• 9.372.303 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian Helgeland

Met onder meer: Ben Foster, Toby Wallace en Jenna Ortega

Plot Finestkind

In New Bedford, Massachusetts worden twee halfbroers, die in de commerciële visserij werken, als volwassenen herenigd nadat ze door verschillende vaders zijn opgevoed. Wanneer de ene broer ontdekt dat zijn vervreemde vader nog maar enkele maanden te leven heeft, sluit hij een gevaarlijke overeenkomst met een georganiseerd misdaadsyndicaat. Hierdoor komen hij en zijn halfbroer op ramkoers te liggen met de onderwereld van Boston.

avatar van Fortune

Fortune

Een film die ik probeerde te kijken voornamelijk vanwege Ben Foster en houd ook wel ruige, hardwerkende mannen op een boot film maar de clichés waren zo groot dat ik het niet meer aankon. Zal dan wel niet stemmen maar op de helft uitgezet. Alles voelt geforceerd en kunstmatig en nep aan. Tenenkrommend allemaal.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk drama met een vleugje misdaad. Het verhaal is aardig maar wel voorspelbaar. De film zit ook vol met cliches. Maar daarentegen is de uitwerking best goed gelukt. De opbouw is goed en de hoofdrolspelers krijgen voldoende ruimte om zich te ontwikkelen. De film kijkt ook prima weg. Zoals gezegd zie je al van verre aankomen wat er gaat gebeuren. Richting de tweede helft komt er naast het drama nog wat spanning bij. De acteurs zetten redelijk werk neer. Visueel zit de film verder goed in elkaar. Prima tussendoortje. 3.5

avatar van Rodger

Rodger

Beetje een feelgood drama film niet echt een misdaad

Film komt wat langzaam op gang, en redelijk voorspelbaar.

2,5 **

avatar van mrklm

mrklm

Charlie [Toby Wallace] hernieuwt het contact met zijn halfbroer Tom [Ben Foster] in de vissershaven van New Bedford en gaat aan het werk als bemanningslid. Tijdens de eerste vissersexpeditie ontsnapt de bemanning maar net aan de dood wanneer het schip zinkt. Toms vader Ray [Tommy Lee Jones] biedt zijn schip ‘Finestkind’ aan voor een volgende expeditie, maar Tom heeft een wonder nodig om zich uit de schulden te werken die hij heeft gemaakt door het verlies van zijn vorige boot. En dat kan alleen door (figuurlijk) in zee te gaan met schimmige figuren. Loopt natuurlijk niet op rolletjes. Dankzij het sterke spel van Wallace, Foster en Jones is dit een geslaagd familiedrama en Helgeland brengt het leven en werken in een vissersgemeenschap op geloofwaardige wijze tot leven. Clayne Crawford is te karikaturaal als de schurk waardoor het als misdaaddrama niet werkt. Het romantische subplot met Jenna Ortega had Helgeland beter achterwege gelaten.

avatar van Waku

Waku

Sterk en prima geacteerd misdaad drama. Nadruk ligt voornamelijk op drama. Maar ook op familie, vriendschap en loyaliteit. Mooi om naar te kijken zijn de vistochten van de mannen op de visserboot. Uitstekend in beeld gebracht. Laatste 45 minuten kantelt de film van drama naar misdaad. Niks mis met deze "Finestkind" 4*

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Het eerste gedeelte van deze film.

Is iets minder sterk, dat is een kwestie van smaak.

Iets te langdradig soms, het acteer spel is prima vooral van Ben Foster en Tommy Lee Jones.

Helaas was de rol van Jenna Ortega iets kleiner, wel speelt zij in deze film ook weer uitstekend.

De film muziek is goed.

Het tweede gedeelte van deze film, is een stuk beter.

Wanneer de broers in de criminaliteit belanden en het met deze criminelen aan de stok krijgen, door een drugs deal.

Het eerste gedeelte zou ik 3 sterren geven, maar als deze film naar de climax gaat, verdient deze film wel een betere waardering.

Een prima film met wel een wat trage start.

avatar van scorsese

Redelijke film over twee halfbroers die in de problemen komen als ze ergens vissen waar het verboden is. De film kent een lange, maar prima opbouw. De eerste helft waarin het vissen op zee goed in beeld wordt gebracht, is het beste. De personages zijn wat voorspelbaar (wel ingevuld door een fijne cast). Een kleine 3.0 sterren.