• 9.374.720 stemmen

Mayonaka no Shôtaijô (1981)

Mystery / Drama | 125 minuten

Genre: Mystery / Drama

Alternatieve titels: Call from Darkness / Midnight Invitation / 真夜中の招待状

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Yoshitarô Nomura

Met onder meer: Asami Kobayashi, Asami Kobayashi en Kaoru Kobayashi

Gesproken taal: Japans

Plot Mayonaka no Shôtaijô

"A psycho mystery. The one she loves is about to vanish. Is someone luring him out? Or..."

Keiko en Tatsuo staan op het punt zich te gaan verloven. Op een avond komt Tatsuo's broer Kazuo op bezoek om hem te vertellen dat zijn derde broer vermist is en dat terwijl zijn oudste broer al eerder mysterieus is verdwenen. Tatsuo raakt in een depressie en Keiko wendt zich tot een neuroloog om hem hier weer uit te trekken. Maar dan verdwijnt ook Kazuo spoorloos. Keiko en de neurloog proberen het mysterie to ontrafelen.

avatar van Baggerman

Baggerman

Eigenlijk weer een typische Nomura-film. Het plot is wat ongeloofwaardig, maar je wordt toch erg nieuwsgierig naar waarop het uit gaat draaien? Nomura weet wel de spanning tot op het einde erin te houden en komt dan op de valreep nóg met een twist. Daarnaast wordt je weer naar allerlei lokaties in Japan meegenomen (o.a. Kumamoto) en zelf heb ik weinig Japanse films uit die tijd -die zich ook in die tijd afspelen- gezien, wat ook best leuk is om eens te zien qua interieuren, mode et cetera. Het enige wat me was ontgaan was het lot van broer Kazuo en de ook naar Kumamoto gereisde dame? Waarom pleegden beiden zelfmoord? Werd me niet duidelijk! Wellicht dat ooit iemand anders deze film eens bekijkt en het me kan uitleggen (Yeah, right!)