• 9.373.582 stemmen

Met onder meer: Taron Egerton, Sofia Carson en Jason Bateman

Gesproken taal: Engels en Georgisch

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Carry-On

"Every holiday season, millions travel safely by air. This Christmas will be different."

De jonge Ethan Kopek werkt voor de Transportation Security Administration en houdt dagelijks toezicht op de veiligheid van het reizende publiek. Tijdens de kerstdagen wordt hij door een mysterieuze reiziger gechanteerd. Laatstgenoemde tracht een gevaarlijk pakketje door de beveiliging te laten gaan zodat het mee kan op een volgepakte vlucht. Ethan zal zijn best moeten doen om hem te slim af te zijn.

avatar van scorsese

Tegenvallende film over een koppel die beiden op een vliegveld werken. Een standaard opbouw en gaandeweg wordt het er allemaal niet geloofwaardiger op (hierdoor wordt het ook niet spannend). De personages weten niet te boeien en het valt wat in herhaling hier en daar. Wel een goeie setting (beveiliging op een vliegveld). Net geen 2.5 sterren.

avatar van JessicaD

JessicaD

Het verhaal an sich is goed en spannend, alleen vond ik de film wat traag. Als de pace wat hoger was geweest en misschien iets meer actie had gehad, had ik de film hoger beoordeeld.

De scène in de auto met de agent was overigens wel erg slecht gefilmd... Net een videogame.

avatar van lang pee

lang pee

Onrealistisch? Zeker, maar in dit geval had ik er geen probleem mee. Gewoon een lekker filmpje voor een vervelende dag, zoals er nu wel meer aankomen. Het acteren was meer dan behoorlijk, heb ze al veel slechter gezien op Netflix.

Hier schrijft iemand lhbt onzin voor pubers. Misschien kerstmis al iets te vroeg gevierd, want wat een onzin, man toch....

avatar van Jynxter

Jynxter

Een actie-thriller die nergens de middelmaat overstijgt. Zoals menig genre-genoot van dit kaliber start Carry-On met wat onaannemelijke zaken, om uiteindelijk te verzanden in complete nonsens. En terwijl het flauwekul gehalte stijgt, volgen de clichés elkaar in rap tempo op.

Wel was het leuk om Bateman weer eens als ijzige rotzak te zien. En naast enkele aardig bedachte handigheidjes van luchthaven medewerker Ethan Kopek, zat ook het tempo er redelijk in. Daarom nog net een voldoende.

avatar van Neder0001

Neder0001

De film is het eerste uur nog wel interessant, maar ook weer niks bijzonders. Een dertien in een dozijn verhaal over een terreuraanslag op het vliegveld/een vliegtuig. Het laatste halfuur is op alle fronten gewoon lachwekkend. Enerzijds de manier waarop Ethan zich van softie spontaan ontpopt tot superheld waar zelfs Homeland Security hun volste vertrouwen in plaatst. Anderzijds het extreemzoete eind waar Ethan het eindelijk tot politieagent heeft geschopt en beste vrienden is geworden met de kerel die door zijn toedoen ontslagen werd.

2* is meer dan gul.

avatar van Fortune

Fortune

Vermakelijk filmpje. Doet me denken aan thrillers uit de jaren 90. Doet je ook wel denken aan Die Hard 2 omdat het kerst is en het speelt zich af op een vliegveld. De film is wel erg negatief over vliegtuigpersoneel, alsof dat allemaal mislukte mensen zijn en dat het heel erg moeilijk is om een agent te worden. Het is helemaal niet moeilijk om een agent te worden. De film heeft wel ongeloofwaardige momenten die je maar met een korrel zout moet nemen maar het is wel vermakelijk allemaal. Doet je ook wel denken aan de film Phone Booth.

avatar van TMP

TMP

Echt een dramatisch slechte film. Ook films die niet al te best zijn, kunnen nog wel vermakelijk zijn, maar deze film is dat niet. Na een half uurtje had ik de aaneenschakeling van ongeloofwaardige onzin wel gezien. De personages kunnen totaal niet boeien. Spannend is het ook helemaal niet omdat het lachwekkend ongeloofwaardig is. Alsof dit allemaal ook maar enigszins zou kunnen (op een van de drukste dagen van het jaar) op een vliegveld. De actiescène in de auto op de snelweg is daarnaast het slechtste dat ik in tijden heb gezien, het zag er werkelijk waar niet uit. Een klef en flauw einde ook nog, wel passend bij de rest van deze film. Dat gerenommeerde acteurs als Egerton en Bateman zich hiervoor hebben laten lenen is best bijzonder.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Jaume Colet Serra heeft een paar spannende vermakelijke B-low budget misdaad thrillers achter zijn naam staan. Non-stop één van Neeson beste actie/thrillers is er één, maar ook Run al Night & Unkown springen voor mij uit.

Het zijn films dat niet geweldig of vernieuwend zijn, maar ze kijken o zo lekker weg.

Zijn nieuwste film is een mengeling van Phone Booth, Non- Stop, Nick of Time Meets Die Hard. Met een lekkere cast. Jason Bateman, Taron Edgerton, Hank Schrader oftewel Dean Norris en  kleine rollen voor Logan Marshall Green & Theo Rossi. Prima thriller voor kerstavond, maar met de kleintjes en/of oudjes wordt het waarschijnlijk Sound of Music of Home Alone

avatar van james_cameron

Spannende, overduidelijk naar Die Hard gemodelleerde thriller over beveiliger Ethan Kopek (Taron Egerton), die op L.A.X. tijdens de kerstdagen (uiteraard!) wordt gechanteerd door een mysterieuze reiziger. Hij moet een gevaarlijk pakketje door de beveiliging laten gaan zodat het mee kan op een volgepakte vlucht. Egerton is prima in de hoofdrol en de spanning wordt vakkundig opgebouwd, met vooral een prima eerste uur. Naar het einde toe verzandt de film helaas een beetje in over-de-top toestanden, maar regisseur Jaume Collet-Serra houdt de boel vakkundig op de rails.

avatar van Kondoro

Kondoro

" All you have to do... is nothing.”

Ha, leuk! Ik had eigenlijk echt helemaal geen verwachtingen voor deze film, en zo op het eerste gezicht leek me dit niet echt iets. Mijn vriendin wou hem vanavond graag zien (en dat kwam mij ook mooi uit omdat deze een aardige flop was), dus ben ik maar aangeschoven om hem ook te gaan kijken. En ik heb me er akelig goed mee vermaakt zeg. Eigenlijk ga ik best goed op dit soort onzinnige films, waar je inderdaad gewoon van kan zien dat het allemaal nogal ongeloofwaardig is maar, het idee is leuk. Een poging van Netflix om een nieuwe soort Die Hard te maken, wat ze uiteraard niet lukt maar ik waardeer de moeite.

De film begint op zich prima, niet heel bijzonder ofzo. Een jong stel die op het punt staan van een eerste zwangerschap met nog steeds de nodige twijfels in het leven. Ethan en Nora werken beiden op LAX, waar we ze vervolgens ook volgen. Nadat ze zijn ingecheckt op het werk wil Ethan een stap maken op promotie en krijgt deze kans ook, om vervolgens bij de bagagescan te komen. Allemaal onschuldig tot hij in aanmerking komt met een oortje, die hem verteld dat hij een koffer moet doro laten anders gaat zijn vriendin Nora dood. Vrij cliché maar, erg leuk.

De spanning bouwt zichzelf leuk op, het verhaal slaat behoorlijk goed aan en dat vermaakte mij ontzettend. Hoe verder de film kwam, hoe leuker het werd, al moet ik wel nageven dat het soms misschien een tikkeltje harder had gemogen. Op zich best leuk geacteerd door Taron Egerton als stelet inderdaad Jason Bateman hier de spotlight, die echt in zijn eentje de film wel kan dragen als bad guy. Ik ben het wat dat betreft met IH eens over dit onderwerp, Bateman mag wat dat betreft wel veel vaker de bad guy rol op zich nemen, ik ben in ieder geval daar een voorstander voor!

Het einde was het grootste minpunt in mijn ogen, en ook totaal irrelevant. Hij had toch net zo goed die koffer kunnen pakken en naar buiten kunnen flikkeren? Nu brengt hij nog steeds het leven van 250 mensen in gevaar terwijl mij dat het makkelijkst leek. Goed, ik zal dat wel niet snappen. Beetje jammer, en zo had de film dus ook makkelijk tien á twintig minuten korter kunnen duren, want het duurde daardoor wel een beetje té lang. En daardoor loopt de film nu wel een halve ster mis, want ik zat erg lang op de vier sterren.

Al om al gewoon een leuke film die me wel wist te vermaken. Een leuke kerst instap film waar kerst meer een bijzaak is, en zeker op deze datum is dat aangenaam. Heerlijk kerst gerelateerd, daar ga ik nu juist erg goed op!

avatar van Brabants

Brabants

Carry-On is zo'n typische film die zonder verwachtingen toch weet te verrassen. Het verhaal is zeer onderhoudend en de relatie tussen de braverik en de slechterik is erg goed neergezet. Dit geeft genoeg voer om de film eens lekker te gaan zien.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke actie thriller. Het verhaal is eenvoudig en kent wat plotgaten maar zit verder best aardig in elkaar. De uitwerking is goed geslaagd. Het eerste uur is het beste. De spanning wordt daarin best sterk opgebouwd en de film houdt je aan de buis gekluisterd. In het tweede deel van de film slaat Collet-Serra iets te veel door, terwijl er na 90 minuten er een mooi slot leek aan te komen. Het laatste halfuur is vermakelijk, maar had niet gehoeven. Verder prima acteerwerk. Visueel in dik orde. Vermakelijke verrassing. 3.5

avatar van Man of Steel

Man of Steel

lekker onderhoudende film. Helemaal niks mis mee. Het is nergens bijzonder deze film maar ergens wel spannend. Een thriller/actie op een vliegveld bij de douane en beveiliging die prettig tempo heeft. Dynamisch camerawerk en een strakke montage. Ik vind de film nog een jaren 90 vibe hebben hoe die gemaakt is. Acteer werk was wel wat mager. Maar ja, daar draait het in deze film zeker niet om. Of het allemaal geloofwaardig is maakt eigenlijk ook niet uit. Strak gemaakte film, met beetje kerst en jaren 90 vibe. Heel vermakelijk en lekkere vrijdagavond entertainment.

avatar van Thomz91

Thomz91

Een actiefilm hoeft het van mij niet zo nauw te nemen met de werkelijkheid, maar dit gaat toch wel alle perken te buiten. Ik heb me kapot geërgerd aan de gaten in het plot. Zijn vriendin was (zeker in het begin) geen moment in gevaar. Een sniper die haar even op een afgeladen vliegveld overhoop schiet? Kom op zeg. Als zij nou gegijzeld was had ik het een stuk aannemelijker gevonden. En als ze vervolgens samen aan de lunch zitten, wat is dan precies de dreiging? Wat houdt hem dan tegen om alarm te slaan? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is verder prima geproduceerd en geacteerd. De scène in de rijdende auto was een hilarisch hoogtepunt.

avatar van mrkos

mrkos

Carry-On

We volgen Ethan Kopek, een jonge TSA-agent. Tijdens zijn laatste dienst voor Kerstmis wordt Ethan door een mysterieuze passagier gedwongen een gevaarlijk pakket aan boord van een vliegtuig te laten, waarbij hij geen keuze heeft als hij het leven van zijn vriendin – die ook op de luchthaven werkt – niet in gevaar wil brengen. Ethan zal zijn best moeten doen om hem te slim af te zijn.

Ik vond dit een zeer vermakelijke actiethriller met een zorgvuldig uitgewerkte plot. De film begint rustig, maar zodra Ethan in contact komt met de mysterieuze passagier, neemt het tempo flink toe en gebeurt er van alles. Naarmate de spanning stijgt, wordt het verhaal wel steeds ongeloofwaardiger, maar dat is niet ongewoon voor dit soort films.

De personages waren over het algemeen redelijk uitgewerkt. Ethan’s acteerwerk voelde soms wat vlak aan vond ik, maar de rest van de cast deed het degelijk. Vooral de dynamiek tussen Ethan en de passagier wist de aandacht vast te houden. De actiescènes waren goed geregisseerd en de visuele effecten versterkten de sfeer.

Al met al een spannende film die zich niet te veel in de realiteit verdiept, maar wel weet te vermaken.

3,5 sterren.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1983 stemmen

Wat een onnozel filmke! Degenen die dit vergelijken met Die Hard 2 zijn gek. Taron Egerton denkt spanning en innerlijk conflict te tonen door heel hard zijn wenkbrauwen te fronsen en te kijken alsof hij toevallig een zuurtje heeft doorgeslikt. Die vrouw kan ook al niet acteren, en Jason Bateman houdt het beter bij luchtige komedie.

princesspeach schreef:

Vond het niks. Mag je gerust overslaan. Super cliché en valt telkens maar in de herhaling. Vond Jason ook niet echt uitblinken ofzo. En de TSA hele tijd met blik op z’n gezicht alsof die moest poepen.

Zo kan je het ook zeggen.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Zeer teleurstellend.

Chaotische en onrealistische bende met overal plotgaten.

Jammer, want ik verwachtte een serieuze thriller met Jason Bateman na het zien van Ozark. Het was niets minder dan een actiefilmpje niveau Fast & Furious.

avatar van MiekiePou

MiekiePou

Gewoon een leuke spannende film, ik ga hem niet vergelijken met andere films van dit genre. Hij keek lekker weg, Ik heb me geen moment verveeld en ook het camera werk was vlak en rustig .Wat ik persoonlijk erg prettig vind. Niet te overdreven maar genoeg actie, echt een film van deze tijd, niet briljant ofzo maar leuk om te zien met je tieners of als volwassenen vaak willen Amerikanen nogal te heroïs doen maar in dit geval was het niet onmogelijk en de film ging van af het begint dat het eind vloeiend door. Al met al een leuke thuis film die geen moment verveeld.

avatar van Fisico

Fisico

Ik heb het losgelaten waar eventuele en vele plotholes zich zouden bevinden. Het leidt alleen tot ergernis en een devaluatie van de filmervaring. Uiteraard berust alles op toevalligheden en op handelingen die de personages moeten stellen om alles volgens het scenario te doen verlopen. En de politie is bijgevolg slimmer en intuïtiever dan ooit om op tijd te komen. Zo gaat dat in dit soort films ...

Maar ik heb me zeker niet verveeld en vond het best spannend en onderhoudend. Nee, ik heb helemaal geen ervaring met luchthavens en vlieg dus inderdaad niet. Geen idee hoe het daar dus aan toe gaat qua veiligheid en dergelijke meer. Misschien maar best ook als ik het zo hoor? Kan ik er ook niet door beïnvloed worden. Moeten we dat dan ook vinden van Die Hard 2?

Een lompe blockbuster action movie op Netflix, zo kan je het ook omschrijven. Ik zie het eerder positief waarbij de tijd voorbij vloog.

avatar van mrklm

mrklm

Sinds hij is afgewezen voor de politieacademie heeft Ethan Kopek [Taron Egerton] zich geschikt in een baantje op het vliegveld waar echtgenote Nora [Sofia Carson] een leidende functie heeft. Vlak voor de drukke Kerstperiode vraagt hij zijn leidinggevende [Dean Norris] om een kans bij de bagagecontrole en neemt hij de plaats in van zijn collega Jason [Sinqua Walls]. Daardoor raakt Ethan echter betrokken bij een operatie van een huurling [Jason Bateman] die hem wil dwingen om een stuk handbagage (de ‘carry-on’ uit de titel) met het dodelijke Russische zenuwgas Novichok door de controle te laten komen. Collet-Serra maakt op voorbeeldige wijze gebruik van de camera en montage om de gedachten van Ethan (die door een handlanger [Theo Rossi] in de gaten wordt gehouden) over te brengen en het scenario van Fixman zit vol originele vondsten, heeft een paar zenuwslopende actiescènes (een worsteling in een auto, een kat-en-muisspel in de bagageruimte) en maakt dit schaakspel tussen twee intelligente tegenstanders tot een heerlijke nagelbijter.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Deze nieuwe film zojuist gezien.

Naar deze film keek ik uit, en hij heeft mij niet teleurgesteld.

En de vergelijkingen naar Die Hard 2 zijn wel enigzins terecht.

Deze film, heeft hier zeker raakvlakken mee.

Maar hij is lang niet zo fantastisch, maar zeker een prima film, met verschillende ook mild spannende momenten, alleen de aktie is ook wat mild en niet zo spectaculair als in Die hard 2 om een vergelijking te maken.

Taron Agerton die de hoofdrol vertolkt doet dat prima en ook heeft de film een prima spelende cast.

Deze kerst aktie film weet zeker te boeien.

Geen top film, maar deze film mag er zeker zijn.

Kan niet echt wat positiefs opnoemen.

Ook de vlieger dat het overduidelijk onzin is maar wel vermakelijk gaat voor mij niet op. Onzin ja, kan ik nog mee leven maar vermakelijk nee, niet echt. Daarbij is een flinke over de top film helemaal niet erg maar dan moeten de acteurs daar ook naar acteren. Kijk bijvoorbeeld naar Knight and Day met Tom Cruise. Onzin, over de top maar supervermakelijk.

Ook is Egerton verre van overtuigend in deze rol, geen charme, geen screen presence en saai. De film is ook geen moment spannend en vrij klinisch gefilmd. Vond het geen mooie film om naar te kijken maar deze regisseur is dan ook èèn van die regisseurs waar studio's graag gebruik van maken voor een standaard, snel gemaakte 13 in een dozijn film.

Maarja elke nieuwe film op netflix is een uitermate groot succes als je de berichten elke keer mag geloven dus zal er wel een net zo matig vervolg komen.

En ik weet wel waarom elke nieuwe film zo goed bekeken word, iedereen zit te smachten naar iets nieuws om te kijken dus dat is dan ook het eerste dat iedereen doet zodra er èèn op staat.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

"Only on Netflix". Nou, dan weet je het wel: formulematige films die nergens verbazen, zelfs niet als Netflix er weer extra veel geld tegenaan gooit. Johan Cruijff zei het al: "ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken'. Sommige dingen kun je niet kopen. Maar soms, heel soms, heb je gewoon een hele leuke avond met zo'n Netflix productie.

En die had ik vandaag met Carry-On. Taron Egerton heeft al in veel succesvolle films gespeeld en ook Bateman lijkt zelden zijn handtekening te zetten onder een baggerfilm. En dat blijkt: beide heren persen het uiterste uit hun rollen. Ook het script is oké. Er zullen vast wel wat plotgaten en toevalligheden in zitten, maar de hoofdpersoon maakt redelijk slimme en verklaarbare keuzes, dus je hoeft je de haren niet uit het hoofd te trekken van ergernis.

Over haren gesproken: Jason Bateman (ineens best oud geworden sinds ik hem voor het laatst zag in de serie Ozark) lijkt met die pet sprekend op Matthijs van Nieuwkerk. Als je het ziet, kan je het niet meer onzien en leidt het wel een beetje af, maar soit.

Bewijs!

De film doet een beetje denken aan Phone Booth uit 2002, maar dat is niet erg, want die is al weer 22 jaar oud. Daar hadden we de charismatische Kiefer Sutherland als mysterieuze stem aan de lijn, hier is het Bateman, die het perfect uitvoert.

4 sterren! Kijktip!

avatar van bipolar

bipolar

Lekkere recht-toe-recht-aan zenuwenactiethriller die mij van begin tot eind aan het scherm gekluisterd hield. Jason Bateman in een prima rol als de schurk en Dean Norris, de eeuwige bijrolacteur. Leuk om hem weer te zien.

Ik weet niet of ik de enige ben, maar de schurk vond ik op Matthijs van Nieuwkerk lijken.

avatar van tbouwh

tbouwh

Het is de tijd van het jaar voor mierzoete kerstsprookjes, maar wie een broertje dood heeft aan ritjes met de Polar Express kan nu ook Carry-On aanslingeren. De aandoenlijke kerstthriller speelt zich af op het overbevolkte vliegveld van Los Angeles, waar bevoorrechte gezinnen zich op de dag vóór het cadeautjesfestijn moeten haasten om hun vluchten naar zonniger oorden te halen. De boel komt op stelten te staan als een handelaar in moordwapens het piekmoment misbruikt om een zeldzaam zenuwgas door de bagagecheck te loodsen.

verder lezen

avatar van Vinco

Vinco

Prima film voor tussendoor, geen hoogvlieger maar vermakelijk genoeg.

avatar van Mickey b

Mickey b

Voortreffelijke actie-thriller. Heb er van genoten. Originele insteek. Toch wel gans de film de nodige spanning gevoeld. 2 uren zo gepasseerd. Taron Egerton acteert op zijn best. 4*

avatar van Noodless

Noodless

Een film over terroristen die een aanslag willen plegen door een koffer langs de beveiliging te krijgen via Ethan die werkt voor de Transportation Security Administration. Ethan wordt gechanteerd en heeft weinig keuze als hij zijn vriendin Nora nog wil terug zien. Goed opgebouwd misdaadverhaal waarbij de terroristen uiteraard ook een plan B hebben. Vermakelijk en voldoende spannend. 7/10

avatar van The Oceanic Six

Heel fijn vermaak, deze Die Hard op een luchthaven. Ja, als je dit heel serieus neemt dan ga je de film tot de grond toe af kunnen branden want er zitten zoveel onrealistische momenten in (het rode sniper-lampje gericht op de vriendin was trouwens wel heel dom) dat het soms bijna lachwekkend word. Maar damn, wat is dit gewoon verder leuk om te kijken. Het tempo ligt hoog, hoofdrolspelers Egerton en Bateman zijn prima en de actie, overigens niet al te aanwezig, is best wel goed gedaan.

Trouwens nog wel een dingetje, hoelang gaan we nog door met een zwarte vrouw met gemillimeterd haar in een bijrol als hoge politiefunctionaris met veel doorzettingsvermogen zetten? Je kan serieus vandaag de dag geen actiefilm of thriller meer opzetten rondom een geheime dienst of politie of je ziet zo iemand, bijna een karikatuur is ze dan.

Anyway, hopelijk produceert Netflix meer van dit soort titels. Mij doe je er een plezier mee.

avatar van Vascago

Vascago

Aardige actie-thriller die naarmate die vordert helaas wat te ongeloofwaardig wordt. Ook heeft Taron Egerton niet het charisma van Bruce Willis in deze Die Hard kloon. Maar dat maakt niet zoveel uit. Het is uiteindelijk toch 2 uur dom vermaak.