• 9.375.183 stemmen

Feng Shen Di Yi Bu: Zhao Ge Feng Yun (2023)

Avontuur / Fantasy | 148 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titels: Creation of the Gods I: Kingdom of Storms / 封神三部曲之妖乱国殇

Oorsprong: China

Geregisseerd door: Wuershan

Met onder meer: Fei Xiang, Xuejian Li en Bo Huang

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Feng Shen Di Yi Bu: Zhao Ge Feng Yun

Na een samenzwering met een sluwe demon om de keizer te doden en de macht te grijpen, regeert Koning Zhou als een tiran. Hij is zo wreed dat hij de toorn van de Hemel oproept. In een laatste poging om de sterfelijke wereld te redden van wanhopig gevaar, besluiten de goden in te grijpen. Ze zullen investeren in een onwaarschijnlijke kampioen die dapper genoeg is om de slechte koning uit te dagen - ook al kost hem dat alles.

King Zhou

Yuan Shi Tian Zun

Yang Jian

avatar van schumacher

schumacher

Der zal een bepaald publiek voor zijn maar die scene door dat vuur met de paarden dat is voor mij njah, net karton, komt niet echt over. Dat zelfde zag ik bij die laatste the expendables ook, te nep.

Erg fijn.

't Is toch alweer even geleden dat er een film als deze gepasseerd is. Althans, een film als deze in volle glorie, want sinds een aantal jaren hebben de Chinese streamers dit soort films omarmd. Die zijn dan wel maar 70 minuten lang en hebben waarschijnlijk nog geen 20e van het budget, je vind er ook amper terug op MovieMeter denk ik, maar ze worden wel massaal geproduceerd.

Toch liever deze uitwerking dan, waar er kosten nog moeite gespaard wordt om alles maar zo episch mogelijk te maken. Dan heb je met Wuershan ook wel een goeie regisseur te pakken, visueel zit het goed en de basis (een boek ala Journey to the West) bevat ook méér dan voldoende epiek. Er worden dan ook drie films gemaakt in deze serie, zeker nu de eerste het best wel goed gedaan heeft.

Erg vernieuwend is het niet. Chinese fantasie, actie, maar ook veel verraad en gemorrel tussen koninklijke lieden. Een goeie 10-20 jaar geleden waren dit soort films schering en inslag, het is gewoon leuk om weer eens een wat modernere update te zien. Laat die vervolgen maar komen, absoluut niet mee verveeld.

4.0* en een uitgebreide review