• 9.374.652 stemmen

Geregisseerd door: Nicholas Maggio

Met onder meer: Shiloh Fernandez, Stephen Dorff en Ashley Benson

Plot Mob Land

"Crime. Family."

De jonge vader Shelby Conners overvalt samen met zijn zwager Tre een pillenfabriek. Er ontstaat een vuurgevecht en twee mannen komen om het leven. Ze blijken bij een georganiseerde misdaad te horen. Maffioso Clayton Minor krijgt Shelby weldra in het vizier en wil dat hij zijn daad rechtzet. Ondertussen probeert sheriff Bodie Davis uit te vogelen wie er achter de gewelddadige diefstal zit en tracht het bloedvergieten te beteugelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fortune

Fortune

Leuk om Stephen Dorff en John Travolta en Kevin Dillon in een kleine dorp, misdaadfilm te zien. Als je houdt van dit soort kleine misdaadfilms in kleine dorpjes waar geen hoop is voor een betere morgen, dan is dit het wel waard om te kijken maar het is jammer genoeg geen uitschieter. Er zijn betere films gemaakt in dit genre maar alsnog wel het bekijken waard.

avatar van zoutzak

zoutzak

Fijne slowburner. Okay, het is geen No Country for Old Men, maar toch doet de film bijna alles goed. De sfeer, de toon, het is effectief zonder veel pretenties. Oudgedienden Travolta en Dorff stelen de show.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

De film is niet slecht maar wel traag

Vond Stephan Dorff hier opvallend goed spelen.

Voor een keer prima maar meer niet

avatar van MelB

MelB

Het budget is de grootste factor die de productiewaarde van deze film beïnvloedt, dus is het logisch om voor een visuele stijl te gaan die de juiste sfeer creëert en die ook binnen het benodigde budget past...de hand-held camera!

De hand-held cameratechniek maakt het weglaten van bepaalde apparatuur mogelijk, zoals een statief van professionele kwaliteit.

De hand-held cameratechniek vind ik totaal niet erg, maar als het vanaf openingsscène tot het eind zo geschoten wordt (na 9 minuten deze film uitgedaan), dan heb je mijn aandacht kwijt.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Zoals openingsscène van Saving Private Ryan neemt de draagbare camera ons mee op een rit door gruwelijk geweld, waarbij de kracht van de camera ons vertelt dat we er echt zijn. Maar dat zijn we echt niet. We zijn daar op magische wijze, als een nieuwscameraman die geen angst kent omdat hij niet gewond kan raken. De plaatsvervangendheid van het kijken door een onoverwinnelijk oog creëert een veiligheidszone voor het publiek. We zijn ons onbewust bewust van die veiligheidszone.

Dat gezegd hebbende, vermijd ik films met het gebruik van de handheld. Het wordt heel vaak gebruikt om overhaaste producties en halfbakken films te verdoezelen. Ik hou van een film die rijk is aan visuele grammatica – prachtige compositie, aparte visuele stijl en perfecte cameraplaatsing – allemaal dingen die filmmakers zo vaak uit de hand gebruiken om zich geen zorgen te hoeven maken.

avatar van scorsese

Matige film waarin twee mannen besluiten een pillenfabriek te overvallen. Een misdaadfilm die vrij sober van toon is en ook redelijk rauw in beeld is gebracht. Allemaal al eens eerder en beter gezien. Het loopt niet overal even lekker. John Travolta en Stephen Dorff zetten prima rollen neer, maar 3.0 sterren haalt deze film net niet.

avatar van Pdeniro

Pdeniro

Best wel een aardige mafia/misdaadfilm. Ik vond Stephan Dorff erg goed

avatar van frans123

frans123

Fortune schreef:

Helemaal met je eens .13 in dozijn maar de acteurs maken het ( uit) kijken waard. Met B acteurs was ik al gestopt.

Dit genre gaat vaak mank omdat het zo voorspelbaar is en dus nooit 4* of hoger zal halen..