Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Joes Brauers, Jim Deddes en Rosa Stil
Releasedatum: 9 november 2023
Bekijk via Prime Video
Plot Hardcore Never Dies
De zeventienjarige Michael (Brauers) droomt van een toekomst als pianist. Thuis wordt die ambitie niet gesteund. Wanneer zijn broer (Deddes) hem introduceert in de opkomende Rotterdamse gabber-scene, valt Michael als een blok voor de wereld van snoeiharde beats, broederschap en drugs.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 9 november 2023 in de bioscoop (The Searchers)
joolstein
Ik dacht eerst dat Michael Berryman(The Hills Have Eyes) in een Nederlandse film ging spelen...

mikey
Ik dacht dat dit een doc zou worden over 40-ers die nog steeds hakken… my bad
Macmanus
Vraag me af wie het doelpubliek van deze film is.
Kos.
Verstokte hiphoppers die een keertje willen lachen met de gabbers van weleer. Goeie gok denk ik
Haha, ik kom wel uit die tijd he! best veel meegemaakt er van en veel goede vrienden die er toe behoorden.
mikey
ZAP!
9 november, dat duurt nog wel lang. Comedy Central Roast: gabbers. Ben zelf nog een keertje naar zo'n gabberfest in Kardinge (Groningen) geweest. Vond er eigenlijk niks aan, maar ja, ik had een vriendin die nog een keer wilde gaan...
Ik verwacht trouwens dat dit voor misdaad (mogelijk wat actie) liefhebbers zal zijn, en natuurlijk voor alle toen en nu gabbers, al was het maar uit nieuwsgierigheid.
Het ligt vooral aan Taihuttu dat ik hier wel naar uitkijk.
Ik vind hem wel iemand die zo'n subcultuurtje lekker kan verfilmen.
Uier
- 2006 berichten
Vraag me af wie het doelpubliek van deze film is.
Oude en nieuwe gabbers, lijkt mij. De scene is nog groot genoeg en meer mainstream dan ooit.
wess16
Benieuwd naar! Lijkt me een prima onderwerp voor een film, gabber was immers erg groot in de 90's. Bovendien de enige jongerencultuur die in ons land is ontstaan, als ik het goed heb. Deze regisseur kan ook wel wat.
En die vinden het dan leuk om naar zulke kitscherige typetjes te kijken?
Uier
- 2006 berichten
En die vinden het dan leuk om naar zulke kitscherige typetjes te kijken?
Dat werd ook wel bevestigd door de populariteit van o.a. New Kids.
Warp
Leuke teaser, ben hier wel benieuwd naar met Taihuttu als regisseur.
Zou zomaar eens kunnen. Wel heel duidelijke overeenkomsten in plot inderdaad.
Overal RTC jasjes, en dan een Ruffneck nummertje onder de trailer. Ziet er jammer genoeg een beetje uit als een TV film.
Overal RTC jasjes, en dan een Ruffneck nummertje onder de trailer.
Gaat dat niet samen ofzo?
Zegt me beide niets.
SergioMalick
Jammer van de misdaadcliche's die in de trailer te zien zijn. Heb helemaal geen zin in een misdaadfilm in de gabberscene. Had van mij gewoon alleen over de gabberscene mogen gaan met natuurlijk feesten, drugsgebruik etc.
Kreeg bij de scènes op het feest ook al gelijk een opzwepend gevoel. Mag best 90 min lang zo zijn, maar helaas moeten de wapens worden getrokken.
russo
Slaat ook nergens op, de track in de trailer is gewoon een van de bekendste nummers. Het logo een van de bekendste logos naast Thunderdome.
Aangezien dit alles rond rotterdam af speelt een logische keuze.
Gok dat Jim zn huiswerk we gedaan heeft.
Sfeertje komt in ieder geval goed over!

In de ban van 'Kneecap?' Ook deze 3 films over de muziekcultuur mag je niet missen

Langverwachte gabberfilm 'Hardcore Never Dies' met Jim Deddes deze week te streamen

Prime deelt trailer en releasedatum van Nederlandse gabberfilm 'Hardcore Never Dies'

'Hardcore Never Dies' teaser: Nederlandse gabberfilm dit najaar in de bioscoop