• 9.379.662 stemmen

Geregisseerd door: Asif Akbar

Met onder meer: Brian Van Holt, 50 Cent en Mel Gibson

Releasedatum: 5 september 2024

Plot Cemitério

Politiechef Carter ontdekt in de woestijn van New Mexico de stoffelijke resten van elf vrouwen en meisjes. Er wordt een uitgebreid onderzoek gestart en FBI-agent Petrovick wordt aangetrokken om een profiel op te stellen van de seriemoordenaar die verantwoordelijk is voor de beruchte moorden. Als de politie, de narcoticabrigade en de FBI elkaar in de haren vliegen, wordt iedereen verdacht door een wirwar van intriges.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Agent Petrovick

Q Jones

Wanneer speelt Mel Gibson weer eens in een goede film

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 13 juni 2024 in de bioscoop (WW Entertainment)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Vanaf 13 juni 2024 in de bioscoop (WW Entertainment)

EDIT: vanaf 1 augustus 2024 in de bioscoop

avatar van stormfox

stormfox

Vanaf 1 augustus te zien in de Pathe bioscopen, maar sinds vandaag is er al een Amazon release beschikbaar gekomen. Waarschijnlijk weer door een "disgruntled employee" bij Amazon.

avatar van fritsy

fritsy

Wanneer valt het kwartje dat 50 cent nog geen dubbeltje waard is.

avatar van brave71

brave71

Net een voldoende.

spannend is het niet echt, acteerwerk is oke, op dat van 50 cent na.

Einde was anders als verwacht en doordoor nog net 3*

Wel leuk om een keer te kijken, maar cker geen topper.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Niet goed

Mel Gibon was het enige + punt aan de film maar voegt weinig toe aan de film

avatar van mrklm

mrklm

Politiehoofd Carter [50 Cent] geeft Ortega [Brian van Holt] en Young [Nora Zehetner] opdracht om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor het vermoorden en begraven van een aantal jonge vrouwen op een terrein dat de bijnaam ‘the boneyard’ heeft gekregen. Ze roepen de hulp in van de ervaren profiler Petrovick [Mel Gibson], maar zelfs met zijn profiel van de moordenaar blijft het zoeken naar een naald in een hooiberg. Voor Ortega wordt het een persoonlijke missie wanneer zijn nichtje spoorloos verdwijnt. Gebaseerd op de beruchte, onopgeloste West Mesa Murders. Akbar doet zijn best om respectvol te zijn naar de slachtoffers en nabestaanden van die moorden. Van Holts gebrek aan charisma, de trage regie en het lusteloze acteerwerk van de ondersteunende cast zijn genoeg om je in slaap te sussen.

avatar van schumacher

schumacher

Ik heb al veel slechter gezien dan dit maar heel goed was het natuurlijk ook niet.

Mel Gibson dat is geweten dat die een top acteur is, die doet het altijd goed.

Wrm zien we zulke toppers niet meer in top films??

De film zelf is dus half & half, die ben ik binnen het uur al terug vergeten. Verwacht er dus niet teveel van. .

Wat een waardeloze saaie film was dit. Het verhaal was maar moeilijk te volgen en het einde was echt een anticlimax! Helaas 1,5 uur van mijn leven vergooid door naar deze film te kijken.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Q Jones schreef:

Wanneer speelt Mel Gibson weer eens in een goede film

Dragged Across Concrete vond ik serieus goed.

avatar van Walter S.

Walter S.

Wel erg hak op de tak en er vanalles bijhalen wat de volgbaarheid niet perse te goede komt. De acteerprestaties en het verhaal scoren niet heel hoog, en dan ook nog een anti climax einde. De niet al te positieve reacties kloppen wat mij betreft deze keer wel.

avatar van Triller

Triller

fritsy schreef:

Wanneer valt het kwartje dat 50 cent nog geen dubbeltje waard is.

50 Cent is an American rapper, producer, actor, and entrepreneur who has a net worth of $60 million.

avatar van Theunissen

"That stuff'll kill ya too, but it's a lot more fun."

Deze draak van een Misdaad / Thriller film, die losjes gebaseerd is op de beruchte "West Mesa"-moorden tussen 2003 en 2005, welke ik gezien heb via "Prime Video", heb ik puur en alleen gekeken vanwege het meespelen van Mel Gibson, van wie ik vorige week nog genoten had in de Actie / Misdaad film "Dragged across Concrete (2018)".

Maar alles is op Mel Gibson na, die eigenlijk ook maar een kleine rol heeft, gewoon erg slecht. Zo zit de film vol met clichés, het verhaal is rommelig, de overige cast is slecht en het einde is gewoon heel erg zwak. In plaats van een onthulling, eindigt de film chaotisch en onbevredigend.

Wanneer in de woestijn van New Mexico de skeletten van elf vrouwen en meisjes worden ontdekt, wordt er een uitgebreid onderzoek gestart. Deze thriller volgt politiechef Carter (Curtis "50 Cent" Jackson), rechercheur Ortega (Brian Van Holt) en FBI-agent Petrovick (Mel Gibson) in hun gezamenlijke inspanning om de seriemoordenaar op te sporen.

De film had alle ingrediënten om een rauwe, meeslepende misdaadthriller te zijn, namelijk een huiveringwekkend uitgangspunt, een sterke locatie en ervaren acteurs. Toch blijft er een leeg huls over. De film lijdt onder slechte castingkeuzes, een onevenwichtig script en een regie die niet weet welke kant hij op wil. Alleen Mel Gibson (die veel te goed is voor deze B-film) slaagt erin af en toe een vonk van charisma te brengen, maar dat is niet genoeg en zijn voice-over klinkt geforceerd en voegt nauwelijks betekenis toe. In het begin van de film heeft hij leuke discussie in een auto met de rechercheurs Ortega en Young (Nora Zehetner) over koffie (die ze hem aanbieden) en wiet en zegt hij over het laatste mijn openingszin.

De casting van Curtis "50 Cent" Jackson als politiechef zorgt al direct voor gefronste wenkbrauwen. Hij oogt totaal niet geloofwaardig in de rol van een autoriteit en straalt te weinig natuurlijk gezag of emotie uit. Zijn casting voelt als een marketingkeuze en niet als een artistieke. Brian Van Holt draagt de film, maar doet dat zonder overtuiging. Hij heeft ook een persoonlijke connectie met de zaak, omdat één van de slachtoffers familie van hem blijkt te zijn. En verder is er nog een rolletje weggelegd voor Nora Zehetner als een toegewijde en scherpe rechercheur die haar plek moet bevechten binnen een overwegend mannelijke politieomgeving.

Het is opvallend hoe weinig impact de slachtoffers zelf krijgen. Ze zijn in beeld, maar worden neergezet als een verzameling onsympathieke karikaturen, vaak als sekswerkers, geldbeluste of verslaafde types zonder diepte of empathie.

Wie op zoek is naar spanning, karakterdiepte of maatschappelijk relevante reflectie komt bedrogen uit. Het resultaat is een film die niet meesleept, niet choqueert en uiteindelijk vooral heel snel vergeten moet worden zodra de aftiteling begint.

avatar van Kinjano

Kinjano

Poah, dit was niet best. Met dit verhaal hadden ze meer moeten doen. De film is rommelig, zelfs de figuranten presteren niet en 50 cent kan absoluut niet acteren. Mel Gibson en Brian van Holt doen het goed en Nora Zehetner is zo'n actrice waarvan ik me afvraag, waarom zien we haar niet vaker? Maar ze tillen de film niet naar een hoger plan. Twee sterren voor de prestaties van dat drietal.