• 9.372.714 stemmen

Geregisseerd door: Adam Rehmeier

Met onder meer: Conor Sherry, Gabriel LaBelle en Mika Abdalla

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Snack Shack

"One summer can change everything."

In het jaar 1991 in Nebraska willen de onafscheidelijke vrienden AJ en Moose snel geld verdienen. Ze besluiten de snackbar van het plaatselijke zwembad te gaan runnen. De jongens dromen ervan rijk te worden, maar hadden niet gerekend op het ontmoeten van Brooke. Deze lifeguard zet hun plannen voor de zomer en hun onderlinge vriendschap op het spel. Daarnaast is er hun neiging om steeds in de problemen te komen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van BBarbie

BBarbie

Dramedy over twee jongelingen, die tijdens de zomervakantie snel rijk willen worden door het exploiteren van een snackbar. De aanwezigheid van een mooie jongedame gooit uiteindelijk roet in het eten.

avatar van macrobody

macrobody

BBarbie schreef:

en was het wat? het recapituleren van de synopsis doen er al genoeg

avatar van BBarbie

BBarbie

macrobody

Ik kan mij na amper twee weken niets meer van die film herinneren. Misschien zegt dat genoeg?

avatar van robertinho

robertinho

Dertien in een dozijn maar ik smul ervan. Een lieve film. Traantje weggepinkt op het einde. Prima zomerfilmpje.

avatar van joolstein

joolstein

“fuckdog”

Regisseur Adam Rehmeier (waarvan ik al The Bunny Game (2011) zag) levert met deze film een zonovergoten ongedwongen en vrolijke zomerfilm af. Het speelt zich af in de zomer van 1991 en volgt Moose en A.J. twee tieners uit de jaren negentig in Nebraska, die rondhangen en tijdens hun zomervakantie hun eigen ding willen doen. Oftewel doen wat elke tienerjongen van droomt; "gemakkelijk" geld verdienen, rondhangen bij het zwembad en dat meisje waarvan je denk dat het het mooiste meisje ter wereld is en waar op dat moment geen ander meisje van bestaat, daten. Verrassend genoeg is de titulaire Snack Shack maar achtergrond in de film.

Het wiel opnieuw uitvinden doet het niet Het voelt alsof, je oude vrienden bezoekt, en herinneringen ophaalt aan een eenvoudiger tijd, nostalgia naar de jeugdige jaren van de 90's, inclusief woord en taal van toen. Maar het wordt gered doordat het uit de buurt blijft van sentimentaliteit. Daarnaast hadden de optredens van beide jongens veel energieke aanstekelijke enthousiasme Wat eigenlijk ook wel een beetje een must is bij dit soort films!

Regisseur Rehmeier weet lovenswaardige meeslepend om te gaan met dit eigenlijk maar eenvoudig materiaal, Dit komt ook door het spectaculaire werk van de cinematografie van Jean-Phillipe Bernier. Voor mij ook geen onbekende! Hij heeft meegewerkt aan opvallend veel films (Turbo Kid (2015) Summer of 84 (2018) The Cleansing Hour (2019) en We Need to Do Something (2021) die ik ook alemaal echt goed vind! Tja en Snack Shack bleek eveneens een heerlijke verrassing te zijn!

avatar van Thomas83

Thomas83

Wauw. Deze film overtrof mijn verwachtingen behoorlijk. Op zich is dit geen bijzonder originele coming of age-film, maar Sherry en LaBelle zijn echt fantastisch samen. De hele film is overduidelijk op zijn minst voor een deel gebaseerd op Rehmeier zijn jeugd. Je ziet het aan alle specifieke details. En wat de film onderscheidend maakt van minder oprechte nostalgie-bait is dat er voor de verandering eens niet op een goedkope manier allerlei bekende hitjes of geforceerd overkomende verkleedpartijen en art direction worden gebruikt om het juiste gevoel op te roepen.

De film bevat verder ook een aangenaam dromerige en warme zomervakantie in small town America-sfeer. Het begin van de film is hilarisch, met humor die op momenten net een beetje anders is. Later wordt het drama wat serieuzer en uiteindelijk ook wel wat manipulatief zou je kunnen zeggen. Toch werkt het nog doordat de personages zo leuk zijn. Het gebruikelijke gedoe over vriendschap overtuigt behoorlijk. Dit is de leukste coming of age-film in tijden.

avatar van Seam

Seam

Oke stop.

Rehmeier heeft zich in twee films opgewerkt naar één van de meestbelovende regisseurs. Hoe de beste man opnieuw een film weet te maken met zoveel sfeer, geweldige muziek en een combinatie van drama/komedie/romantiek: absoluut bijzonder.

Na Dinner in America hoge verwachtingen en hij maakt ze gewoon weer waar. Wel enigszins lastig om zijn films te beoordelen, omdat het intieme filmpjes zijn die vooral op coming-of-age focussen. Normaal gesproken niet het genre waar ik helemaal van overdonderd raak, maar hij weet een snaar te raken.

Deze keer de focus op twee puberknaapjes met een focus op geld verdienen tijdens de zomer. En de hele film ademt gewoon 90s. Is dit de perfecte (tiener)zomerfilm? Misschien wel. Wat een heerlijke sfeer, lekker luchtig, met wat humor, beetje drama en romantiek. De film vliegt voorbij ondanks dat hij bijna 2 uur duurt. Sprekend voor mij was dat ik het daadwerkelijk warm kreeg en voelde alsof ikzelf in de zomer leefde. Terwijl ik aan het kijken was midden in een winternacht.

Wat trouwens enorm helpt zijn de geweldige acteerprestaties van de drie grote rollen. Ook hier relatief onbekende acteurs die hun rol perfect neerzetten. Indrukwekkend hoe Sherry die 24 is, hier echt lijkt alsof hij 14 is. Overige acteurs lijken wel allemaal ietsjes te oud voor hun rollen.

Dialogen zijn sterk, voelt alsof het daadwerkelijk door pubers in de 90s gevoerd wordt. En die electro/ambient muziek is broeierig, perfect voor de film, leuke optie in plaats van de voor de hand liggende 90s throwback muziek te kiezen. Film sleept iets in het middenstuk, maar de laatste acte… Dat was een achtbaan van emoties, heerlijk. Catharsis op zoveel verschillende niveau’s.

‘Fuck off animals, we’re having a moment’

Ja dit was weer eens genieten!

avatar van scorsese

Aardige film over twee vrienden die snel geld willen verdienen om hun bierhandel te bekostigen. Zeker niet slecht, maar allemaal al eens eerder en ook wel beter gezien. Desondanks kijkt het wel gemakkelijk weg. De film speelt zich af tijdens de zomer van 1991 en heeft een enigszins nostalgische sfeer en fijne soundtrack.

avatar van Waku

Waku

Heel vreemd, ik had de gehele tijd tijdens de film het idee dat ik hem al herkende, of ik het eerder gezien had. Dejavu........Maar dit terzijde....

"Snack Shack" begint nogal melig.

In het verdere verloop blijft het humoristische gedeelte de toon voeren maar ontwikkelt er ook een romantisch verhaallijntje.

Richting het einde is er zelfs een snik te voelen.

3.5*/4*

avatar van AvaRava

AvaRava

Verrassend leuk.

Dit coming-of-age filmpje is inderdaad op zich niet heel vernieuwend, maar de uitwerking is gewoon uitstekend.

Puik acteerwerk van de twee hoofdrolspelers die erg geloofwaardig zijn als beste vrienden (en weten het nog te verkopen ook als 14-jarigen!). Hun vriendschap komt behoorlijk onder druk te staan als Brooke (Mika Abdella) ten tonele verschijnt en oh, wat maakt zij indruk. Wat een prachtige meid en ze deed me erg denken aan een jonge Mary Elizabeth Winstead op de een of andere manier.

Al met al een prima zomerfilm met genoeg te lachen en de laatste 20 erg sterke minuten deden er nog een schepje bovenop. Genoten!