• 9.375.326 stemmen

Night of the Zoopocalypse (2025)

Animatie / Familie | 91 minuten

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titels: Een Nacht in de Dierentuin / Une Nuit au Zoo

Oorsprong: Canada / België / Frankrijk

Geregisseerd door: Ricardo Curtis en Rodrigo Perez-Castro

Met onder meer: David Harbour, Paul Sun-Hyung Lee en Scott Thompson

Releasedatum: 20 februari 2025

Plot Night of the Zoopocalypse

"Don't feed the animals."

Op een nacht stort een meteoor neer in de Colepepper dierentuin en laat een virus los dat de dieren verandert in vreemde, kwijlende zombiemutanten. Gracie, een jonge eigenzinnige wolf, vormt een team met een norse en angstaanjagende bergleeuw om een weg terug naar haar roedel te vinden. Terwijl de dierentuin wordt overspoeld, moeten ze een plan bedenken om alle dieren weer normaal te krijgen. Samen met de hulp van een bont gezelschap overlevenden - de door films geobsedeerde maki Xavier, de vurige capibara Frida, de sarcastische struisvogel Ash en en verraderlijke aap Felix - beginnen ze aan een gevaarlijke missie om de dierentuin te redden en Bunny Zero te verslaan, de gestoorde mutant die vastbesloten is om het virus buiten de muren van de dierentuin te verspreiden.

Dan (stemrol)

Frida (stemrol)

Antelope (stemrol)

avatar van Karst

Karst

Viel tegen. Over de animatiestijl valt te discussiëren. Ikzelf was maar matig enthousiast. Wat de film echt opbreekt is het zwakke verhaal en script. Er gebeurt te veel maar wat er gebeurt is maar heel kort interessant. Daarna is het meer van hetzelfde. Karakters zijn niet boeiend genoeg om echt mee te leven en uiteindelijk wordt het saai. Ook mijn dochter vond hem erg matig.

avatar van ibendb

ibendb

Een slordige 15 jaar geleden was er een kleine hype binnen de animatiefilms met een heel unieke reeks creepy uitingen. Coraline, ParaNorman en Monster House zijn hier mooie voorbeelden van. Dit waren spannende, soms enge en heel af en toe verontrustende films die een perfecte gateway waren voor kinderen om het horror-genre te ontdekken. Deze Night of the Zoopocalypse deed me aan deze periode denken en liet me realiseren dat er nog steeds dergelijke films zijn. Bij deze dus een open oproep om die terug te brengen.

Night of the Zoopocalypse is jammer genoeg geen hoogvlieger. Hoewel er wel erg verontrustende stukjes te zien (denk aan zombie-konijntjes die elkaar opeten) zijn blijft het toch iets te braaf om echt leuk te worden. Er gebeurt erg veel maar het is te repetitief waardoor ik het hele ding na een 45 minuten wel al gehad had. De animatie is wel best leuk en de designs zijn soms zelfs grappig. De voice-cast kon me ook niet heel hard overtuigen, zelfs niet met David Harbour als norse poema. Wat wel opvalt is dat geen van de personages echt helemaal sympathiek is. Elk hebben ze hun egoïstische kant wat voor een welkom extra laag in hun persoonlijkheid zorgt.

avatar van John Milton

John Milton

Holy shit, Richard Curtis?!

Oh nee, te snel gelezen.