• 9.372.674 stemmen

Kaibutsu no Kikori (2023)

Drama / Thriller | 119 minuten

Genre: Drama / Thriller

Alternatieve titels: Lumberjack the Monster / 怪物の木こり

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takashi Miike

Met onder meer: Kazuya Kamenashi, Nanao en Riho Yoshioka

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Kaibutsu no Kikori

Akira Ninomiya is een meedogenloze advocaat die niet aarzelt om iedereen uit te schakelen die hem in de weg staat. Op een nacht wordt hij op brute wijze aangevallen door een onbekende aanvaller met een monsterlijk masker. Hoewel hij de aanval wonderbaarlijk overleeft, raakt Ninomiya gefixeerd op het vinden van de aanvaller en het nemen van wraak. Ondertussen vindt er een serie gruwelijke moorden plaats waarbij de hersenen van de slachtoffers uit hun lichaam zijn verwijderd.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vanaf morgen te zien op Netflix.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Uiterst boeiende Japanse thriller-drama, gebaseerd op de roman Kaibutsu No Kikori van Mayusuke Kurai. Film zat goed ineen en acteerwerk was ook zeker goed, ja toch wel een aanrader.

avatar van IH88

IH88

Netflix released Takashi Miike’s new film without telling anyone. Please stop doing this! | Takashi Miike | The Guardian - theguardian.com Dit is wel vreemd inderdaad. Netflix wil misschien geen extra kosten maken voor marketing? Het is niet de eerste keer dat een film van een grote regisseur op de streamingsdienst verschijnt zonder iets van reclame.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een Miike op Netflix. Dat gebeurt ook niet vaak, althans niet in Nederland.

Miike is mijn jeugdheld en nog steeds timmert hij aan de weg. Al lijkt hij nu wel op de leeftijd te zijn gekomen dat hij niet meer 5 films per jaar produceert. Met Lumberjack the Monster weet hij de gelikte elementen van American Psycho en de Indonesisch/Japanse Killers bij elkaar te rijgen. Zelfs Sky High van Kitamura zie ik hier en daar in terug.

Advocaat Ninoyima gaat no nonsense te werk en ligt niet wakker als hij over lijken moet gaan. Op een dag raakt hij in conclaaf met een gemaskerde seriemoordenaar en overleeft een aanval. Hij raakt zodanig geobserdeerd door zijn aanvaller dat hij zich in het stof bijt om hem te vinden. Echter zal dat nu wat moeilijker gaan, want bij zijn operatie is hij voorzien van een chip dat zijn geweten prikkelt; iets wat hij daarvoor niet heeft gehad.

Zijn nerdy collega is daarbij iets makkelijker in de genadeloosheid en gaandeweg komen we steeds dichter bij de seriemoordenaar himself, die voornamelijk jacht maakt op de onderlaag van de maatschappij. Maar waarom op hem? Dit zorgt voor een verrassende climax.

Miike laat met dit project zien dat hij nog in topvorm gaat en met de tijd meegaat. Het lijkt erop dat low budget niet meer in zijn woordenboek voorkomt. Zijn loopbaan heeft waarschijnlijk een nieuw hoofdstuk geopend.

avatar van jipt

jipt

Aardig concept met wat goede twists, maar verder een beetje een praatzieke detective die nooit echt spannend wordt. Miike kleurt hier heel erg binnen de lijntjes 3*

avatar van Basto

Basto

• 11932 berichten

Voor een maandje Netflix genomen omdat ik deze graag wilde zien (wat is dat trouwens duur geworden voor 4k kwaliteit)

Alleskunner Miike maakt hier een soort Skandinavische detective film. Een dlow burner met een mysterieuze killer. Enkel de paar bloedfontijnen verraden de hand van de meester.

Film is wat aan de lange kant maar met vaste hand geregiseerd en het weet ook goed te boeien.

Kleine 4*

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Fijne film wel, wat mij betreft Miike's beste. Langzaam en traag maar het tempo is toch prima waardoor deze film, ondanks de gruwel en het verhaal, wel lekker wegkijkt. Acteren is redelijk, visueel ook aardig (niet super bijzonder) maar het verhaal en de zoektocht zijn boeiend genoeg en de sfeer is ook vaak goed getroffen. Ook veel zijplotjes die ook niet altijd even goed werken op zichzelf (die rol van die vriend van de advocaat vond ik wat gek) maar wel meehelpen aan de aankleding. Een typische detective eigenlijk die onderhoudend is en vakkundig gemaakt (en daardoor boeit en vermaakt) maar nergens bijzonder is en nergens echt buiten de lijntjes kleurt (en daardoor me ook niet omver blaast of echt raakt). 3,5*.