• 9.374.535 stemmen

Billy & Molly: An Otter Love Story (2024)

Documentaire | 77 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Charlie Hamilton-James

Plot Billy & Molly: An Otter Love Story

Billy vindt een wilde otter die wanhopig hulp nodig heeft en aanspoelt op zijn pier op de afgelegen Schotse eilanden Shetland. Billy, zijn vrouw Susan en hun toegewijde herdershond Jade krijgen een uniek nieuw familielid, dat ze Molly noemen. Ze maken het dier weer gezond met als doel haar voor te bereiden op de lange winter.

avatar van james_cameron

Sympathieke, soms iets te zoetsappige documentaire over de depressieve schot Billy die op de afgelegen Shetland-eilanden een bijzondere vriendschap ontwikkelt met een wilde otter. De goedbedoelde levenslessen die in de voice-overs langskomen zijn soms wat aan de belerende kant, maar de spectaculaire omgeving en het werkelijk schitterende camerawerk maken veel goed. En die otter is echt vertederend.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Kleurrijke, hartverwarmende docu met de prachtige natuur van de Shetlandeilanden, waar we vorig jaar nog waren op weg naar IJsland.Vanavond op Nat. Geographic rond 21.30 uur.

Over een zeeotter, die als wees aanspoelt en liefdevol wordt opgevangen door Billy Mail, die er samen met zijn vrouw woont. En die zelf ook weer wat levensvreugde en -doel kon gebruiken, gericht op dit mooie dier nu.

avatar van John Milton

John Milton

Mooie companion piece van My Octopus Teacher, maar voor mijn gevoel nog net iets meer wholesome. Wel minder talking heads, en qua natuurbeelden (van de Shetlands) en camerawerk wint deze het volgens mij wel. Wie enige wijze tegeltjeswijsheden en kalmerende muziek niet actief schuwt, kan hier echter wel degelijk een mooi gefilmd, vertederend uurtje uit halen.

Ik wil er wel een keer naartoe, deze eilanden.