Atlas (2024)
Geregisseerd door: Brad Peyton
Met onder meer: Jennifer Lopez, Simu Liu en Sterling K. Brown
Bekijk via Netflix
Plot Atlas
"The future of humanity is in her hands."
Atlas is een militaire inlichtingenofficier die jarenlang jacht heeft gemaakt op de intergalactische terrorist Harlan, die haar familie heeft vermoord. Nu is ze in de ruimte om toezicht te houden op een missie om Harlan te vangen op zijn afgelegen schuilplaats. Het gaat al snel mis als hun schip wordt geraakt door raketten en ze gedwongen wordt om een mechanisch pantserpak, aangedreven door kunstmatige intelligentie, aan te trekken en te evacueren naar de dichtstbijzijnde planeet. Omringd door vijanden, en met weinig kennis over hoe het pak werkt, moet Atlas haar missie zien te volbrengen.
Atlas Shepherd
Young Atlas Shepherd
Ranger West
Ranger Hughes
stormfox
Jennifer Lopez kan totaal niet acteren en daarom begrijp ik niet dat ze haar gecast hebben voor de hoofdrol.
mcdaktari
Dit lijkt me wel een vermakelijke film. Dit soort sciencefiction mag ik graag zien. En ik heb genoeg actrices gezien die vele malen slechter acteren dan Lopez. Algemeen genomen ben ik niet echt weg van de films van Brad Peyton, maar deze lijkt me best wel aardig.
cyberpapa
Volgens mij is dit best een leuke film.
Jennifer Lopez speelt best goed.
maar dit is mijn mening.
Stephan123
Vermakelijke film. Je moet hem niet kijken voor het verhaal maar voor de rest eromheen.
Master Blaster
Helemaal niet slecht, eigenlijk best goed
Film verveeld niet en er zit best wat humor in. Toch ook wel vrij orgineel.
Jennifer Lopez deed het ook goed en met 54 jaar ziet ze er uit als 39(a)
3,5/4*
schumacher
Goeie film.
Ik zie dat graag dat tech gedoe.
Jlo kan niet alleen goed zingen maar ook best een stukje acteren ook.
Vermakelijk avondje gehad.
Aanrader.
zeffie
Vol verwachting begonnen aan de film maar Jennifer Lopez kan geen hoofdrol aan, ook niet deze waar ze een militaire inlichtingenofficier speelt, helaas maar waar. Je blijft denken: dit is JLo die probeert te acteren, ongelaagd en ongeloofwaardig oppervlakkig. Maar ja, ze is medeproducent van de film en dat verklaard misschien het een en ander. Nog meer acteerlessen gaan haar niet helpen het niveau van de gemiddelde gtst-er te ontstijgen. Jammer, niet meer dan 1 ster van 5 vind ik het waard.
mcdaktari
Wat een bullshit om te zeggen dat Jennifer Lopez helemaal niet kan acteren, want ze kan het weldegelijk. Maar dat houd niet in dat ze hier geen heel irritante rol speelde. Wat een verschrikkelijke jank en klaag madam zeg. Maar als ze dat achterwege gelaten hadden was het helemaal geen onverdienstelijk filmpje. Sommige scenes vond ik wel gejat van Avatar, zoals bepaalde planten op die planeet als ze er s'nachts rondloopt. En dat pantserpak kwam ook rechtstreeks uit Avatar.
Ray1601
Op zich mooi gemaakt, maar JLo is niet de persoon voor deze rol. Teveel emoties...ongeloofwaardig.
knuppel ihhh
Toch zie ik hier reacties van kijkers die dit daadwerkelijk een goede film. Over smaak valt niet te twisten. Maar neemt niet weg dat dit een draak van een film is geheel samengesteld uit clichés en gekopieerde ideeën uit andere films en daarover heen een sausje van Amerikaans sentiment en de emotie tussen hoofdrolspeelster en het pak dat ze aan heeft. Spoiler allert... in het eindegevecht verslaat ze de bad guy en redt de wereld.. Zou deze maar overslaan.
mcdaktari
Ach ik weet niet of je deze over moet slaan. Het is inderdaad geen topper en Lopez is behoorlijk irritant, aldus vond ik. Maar het kan geen kwaad om er naar te kijken toch? Ik bedoel ik lees hier ook recensies van mensen die het wel goed vinden, dus ik zou zeggen kijk de film en oordeel.
Mickey b
SF film naar mijn hart. Grafisch mooi. Toekomstwereld, AI en een vreemde planeet. Ook wat luchtige humoristische dialogen en meer heb je niet nodig. Is niet zo leuk als Guardians of the Galaxy en niet zo’n SF als een Star Wars, maar deze is wel een leuke wegkijker. J-Lo toont dat ze er als actrice nog steeds staat en draagt deze film alleen. Badguy van dienst is niet zo indrukwekkend. Film doet je wel nadenken over AI. Is geen topper SF maar heeft me niet verveeld. Er is al weinig SF op de markt en vermits SF mijn favoriete genre is, koester ik ieder nieuwe film op dit vlak. 3,5*
Als ik kritisch ben voelt dit een beetje als een lege huls of een first person shooter met wat levels die doorlopen moeten worden. Jennifer Lopez zit vooral heel veel in die Transformers achtige robot. Iets te veel vind ik. Ik houd persoonlijk toch iets meer van scifi met minder nadruk op de actie.
AI die zijn eigen gang gaat blijft een leuk thema, al is dat natuurlijk ook niets nieuws.
Verder wel een sympathiek filmpje, met een sympathieke en charismatische AI. Het Siri achtig wolkje is de manier waarop de AI simpel maar doeltreffend in beeld wordt gebracht. Dat zal vast over 10 of 20 jaar ook wel achterhaald zijn vermoed ik.
Jammer dat het zo'n platte film is geworden. Ik ben geen groot Jennifer Lopez fan, maar ze doet hier niets verkeerd. Grappig dat ze in deze film iemand is die slecht mensen kan verdragen en snel geïrriteerd is. Zo heb ik me haar IRL ook altijd voorgesteld.
jaxteller
Beter of slechter dan Rebel Moon? Qua rating lijkt het dezelfde kwaliteit te hebben.
Goeie vraag. Die heb ik niet gezien. Ik ben geen Zack Snyder fan, maar ik denk dat Atlas sowieso minder bombastisch is.
mrklm
28 jaar geleden doodde de levensgevaarlijke AI-bot Harlan [Simu Liu] zijn ‘moeder’ Val Shepherd [Lana Parilla] die hem ontwierp. Wanneer generaal Jake Boothe ontdekt op welke planeet Harlan zich schuilhoudt, stuurt hij een eenheid met Kolonel Elias Bank [Sterling K. Brown] en – na enige twijfel – analist en Vals dochter Atlas [Jennifer Lopez] om Harlan te vangen en terug te brengen. Daarvoor moet Atlas zeer tegen haar zin samen zien te werken met Smith [Gregory James Cohan], de AI-bot die Atlas en haar missie beschermt. De zonneklare verwijzingen naar 2001: A Space Odyssey en Alien zijn ondoordacht, maar Lopez is erg goed en tussen de plichtmatige actiescènes door roepen scenaristen Leo Sardarian en Aron Eli Coleite op lichtvoetige wijze vragen over onze relatie met AI op die tot nadenken stemmen.
Amandelbrood
Wanneer een muzikant gaat acteren weet je van te voren dat er allerlei zure commentaren komen over de acteerprestaties. Het mag voor sommigen gewoon niet waar zijn. Is dit dan het type film waarin karakterrollen worden gespeeld? Nou echt niet, daar leent dit soort fast food niet voor. Het verhaal doet doorgaans niet meer dan clichés aan elkaar plakken. Een krant maakt het helemaal bont, met de kop: Na een mislukte muziekcarrière probeer Jennifer Lopez het nu in de film. Vreemd want ze heeft inmiddels toch al de nodige films gemaakt, en doet het zeker niet slecht. En ik denk dat veel muzikanten wel voor haar mislukte carrière willen tekenen.
Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Er is behoorlijk geleend uit films als Avatar, Terminator en Blade Runner. En het verhaal van een AI die de mensheid wil vernietigen is al vaker gedaan en beter. Jennifer Lopez als Atlas kwam het beste over als ze in die robotpak zat en in conversatie was met de AI genaamd Smith. Wel vond ik op een gegeven moment te veel aandacht gaan naar Atlas en haar angsten en haar geheim die zij meedraagt. De acties waren leuk gedaan, en de CGI zag er redelijk uit. De twist in het verhaal zie je helaas mijlen van tevoren aankomen. Aanrader? Jawel. Maar het helpt wel dat de film te zien is op Netflix want hij is zeker niet Biosscoop waardig.
Geike01
mcdaktari
Ach weet je, eigenlijk moet je die reacties ook niet serieus nemen. Want ze acteert helemaal zo slecht niet als sommige hier beweren. Ze acteert redelijk goed en ze ziet er ook nog heel goed uit voor een vrouw van die leeftijd. Net wat je zelf al zegt, denk ik dat er inderdaad veel muzikanten voor zo'n carriére willen tekenen.
Jynxter
Gezien de kritieken vreesde ik dat deze Scifi me niet bepaald zou bekoren. Maar clichés en leentjebuur spelen bij genre genoten (wat Atlas veelal wordt verweten) hoeven wat mij betreft geen probleem te zijn als het een goede film oplevert. Bovendien had ik geen zin in iets moeilijks, dus toch J.Lo's nieuwste maar eens opgezet.
En dat had ik natuurlijk niet moeten doen. Want Lopez kan de film niet dragen, de stommiteiten vliegen je rond de oren en het toch al simpele verhaal wordt overdreven uitgelegd alsof het een Engelstalige aflevering van het Klokhuis betreft. Nul verrassing, nul spanning, kilo's cringy sentiment en inderdaad clichés en leentjebuur.
Ik vraag me bij een dergelijke film altijd af, hoe iemand die daadwerkelijk verstand heeft van de behandelde thema's er naar zit te kijken. Als leek vind ik de hoeveelheid stupiditeit al pijnlijk.
Het enige dat voor Atlas spreek is de CGI. Want die is prima in orde. En dan ook wel heel erg enorm fors vertegenwoordigd.
Belachelijk kinderfilmke!
Hahaha dat vind ik wel grappig om te lezen van iemand die De Kleine Zeemeermin 5 sterren geeft
Een soort bloemlezing van de science fiction-films van James Cameron, met vooral veel gejatte elementen van The Terminator, Aliens en Avatar. Beter goed gejat dan slecht bedacht, zullen we maar zeggen, maar helaas is daar weinig sprake van. Visueel ziet alles er gelikt maar niet bepaald overtuigend uit, met een lelijk gebruik van cgi, rommelige aktiescenes en kitscherig production design. Plot en personages zijn ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Pure middelmaat helaas.
Yvo1983
- 1915 stemmen
Ons Ariel kon tenminste nog acteren...
En ook gewoon ne zieke crush als kleine loebas op die roste mosselflamoes
movie freak84
Ik vind de waardering erg laag maar daardoor heb ik niet minder genoten van de film. Vond jennifer goed acteren. Blijft een mooie vrouw. Over de film zelf , vond het verhaal is wel leuk tuurlijk heb je met pacific rim ook al een beetje dat met het syncen maar ook die vond ik uiterst vermakelijk. Ja ik hou wel van dit soort films. Heb een 3.5 gegeven omdat een 4 wel egt teveel is maar eigenlijk neig ik meer naar de 4 dan naar de 3. Meningen verschillen gelukkig.

Jennifer Lopez legt uit hoe belangrijk 'Atlas' is: 'Deze film laat heel goed zien hoe AI gevaarlijk kan zijn'

Furiosa: A Mad Max Saga
Actie / Avontuur, 2024