Venom: The Last Dance (2024)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Canada
Geregisseerd door: Kelly Marcel
Met onder meer: Tom Hardy, Juno Temple en Stephen Graham
Releasedatum: 24 oktober 2024
Bekijk via Netflix
Plot Venom: The Last Dance
"'Til death do they part."
Na hun strijd met de psychopathische seriemoordenaar Cletus Kasady zijn journalist Eddie Brock en de buitenaardse Venom voortvluchtigen. Ze worden opgejaagd door zowel de aardse overheid als door de thuiswereld van Venom. Op de vlucht wordt het tweetal gedwongen een verwoestende beslissing te nemen die wellicht een punt zal zetten achter hun tijd samen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Netflix
Nova Moon
Echo Moon
Leaf Moon
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 24 oktober 2024 in de bioscoop (Sony Pictures Releasing via Universal Pictures International Netherlands)
davidov
Volgens mij heeft daniel23052011 afgelopen zondag speciaal een account aangemaakt om 2,5 maand te vroeg op de film te kunnen stemmen. Sneu.
Verder blijft het verrassend rustig rondom deze film die toch binnenkort al uit komt. Heb er geen hoge verwachtingen van maar vond de Venom films dusver wel vrij vermakelijk.
PG-13.
Laat maar weer zitten dan, dan krijg je dus weer een doodsaaie flop.
Shadowed
Voor nu de officiële Kijkwijzer van Venom: The Last Dance die een 16+ aangeeft. Dat neemt niet weg dat het qua geweld waarschijnlijk dicht tegen de voorgaande delen gaat aanzitten. Venom: Let There Be Carnage was natuurlijk ook voor 16 jaar en ouder, maar kreeg net als dit deel in Amerika een PG-13.
Als het in Amerika PG-13 is, dan weet je het wel. Geen gore, geen afgebeten hoofden in beeld. Dan stelt ook Venom 3 niks voor, terwijl juist Venom heerlijk bruut had kunnen zijn.
mjk87 (moderator films)
Zowaar een vermakelijke Venom nog na twee eerdere draken. Vooral tussen Venom en Hardy zijn de interacties wel geinig (alleen in het begin in die bar is de humor nogal infantiel) maar ook met dat hippiegezin is het op momenten leuk omdat het zo awkward is. Verder is de vijand ook wat interessanter. Leuk om Juno Temple weer eens te zien (waar heeft zij ook uitgehangen?) alleen krijgt ze en wat overbodig rolletje voor mijn gevoel waar weinig in zit en nog minder uit gehaald wordt.
Enorm oppervlakkig verder, weinig bloed en precies één keer fuck (of eigenlijk motherfucker) om in de PG13-rating te blijven. De film is gewoon een wat mak beestje. Ook de actie is nergens echt spetterend en visueel wat saai (behalve één mooi panoramashot boven Vegas). Maar och, ik heb me geen moment verveeld en dat is ook weleens lekker. 3,0*.
schumacher
Degelijke & vermakelijke film, heb me niet verveeld.
Is oke.
Maar de vorige 2 vond ik ook wat beter.
Als de film gedaan is komen er nog 2 kleine stukjes, als de aftiteling begint, kort erna klein stukje & dan nog helemaal opt einde vd aftiteling.
Dus blijf gewoon tot het einde vd film/aftiteling zitten.
Brabants
Venom: The Last Dance een film uit de franchise met genoeg actie en vooral de nodige humor. De humor is zo goed door de chemie tussen Venom en zijn gastheer Tom Hardy. Het verhaal zelf laat wat te wensen na.
Eigenlijk kan ik hier precies hetzelfde typen als bij de twee voorgangers: Tom Hardy doet het aardig, de dialogen tussen Eddie Brock en Venom zijn best geestig en het is belachelijk dat het alweer de derde film zonder r-rating is, want films met een koppen verslindend monster schreeuwen om bloed en gore. Uit deze trilogie is gewoon maar de helft gehaald van de potentie en dat is jammer. Het zijn nu drie matige films waarbij deze film nog wel de beste van het stel is, maar dat zegt meer over de twee treurige voorgangers. Maar The Last Dance brengt ieder geval nog wel redelijke actie, spektakel, humor en genoeg Venom om leuk te blijven en dat ze het in een minuut of 100 weten te houden vind ik ook fijn. Hoop dat er ooit een reboot komt waarbij ze wel helemaal los durven te gaan.
Toch wel erg matige meuk dit.
De eerste akte is het nog wel aardig, al is die expositie in het begin te crunch voor woorden. De dialogen tussen Venom en Eddie zijn al drie films erg vermakelijk en hetgeen de films op de been houdt.
Maar het script is wederom zo ontzettend nietszeggend. De tweede akte van de film slaat nergens op. Dom geluk met hippies in een busje en een Las Vegas tripje die tenenkrommend eindigt met een ABBA dans. Compleet onnodig, achterlijk en tijdverspillend.
De derde akte zit er weer wat meer actie in. Maar eigenlijk is de groots opgezette vijand niet aanwezig en doen we het met zijn hondjes. Het zet vast wat op voor een nieuwe Spider-Man film, maar hier is het echt nutteloos.. De film kent op de eerdergenoemde fillers nog meer van die rare fillers, zoals een gevangengenomen symbioot die puur aanwezig is voor de expositie, net zoals de wetenschappers. Wat een hoop onzin krijg je weer voorgeschoteld. De laatste akte heeft wel wat meer tempo, maar het voelt zo leeg allemaal.
Het kijkt natuurlijk allemaal wel makkelijk weg. Maar deze extreem matige afsluiter is toch wederom teleurstellend.
En dan zit je voor de film ook nog te kijken naar een trailer van Kraven the Hunter. Geen mens die daarop zit te wachten
Maar och, ik heb me geen moment verveeld en dat is ook weleens lekker. 3,0*.
Over het algemeen hebben dit soort films altijd wel een hoog tempo. Maar dat half uur met die hippies en Vegas waren hemeltergend. Knip het uit de film en je mist niks. Wat een tijdverspilling.
mjk87 (moderator films)
Haha, dat stuk vond ik juist wel geinig. Die hippies waren zo awkward dat het precies mijn humor was.
Maar voegt het wat toe... Ik mis sowieso het doel in deze films. Het kan an sich best geinig zijn. Maar als je hier een half uur mee bezig bent heb je eigenlijk als Film weinig te vertellen. Het zegt dan genoeg over het script dat ze eigenlijk maar 3 kwartier aan film hebben en het andere uur met allemaal onzin aan het vullen zijn.
Ik heb genoeg op de film aan te merken, maar hier heb ik me nou echt niet aan gestoord.
Serieus? Hele tweede akte ging nergens over. Van rondreizende hippies tot aan een op Abba dansende Venom. Het was echt infantiel. De film lijkt geschreven door een vijfjarige die nog nooit iets over Venom heeft gelezen. Dat half uur gebeurde er echt niks in de film. Maar Hee, het universum op het spel zetten om op Abba te dansen.
Het geeft voor mij juist aan hoe diep Sony is gezonken en dat ze maar echt wat lukraak doen met de Spidey universe.
Vraag me dan wel af waar je dan wel wat op aan te merken hebt ipv deze doelloosheid die naast de tweede akte eigenlijk door de hele film heen zat (de wetenschappers, de gevangen symbiot). Niks voegde wat toe.
Ik ben geen grote Venomkenner als in dat ik al die comics ken, maar volgens mij zat die cheesy humor er altijd wel in toch? Overigens was die ABBA scené wel wat too much ja, al was het best geinig.
Ik erger me veel meer aan de bloedeloosheid van Venom. Dat verpest voor mij de films. En het schrijfwerk is gewoon niet goed, zoals bij al die Sony-Marvel films. Zal bij Kraven niet veel beter zijn.
Voor mij valt dit dus allemaal onder het schrijfwerk. Er kan geen goed en coherent verhaal geschreven worden. Het ergste aan het ABBA dansje is niet eens de dans zelf. Maar meer dat het universum bewust op het spel gezet wordt om een dom dansje te kunnen doen. Facepalm to the max. En hier is uiteindelijk een half uur naartoe gewerkt. Bedroevend. Cheesy humor is prima (Love it) , maar het moet geen half uur een doelloze scènes vormen en dat gebeurt wel.
De bloedeloosheid is ook tergend. Want Kraven is dacht ik wel weer R-rated, zo niet logisch weer. Al zou je dan wel een heel andere film moeten maken. Dezelfde scènes in deze 3 films, maar dan met meer bloed had het ook niet kunnen redden
Shadowed
Amusant derde hoofdstuk met een hoop onzinnige scenes en rommelige zijverhalen, maar ook een onderhoudende vriendschap tussen Tom Hardy en zijn monster. De derde akte zit vol met doeltreffend spetterende actie en het verloop focust zich vrijwel exclusief op entertainende nonsens, iets dat verraadt dat de makers zelf ook wel wisten dat er niet bijster veel te halen viel uit deze trilogie. Het acteerwerk van Hardy kan er bovendien absoluut mee door, maar Juno Temple hadden ze beter achterwege kunnen laten, aangezien ze een volstrekt statische en oninteressante prestatie neerzet. De humor is verder uiteraard aan de kinderachtige kant, maar vermakelijk genoeg opgezet om de kijker vlot door de eerste helft heen te leiden. Er hadden een hoop elementen uitgeknipt kunnen worden om de speelduur wat strakker te houden, maar uiteindelijk maakt dat voor het eindresultaat niet veel uit. Dankzij de lang uitgesponnen finale wint deze superheldenfilm een nipte voldoende en overstijgt daarmee het vorige deel.
teigertje
- 2076 stemmen
Zojuist gezien op het grote witte doek.
De start van de film, wordt al snel heel spannend met een duister tintje, passend bij de film.
En er is een moment, dat ik even iets had van, wordt de film niet te veel getrokken naar de humor kant, maar dit is niet het geval, maar in een goede balans.
Natuurlijk zit er ook humor in,maar ook veel spannende momenten met best veel spektakel.
En Tom Hardy speelt echt grandioos als Eddie Brock met zijn trouwe buitenaardse symbioot de onverschrokken en ook grappige Venom met zijn soms dolle dwaze uitspraken.
Die de wereld moeten redden, van onheil van de kwaadaardige buitenaardse schurk Knull die de Aarde en de mensheid wil vernietigen met zijn monsters die hij naar de Aarde stuurt.
Aan het duo de taak, de Aarde en de mensheid te redden, waarbij ze hulp krijgen uit onverwachte hoek, van andere symbioten.
Ook ontzettend leuk de grandioze acteur Rhys Ifans te zien schitteren, als een soort hippie met zijn gezin.
Die Eddie Brock vergezellen.
Een film met een prima acterende cast.
En met prachtige special effecten, waarbij je green screen en in montage ziet.
Met veel verassingen, waarbij Venom symbioot wordt met een paard en andere dieren, is heel mooi gemaakt.
Deze film is kwalitatief echt heel goed gemaakt.
En de film muziek is ook te gek.
Ook wanneer Rhys Ifans op zijn gitaar zingt de wereld beroemde song van David Bowie Space Oddity samen met zijn gezin en Eddie Brock en Venom meedoen, dat is wel een prachtig kippenvel momentje.
Een film met veel spectaculaire aktie en humor maar ook ontroering, een knipoog naar The last dance.
Maar blijf zitten bij de end credits na de aftiteling.
Een meer dan verdiende 4,5* eigenlijk misschien stiekem wel 5* een 10
Zoveel beter als verwacht.
Echt genoten van deze verassende derde Venom film.
80&90’s Nostalgia
Na het matige deel 2 ging ik hier wat sceptisch naartoe, maar hij heeft me positief verrast en misschien wel de beste van de trilogie.
Verhaal begint in een bar in Mexico met een dronken Eddie die op tv word genoemd als hoofdverdachte van de moord op Patrick Mulligan. Hij vertrekt richting New York om zijn naam te zuiveren, maar ondertussen word er door twee kampen jacht op hem gemaakt. Door Commander Strickland en zijn leger voor wetenschappelijk onderzoek Area 51, maar nog gevaarlijker door een Xenophage, die de Black King Knull wilt bevrijden die in een duistere buitenaardse gevangenis zit opgesloten en de mensheid wilt vernietigen.
Acteerwerk is overal goed, interacties met Hardy en Venom kennen we natuurlijk al, maar blijven leuk, ook Juno Temple en Rhys Ifans zetten een aardige rol neer.
Minpunten: opening scene in de bar en de Dancing Queen scene in Vegas met Mrs. Chen, hele flauwe humor.
Pluspunten: geweldige camera shot in Vegas onder het nummer Wild World van Cat Stevens, de knipogen naar andere films zoals Piranha, Rain Man, Thelma and Louise en Mission Impossible. Ook de finale was echt gaaf gemaakt.
Trilogy rating: deel 3 - 1 - 2
Een meer dan verdiende 4,5* eigenlijk misschien stiekem wel 5* een 10
Zoveel beter als verwacht.
Echt genoten van deze verassende derde Venom film.
Dacht ik net dat je genezen was van middelmatige films hele hoge cijfers te geven, doe je het weer
Serieus, 4,5*? Als in, een all-time classic? Als je dit soort cijfers geeft aan echt goede films in het genre zoals Nolan zijn Batman of Avengers Endgame, dan kun je Venom 3 toch niet ook zo'n cijfer geven? Dit is op geen enkel gebied opvallend goed of bijzonder. Het is een McDonalds maaltijd, snel opvreten en zonder na te genieten weer door.
teigertje
- 2076 stemmen
Maar ik overwoog een uitstekende 4* maar ik heb zo ongelooflijk genoten van deze film, en mijn zoon ook.
Zo vader zo zoon he ! Alhoewel hij de ene na de andere film nu gehakt van maakt.
Waren we beide weer zeer positief gestemd over deze film.
En ik kon mij maar net inhouden, want....ik wilde bijna meesterwerk weer uitroepen, man man wat heb ik ook genoten van deze film.
Maar ik begrijp wat je bedoelt, is het een all time classic....nee natuurlijk niet.
Maar ik vind Tom Hardy als Venom en de totaliteit van deze film.
Echt weer eens een Superhelden film, die ik toch even weer meer als doorsnee vind.
Misschien mag deze film, dan op zijn minst als luxe broodje kroket om in jou woorden te blijven bestempeld te worden.
Noodless
Gisteren met mijn zoon samen deze superheldenfilm bekeken in de bioscoop en we hebben er echt van genoten.
Leuke, luchtige film zoals ook de twee vorige delen waarbij Tom Hardy als Venom weer echt goed op dreef is. Natuurlijk stelt het verhaaltje niet veel voor, maar de film heeft andere kwaliteiten zoals heel wat vette actiescènes die overzichtelijk en duidelijk aan de kijker worden gebracht. Daarnaast een paar toffe locaties en redelijk wat humor die wel voor een paar leuke scènes zorgen. Pluspuntje is ook de soundtrack met een paar goed gekozen songs. De uitwerking naar het einde toe kon je verwachten gezien de titel en het verloop van het verhaal. En misschien ook wel eens tof dat bij deze film niet zoals bij de meeste superhelden films alles goed verloopt naar het einde toe. Voor een superheldenfranchise een geslaagde trilogie. 7,5/10
Meer van hetzelfde... Tom Hardy moet de film in z'n eentje dragen. Juno Temple is nog een goeie poging, maar vooral gemiste kansen. Niet dat de andere Sony Marvels zo goed zijn, maar het liet wel eens iets anders zien. Venom is ondertussen aan z'n 3e film toe en we krijgen weinig verrassingen. Gaandeweg wordt het zelfs een soort Power Rangers film. Het resultaat is een iets te luchtige popcornfilm. Op zich niets mis met comic verfilmingen, maar we krijgen meestal varianten op hetzelfde. En dat is ook niet anders dan bij Venom jammer genoeg.
K. V.
Alweer deel 3 en hij was wel vermakelijk. Weer redelijk wat humor en verder zag de film er weer goed uit. De film ging ook goed voorruit. De grote villain had uiteindelijk geen grote rol. Een mooie afsluiter van de trilogie.
Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Ik verwachte eigenlijk niet zoveel meer van de “Venom” reeks vooral door die PG13-rating. Geen bloed of afgebeten hoofden in beeld wat de film erg goed zou doen. Echt een gemiste kans. Zo ook nu weer. Alles is gedaan om binnen die PG13-rating te blijven en dat doet afbreuk aan “Venom”. Maar dit 3de deel heeft mij toch weten te verrassen. Het verhaal is weer simpel en met de nodige karakters die het verhaal opgang moeten houden. Als je de film in 3 aktes zou moeten indelen zijn de 1ste en 3de akte het besten. De 2de akte kabbelt wat door. Gelukkig is de interactie van Eddie en Venom veel beter in balans gebracht. Hier en daar zitten wel wat onnodige scenes die aan voelde als fillers. Aanrader? Ja. Ik heb met goed vermaakt met dit laatste deel (al weet je dat nooit zeker natuurlijk).
Jaimpje
Ik vond Venom3 echt de leukste van de reeks! Heb zo moeten lachen! Hoewel de serie klaar is... hoop ik toch nog op een 4e deel

Venom: Let There Be Carnage
2021

Venom
2018

Marvel-film 'Venom: The Last Dance' wordt ontzettend goed bekeken op Netflix

Door het dak op Netflix: déze tien films worden op dit moment het best bekeken

Netflix knalt komende week met film van 422 miljoen euro: mis ‘m niet

Gladiator II
Actie / Drama, 2024

Carry-On
Actie / Misdaad, 2024
heldanti herovillainalien life-formvervolgsuperheldgebaseerd op strippost-credits scenevrouwelijke regisseurdetachedmarvel comicssony's spider-man universe (ssu)direct absurdbitterfarcicalhorrifiedstraightforwardtragicsony's spider-man universe (ssu)sony's spider-man universe