• 9.373.175 stemmen

Jeanne et le Garçon Formidable (1998)

Drama / Romantiek | 105 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titel: Jeanne and the Perfect Guy

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Olivier Ducastel en Jacques Martineau

Met onder meer: Virginie Ledoyen, Mathieu Demy en Jacques Bonnaffé

Gesproken taal: Frans

Plot Jeanne et le Garçon Formidable

Jeanne is receptioniste bij een reisbureau en altijd op zoek naar een man om haar leven mee te delen. Wanneer ze Olivier ontmoet denkt ze dat hij de man van haar dromen is, maar hij blijkt besmet te zijn met het HIV-virus.

avatar van tjp1994

tjp1994

Geinige musical achtige film, met Virginie Ledoyen. Die een soort letterig meisje van 18 speelt en geen moeite heeft haar kleertjes uit te trekken. Wel een aanrader. Vrolijk filmpje

avatar van Fransman

Fransman

Ja, een vrolijk filmpje, dat vond ik ook. Een liedjesfilm oftewel een komedie met liedjes. Ben ik normaal gesproken niet dol op, maar dit is een heel aardige film. Komedie kun je het niet echt noemen, drama ook niet, iets luchtigs er tussenin misschien. En de liedjes zijn leuk en niet storend. Alleen zingen ze in het begin wat meer dan tegen het einde.

De film wordt in z’n geheel gedragen door een toen nog jonge Virginie Ledoyen, een feest om naar te kijken als ze met haar dansende tietjes door de straten van Parijs loopt. Ze speelt de sterretjes van de hemel en heeft een prima chemie met Mathieu Demy, haar directe tegenspeler. Het verhaaltje is simpel: meisje is op zoek naar de ware liefde en mr. Perfect. Daarom duikt ze zo ongeveer met iedere leuke jongen die ze tegenkomt het bed in. Als ze dan bij toeval tegen hem aanloopt, blijkt er toch een vlekje aan te zitten. Maar amor heeft zijn werk al gedaan en het meisje is verloren. Eind goed al goed? Nou nee dus. Alleen dat einde had wel wat aardiger en mooier gekund. Desnoods met een liedje....