• 9.377.350 stemmen

Geregisseerd door: Oz Perkins

Met onder meer: Maika Monroe, Nicolas Cage en Alicia Witt

Releasedatum: 11 juli 2024

Plot Longlegs

De FBI-agente Lee Harker krijgt de zaak van een seriemoordenaar toegewezen. Het onderzoek neemt onverwachte wendingen en er is zelfs sprake van occulte praktijken. Lee ontdekt dat ze een persoonlijke band heeft met de moordenaar. De tijd dringt om hem tegen te houden voordat een nieuw gezin vermoord wordt.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 11 juli 2024 in de bioscoop (Independent Films)

avatar van tattoobob

tattoobob

Dit word weer een leuke hoor

avatar van Nick Theunis

Kondoro

Nice!

avatar van Freakje554

Freakje554

Gisteren gezien in Première.

Aangenaam verrast van deze film.

Goede cast & verhaal.

Tempo zat goed met een opbouwende spanning.

Zou wel eens de beste horror van dit jaar kunnen zijn, voorlopig is het wel zo.

Niet dat we al echt goede horrors hebben gehad, maar deze is echt heel goed.

avatar van mikey

mikey

Is ‘Longlegs’ de engste film ooit? Dat valt wel mee (of tegen) - NRC

nrc gematigd positief als in: het kan er mee door maar verwacht beslist geen Silence o/t Lambs. (Die hype is natuurlijk door een marketing machine in werking gezet. Denk bv aan die 'bijzonder mysterieuze teasers'. Op zich wel knap gedaan). Schijnbaar gaat die idioot van een Cage ook hier weer helemaal lijp.

avatar van Andersom123

Andersom123

Horror... Eerder een Politie/Thriller.

Het was zeker een goede film.

Goed acteerwerk, goed verhaal, klein mysterieus kantje.

Maar verwacht aub niet dat het heel eng is, zoals de meeste zeggen.

Anders zal je teleurgesteld worden.

Qua schokkende beelden, zitten er toch wel wat in.

Nicolas Cage kwam er te weinig in voor. Maar deed het wel goed.

Al bij al zeker een geslaagde film, maar de hype is wel beetje te overdreven rond deze film.

avatar van Brabantze

Brabantze

Oh wauw! Wat een film. Het begint meteen al mysterieus met een creepy sfeertje. Dit blijft eigenlijk de hele film zo. De opbouw is misschien ietwat traag, maar die sfeer.... wauw. Dit is echt een "afwijkende" film en ik kan dat altijd enorm waarderen. En dan het acteerwerk van Cage: geweldig!

avatar van dion.ollie

dion.ollie (hoofdredacteur)

Kijk, dit is een horrorfilm zoals ik ze graag zie. Waar veel titels het tegenwoordig moeten hebben van jumpscares en goedkope door cgi gegenereerde monsters, haalt Longlegs zijn kracht uit creepiness. Er heerst een voortdurend unheimische sfeer, waardoor je het gevoel krijgt dat er achter iedere scène een duivelse entiteit op de loer ligt die op sommige momenten onaangekondigd en genadeloos zijn gezicht laat zien. Dat alles met bizarre, glasharde en ultrarealistische narigheid tot gevolg. Enkel vals getokkel op violen als muzikale ondersteuning en pistoolschoten die klinken als rotjes in lege frisdrankblikjes, zorgen voor een gortdroog sounddesign dat precies past in het geheel. Monroe speelt stoïcijns en sociaal ongemakkelijk en doet dat met verve. Cage is onherkenbaar, knettergek en uiterst onvoorspelbaar: een rol die hem op het lijf is geschreven. De film komt wat langzaam op gang en geeft je voor driekwart van de speeltijd enkel losse puzzelstukjes, waardoor je constant aan het denken wordt gezet. Niet storend - zelfs prettig - is dat deze puzzel aan het einde op letterlijk kinderlijke wijze voor je wordt gelegd, gevolgd door een onvermijdelijke en zinderende eindscène die je tanden op elkaar zet. Horror uit het boekje. Ga het ervaren.

Eén van de beste - zoniet de beste - horrorfilms die ik de laatste tien jaar heb gezien. Een kleine 4,5 is dan ook zeker op zijn plaats.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Heel erg goed! Film heeft vanaf minuut 1 een onheilspellend sfeertje die de hele film niet weggaat, daardoor kruipt de film onder je huid. Het wordt nergens echt eng en de film barst gelukkig ook niet van de jumpscares, maar het is vooral het akelige gevoel dat het je geeft wat ontzettend goed werkt.

Ik was een beetje bang wat voor Cage we gingen krijgen, maar hij is echt ontzettend goed als Longlegs.

Het zal ongetwijfeld niet voor iedereen zijn, maar ik heb er ontzettend van genoten. Hoort bij de betere films die ik dit jaar gezien heb.

avatar van Joost Balder

Joost Balder

Gister gezien in de bios.

Het zal door onze hoge verwachtingen komen, maar dit is één van de slechtste films die we in jaren hebben gezien.

In de pauze dachten we nog dit komt hopelijk wel goed, maar het werd daarna alleen maar erger.

avatar van Doom4

Doom4

spannend filmpje

avatar van Martin Minderaa

Martin Minderaa

Teleurstellend

avatar van martijn77

martijn77

Lege marketinghype. Middelmatige film.

avatar van marsie

marsie

Aparte film waar ik lang naar uitgekeken heb. Verwachtte een film als silence of the lambs, maar is deze longlegs zeker niet.. Meer in de sfeer van Herediraty. Begint als politiethriller, ontspoort uiteindelijk als duivelse horror. Hoofdrolspelers speelden subliem, 4 sterren

avatar van MacReady

MacReady

Don’t believe the hype..

Best een aardig filmpje maar in de verste verte niet van het niveau van b.v. een Silence of the Lambs.

En al helemaal niet eng.

Zet een aardige sfeer neer en af en toe mooie cinematografie en sound design.

Maar ook een heel simpel en weinig origineel verhaal en het personage Longlegs maakte op mij niet zoveel indruk, je bent je er ondanks de make-up heel bewust van dat je gewoon weer naar een hysterische Cage zit te kijken.

Leuk tussendoortje maar zal mij niet lang bijblijven en dat is jammer want er had veel meer in gezeten.

avatar van dimi303

dimi303

Misschien wel één van de films van 2024, hier ons oordeel.

LONGLEGS - Fast Forward review

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

MacReady schreef:

Don’t believe the hype..

En al helemaal niet eng.

Zet een aardige sfeer neer en af en toe mooie cinematografie en sound design.

Ik kan mij hier bijna volledig in vinden. Deze film lijkt wel gemaakt om Cage een dergelijke opvallende, hysterische rol te geven. Maar zijn personage sloeg voor mij de plank enigszins mis. Zo over de top, overacting, zowel fysiek als qua aankleding. Waardoor ik er alleen nog maar als ‘acteerwerk’ naar kon kijken.

Deze film is (mede daardoor) nauwelijks eng of echt creepy. Het verhaal is wat te gemaakt ook.

Nee niet m’n ding. Al zie ik ook nog wel kwaliteit.

avatar van De filosoof

De filosoof

Meteen vanaf de eerste minuut is het griezelen geblazen en voelt de film als een klassieke, claustrofobische en dreigende horrorfilm die je direct en tot het einde meesleept en je op het puntje van de stoel laat zitten: de film gebruikt alle bekende thema’s van het genre – van sadistische seriemoordenaars tot satanisme, Charles Manson en poppenhorror – en alle registers worden opengetrokken om het eng te maken van enge muziek en harde geluiden tot monsterlijke figuren en rondspetterend bloed maar het voelt nergens gekunsteld en alle elementen zijn gemengd tot een weinig voorspelbaar dus spannend verhaal over een FBI-agent die vanwege haar onderzoek naar de moorden een vreselijk geheim uit haar eigen kindertijd ontdekt. De film heeft misschien wat kleine plotgaten en het is opvallend dat je aldoor het laatste puzzelstukje zoekt dat tegen het einde wel erg expliciet wordt gegeven maar dat kan de pret niet drukken. Het verhaal heeft een surrealistisch aspect – zoals gezegd gaat de film mede over onderdrukte herinneringen – dat ook visueel wordt uitgeleefd in heftige flashbacks maar ook door de unheimische interieurs van de ene keer gotische drukte en warme kleuren (dat doet denken aan spookhuizen) en de andere keer steriliteit en koude kleuren (dat doet denken aan zieken- en slachthuizen) waarbij de lijkbleke ‘longlegs’ en de realistische poppen het helemaal afmaken: de film voelt als ‘horror on paddo’s’, waarbij je in een (bad) trip wordt gedompeld, en dat is een heerlijke, intense belevenis. Kortom, ofschoon het postmoderne horror zal zijn – een pastiche van horrorklassiekers en een hommage aan B-horrorfilms – is het wat mij betreft zelf een klassieke horrorfilm geworden die je ouderwets laat genieten.

avatar van Shadowed

Shadowed

Uiterst onheilspellende horrorthriller met een onvoorspelbaar verloop en uitstekend acteerwerk van hoofdrolspeelster Maika Monroe. Wat mij betreft is dit haar beste rol tot nu toe, maar ook Nicolas Cage speelt een heerlijk excentriek en opvallend figuur. De absolute winnaar is echter Oz Perkins zelf, die zich steeds meer ontpopt tot één van de beste horrorregisseurs binnen het moderne tijdperk. Zijn leiding mondt hier (wederom) uit in zeer sfeervolle opmaak, uitstekend camerawerk en een oerdegelijke spanningsopbouw. Longlegs houdt de kijker voortdurend in zijn greep door een nare, onveilige sfeerzetting te creëren die nooit wordt losgelaten. Knap ook dat Perkins een hoop verschillende invalshoeken bij elkaar weet te krijgen zonder een geforceerde indruk te maken. Spijtig is dat het gebeuren nergens ontpopt tot een ware nagelbijter, maar 't scoort op de overige vlakken genoeg hoge cijfers om dat te compenseren. Ik beschouw mezelf als een groot fan van het werk van Perkins en kijk dus nu al uit naar The Monkey. Dikke pluspunten overigens voor de marketing van Longlegs, die laat zien dat je een film interessant kan maken zonder de volledige inhoud prijs te geven.

avatar van Film Pegasus

Bij een film als Longlegs moet je toch blind de film ingaan. En best op een groot doek zien. Want de makers spelen ook met beeldvorm om zo de sfeer en het claustrofobische gevoel wat kracht bij te zetten. Het verhaal draait rond een seriemoordenaar, zodat je extra spanning krijgt met een who don it en de klok die tikt in een lopende zaak. Maar ik kan me wel voorstellen dat sommigen de film minder vinden. Het is minder narratief dan een Silence of the Lambs, maar maakt wel veel goed met de sfeerzetting. De gebeurtenissen zijn ruw en plots, zonder dat het de cliché schrikmomenten zijn. Is het de beste horrorfilm? Hell no! Maar wel een zeer goeie die bewijst (voor zover dat nodig is) dat het genre lang niet dood is.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Oef, wat een ontzettende domper. Hoog geanticipeerd vooral vanwege Maika Monroe die altijd in fijne (horror/thriller) films zit en ook nog de buzz er omheen. Ik huppelde vandaag bijna naar de bios, zo enthousiast was ik. Maar zo overrompeld kwam ik eruit en niet op een goede manier.

Nic Cage was ik een tijdje zat maar na Pig en die fijne Pedro Pascal bromance film kon ik hem wel weer hebben. Maar dat is nu dus wéér vergriept vrees ik.

Het wil een soort bovennatuurlijke Silence of the Lambs zijn maar het is zo overdone. Een lege huls van een film, die in het begin nog wel iets van momentjes heeft... of nouja... ik had toen nog hoop dat het beter zou worden. Ik dacht wel, he verdorie ik kom er niet helemaal in. Uiteindelijk bleek dat er ook niet echt iets om in te komen was.

Ik ben een horror fan en best wel snel pleased. Mag artyfarty zijn, camp, you name it. Maar dit was in mijn ogen gewoon ridicuul. Het talent van Maika is helaas nergens benut. Dat zuinige mondje vond ik op een gegeven moment ook wat storend. Nog nooit gehad dat ik me aan haar heb geërgerd. Ze heeft het op zich goed gedaan hoor, ik bedoel... weet ook niet wat ze er anders van had moeten maken...

En Nic was gewoon tenenkrommend en lachwekkend. En dat einde, blugh! Ik snap de hype van deze prent echt niet. Maar zoveel smaken. Ik vind het leuk voor mensen als ze er wél van hebben genoten. Ik volg niet hoe precies, maar good 4 those people. Had ik ook graag gewild, maar helaas!

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Dit voelde als een ander soort Horrorfilm.

Een erg naargeestige sfeer, waarbij je als kijker je afvraagt waar je in godsnaam naar aan het kijken bent.

Had ook het idee dat ik mijn aandacht er wel bij moest houden maar uiteindelijk wordt alles wel vrij duidelijk op het eind van de film.

Al met al is dit tot nu toe de beste HorrorFilm van dit jaar voor mij en zal voor menig Horror liefhebber ook echt niet teleurstellen

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Korte samenvatting: Nicolas Cage wil even het succes evenaren van Ethan Hawke in Blackphone, maar slaagt daar amper in.

De gek die hij hier neer zet ziet er niet alleen dul uit, maar komt ook nergens dreigend over. Komisch eerder.

Flauwe film met een absurd plot.

avatar van darkcity

darkcity

Ik vond het een beetje een mix van Silence of the Lambs en X Files. Er hangt een fijn, duister begin jaren 90 sfeertje en de film ziet er goed uit. Ik was echter niet overdonderd zoals sommigen. Misschien nog een keer kijken…

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Sfeertje zit wel goed, Cage is weer heerlijk weird, de vraag naar hoe en wat blijft lang genoeg in stand.

Maar verder ook wel hopeloos cliché, voorspelbaar wat slachtoffers betreft en uiteindelijk gewoon teleurstellend.

De sfeer en Cage trekken het echter toch wel net even op.

avatar van Riccardo.S

Riccardo.S

Het lijkt wel of ik naar een hele andere film heb gekeken als ik zo de reacties op deze film eens doorlees. Wat een verschrikkelijke saaie film is dit! Het acteerwerk vond ik echt bar slecht. Ik ben van ellende na een uur de zaal uit gelopen. Dit was echt tijdverspilling. Ik ben een groot horrorfan en voor mij komt deze nog niet eens in de top 100 voor. Je kunt dit niet eens horror noemen!

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Het 'probleem' van Longlegs is dat het soms in een spagaat zit. In de broeierige jacht naar een seriemoordenaar wordt op het einde plotsklaps alles uitgekauwd, wat voor een thriller een beetje als een anticlimax aanvoelt. En de momenten waarop horrorelementen naar voren treden, is het allemaal niet zo eng als wordt gesuggereerd. Met een tikkeltje overmoedige mix van twee stijlen is Longlegs dan ook maar een deels geslaagd experiment. Maar vooruit: door een heerlijk zotte Nicolas "Koekoek" Cage 0,5 * erbij.

3,5 * Hail Nicolas