• 9.377.366 stemmen

Watchmen: Chapter I (2024)

Animatie / Mystery | 83 minuten

Genre: Animatie / Mystery

Geregisseerd door: Brandon Vietti

Met onder meer: Matthew Rhys, Katee Sackhoff en Titus Welliver

Plot Watchmen: Chapter I

In een alternatieve wereldgeschiedenis, gevormd door superhelden, zijn ooit gevierde "gekostumeerde avonturiers" verboden door een maatschappij die ontgoocheld is door burgerwachten. Nu, in 1985, trekt de moord op de Comedian, een held die is veranderd in een overheidsagent, de aandacht van Rorschach, de laatste van de vogelvrij verklaarde burgerwachten. Het onderzoek van Rorschach verwikkelt zijn gepensioneerde collega's Nite Owl, Silk Spectre, Dr. Manhattan en Ozymandias in een conflict met hun verleden, met elkaar en in een mysterie dat hun levens en een wereld op de rand van oorlog bedreigt.

Adrian Veidt / Ozymandias / Minister / Benny Anger (stemrol)

Sally Jupiter / Silk Spectre / TV Broadcaster (stemrol)

Captain Metropolis / Forbes / American Newscaster (stemrol)

Jonathan Osterman / Dr. Manhattan / Father (stemrol)

Edgar Jacobi / Moloch / British Newscaster (stemrol)

Female Citizen #2 / Spanish Newscaster (stemrol)

Vietnamese Woman / Yvonne (stemrol)

Hooded Justice / General #1 / Criminal #2 (stemrol)

Detective Joe Bourquin / Bernard / President Nixon (stemrol)

Comic Book Narrator / Bernie / Security Guard (stemrol)

avatar van Number23

Number23

Okay dit had ik ook weer niet verwacht, het is gewoon een exacte kopie van de awesome flick van Snyder. Het klassieke verhaal denk ik dan. Ik had misschien gehoopt op een alternatief plot ofzoiets. Nu was er totaal geen verrassing omdat ik het verloop nog goed weet, het liet me alleen maar verlangen naar de live action.

avatar van mrklm

mrklm

Sinds de Keene Act in 1977 de ‘Masked Crusaders’ verbood op eigen houtje te opereren, zijn de voormalige ‘Watchmen’ met pensioen gegaan. Jonathan Osterman [Corey Burton] en Edward Blake [Rick D. Wasserman] zijn de enigen die in dienst van de regering actief zijn gebleven. Wanneer The Comedian wordt vermoord, gelooft Walter Kovacs [Titus Welliver] dat een seriemoordenaar alle voormalige superhelden uit de weg wil ruimen. Jonathan, maar ook Dan Dreiberg en Sally Jupiter geloven dat het gaan om een politieke afrekening en dwingen Kovacs om als Rorschach op eigen houtje op onderzoek uit te gaan. Vietti houdt wijselijk vast aan een animatiestijl die trouw is aan de comics en beschikt over een uitstekende stemmencast in dit boeiende eerste deel van een tweeluik dat wat wordt ondermijnd door een aparte verhaallijn (verteld en getoond als een comic) waarvan het verband met het eigenlijk verhaal nogal vaag is.

avatar van FlorisV

FlorisV

Afgezien van subtiele verschillen met de live action film geen verassingen. De verschillen met de graphic novel waren ook al bekend en deze is nog getrouwer aan het boek. Inclusief de Black Freighter stukjes die me nooit boeiden omdat ik ze nogal eentonig vond.

Het is mooi getekend in een moderne maar sobere stijl. De visuele flair van Snyder's film miste ik soms wel. Laurie ziet er dan wel weer heerlijk uit. Leuk voor de fans. Misschien was het interessanter geweest meer uit te diepen met nieuwe verhalen.