• 9.373.245 stemmen

Genre: Documentaire / Muziek

Geregisseerd door: Nelson George

Met onder meer: Usher, Mary J. Blige en Will.i.am

Plot Thriller 40

"The album that changed it all."

Veertig jaar na het uitkomen van Michael Jacksons 'Thriller', wereldwijd het best verkochte album aller tijden, neemt regisseur Nelson George liefhebbers mee terug in de tijd om de totstandkoming van het recordbrekende album en de bijbehorende korte films te ervaren. Met nooit eerder vertoond beeldmateriaal en exclusieve interviews vertelt de documentaire over de creatie van een wereldfenomeen uit een tijdsperiode voor het internet. Door 'Thriller' werd Michael Jackson een wereldster en het album blijft tot op de dag van vandaag alle aspecten van cultuur en entertainment beïnvloeden, inclusief de werelden van muziek, dans en mode.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Zichzelf

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Zaterdag te zien bij MTV.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Ik mis heel erg de achtergrondverhalen van - de nog levende - Quincy Jones. Dat zou een completer beeld geven. Net als meer interviews/meningen van Michael zelf. Mij is ook compleet onduidelijk - behalve dat ze eens mee ging naar een première - waarom een Brook Shields in de film zit. Net als het TikTok gedeelte. Paste er totaal niet bij, lijkt wel gekocht te zijn. Goed dat MTV - die het uitzond in Nederland - het negatieve stuk over MTV gewoon uitzond.

De film leek erg op een lange versie van Classic Albums, maar dan met iets te veel mensen en minder inhoudelijk. Wel veel muziek, veel fragmenten en veel kundige sprekers.

En als bonus: titels staan gewoon lang genoeg dat je ze kunt lezen. De laatste 10 Amerikaanse docu's die ik keek hadden dat niet.

Typisch Amerikaanse supersterdocu..

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Was niet aan te ontkomen waarschijnlijk gezien zijn bijdrage maar had Landis nooit meer te hoeven zien en het was nog te vroeg geweest.

avatar van james_cameron

Leuke, zij het wat rommelig in elkaar gezette documentaire die het 40-jarige jubileum van het iconische album Thriller viert. Veel mooie anecdotes van betrokkenen en lovende woorden van allerlei bekende bewonderaars. Bepaalde tracks komen er bekaaid af en natuurlijk krijgen Billie Jean, Beat It en de titelsong weer eens de meeste aandacht, maar er valt daarnaast genoeg te genieten van minder bekende verhalen. Van het gedoe rond het door Michael Jackson ingesproken album van E.T. The Extra-Terrestrial had ik bijvoorbeeld nog niet eerder gehoord.