• 9.378.137 stemmen

Geregisseerd door: Rob Savage

Met onder meer: Sophie Thatcher, Chris Messina en Vivien Lyra Blair

Releasedatum: 1 juni 2023

Plot The Boogeyman

"It's not real. It's not real. It's not real."

Een zestienjarig meisje en haar jongere zus maken een rouwperiode mee na het overlijden van hun moeder. Hun vader is psycholoog en ontvangt op een dag een vreemde klant, Lester Billings, bij hem thuis, wiens kinderen overleden zijn. Zij zouden door een boeman achtervolgd geweest zijn. Sinds het bezoek van Lester lijkt de boeman nu ook zijn weg gevonden te hebben naar het huis van de dokter.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 8 juni 2023 in de bioscoop (Walt Disney Studios Motion Pictures)

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

De affiche laat mij sterk denken aan The badadook

avatar van Freakje554

Freakje554

Leuke Première gehad in een zo goed als volle zaal.

Film zat goed in elkaar, goed verhaal.

Maar niet echt vernieuwend/speciaal.

Zeker wel 1 van de betere horror films in jaren.

Met een goede sfeer in de zaal is het altijd leuk.

Jammer dat horror films niet meer zoals vroeger zijn, maar er komt wel wat verbetering in

Mooie 3 sterren (richting de 3,5).

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Freakje554 Zo, nou ben ik toch wel benieuwd naar deze film, als je zegt, "Zeker wel 1 van de betere horror films in jaren". Maar ik weet niet wat jij een echt goeie horrorfilm vind, dus ik ben nog een beetje terughoudend. Laat nog wel weten wat ik er van vond als ik de film gezien heb.

avatar van Freakje554

Freakje554

mcdaktari Ja horror is bij iedereen wat anders. Bij mij vooral goeie horrors van vroeger: The Exorcist. Van deze tijd vind ik enkel de eerste Conjuring echt top. Deze film is al wat beter dan alle horrors die we al gekregen hebben afgelopen tijd.

avatar van HearHear

HearHear

Gewoon een goede film.

Eng was het niet echt, maar de sfeer in deze horror vond ik wel nog goed.

Een verhaal van Stephen King is altijd leuk om naar te zien. (ook al zijn er een paar slecht verfilmd).

Rob Savage (Regie) levert toch een goede film af, ook al mocht het toch wel wat meer zijn.

Op naar de volgende horror van dit jaar

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Goede film, maar helaas nergens echt eng. Nou ben ik bijna 41 jaar oud, heb talloze horror films gezien. Helaas wordt je dan soort van immuun ervoor. Wel uitstekend geacteerd, de zusjes waren zeer geloofwaardig en ik leefde echt met hen mee. De vader was ook top, gewoon prima.

Wat betreft de boogeyman.....

We krijgen niet echt een uitleg hoe dit schepsel zich nou heeft gemanifesteerd, hoe is hij tot stand gekomen? Even dacht ik dat het de met de moeder/vrouw te maken had, want je hoort haar stem. Maar we weten ook dat het schepsel stemmen kan immiteren. Geeft het boek wel uitleg?

avatar van DoctorMovie

DoctorMovie

Vandaag gezien in supermarkt Pathé en op de helft zat ik al te draaien in m'n stoel uit verveling en te overwegen om deze film

te laten voor wat het was en het was een irritante flutfilm. Niets vernieuwends zat erin, alles zit al in andere "horror" films van dit soort genre. De donkere scènes waren ook inderdaad irritant donker met veel geluid. Het verhaal is zo matig (eigenlijk slecht) dat mijn nichtje van 12 het beter geschreven zou hebben. Het acteerwerk vond ik ook matig behalve de man die onaangekondigd de kamer van de psychiater binnen komt in het begin van de film, maar de rest...een zes minnetje.

Al met al een zoveelste 13 in een dozijn film

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Ik had beter verwacht.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Soms vraag ik me echt weleens af of ze in Hollywood een gebrek aan creativiteit hebben.

Weer een HorrorFilm waarvan we er al zoveel van hebben gezien, nergens echt spannend.

avatar van rep_robert

Jammer dat the Boogeyman toch teveel uit het vaatje met clichés tapt, want de sfeer wordt goed neergezet en ik kan echt goed mee met de cast in de film. Wat is er nou enger dan een inloopkast in een slaapkamer?

Het is alleen dat er zoveel dingen in zitten die de film naar beneden halen. Het huis is bijvoorbeeld geluidsdicht als er wordt gegild, maar bij creepy geluidjes van boven trilt het door het hele huis heen. En maar in het donker blijven zitten dat je denkt, werken de lichtknopjes niet? Wellicht dat ik nu nog ruim ben in mijn beoordeling, maar er had hier wel meer in gezeten.

avatar van Walter S.

Walter S.

Dit is wel echt pure middelmaat, veel in het donker, dik uur vrij eentonig met veel gedoe in het donker waarbij er eigenlijk nauwelijks iets gebeurd. Het monster zie je ook niet, tot de slotfase. Ook nog eens niks nieuws en bepaalde dingen (vriendinnen die 0,0 inlevingsvermogen hebben en het meisje wat net haar moeder verloren heeft de gek aansteken bijvoorbeeld) zijn ronduit onnozel. Middelmaat en imo niet de moeite van een bioscoopbezoek waard. (zeker niet als er ook nog een rijtje irritant grinnikende idioten achter je met hun voeten tegen je stoel aan zitten te schoppen).

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Walter S. schreef:

Ben een Hardcore Horror fanaat maar ben die eendagsvliegen in de Bioscoop die om alles gillen , lachen of continu hun mobiele telefoon oplichten ook spuugzat.

Kijk tegenwoordig liever gewoon thuis, lekker rustig

avatar van doctorw

doctorw

Nutteloze film. Ik hou van B-horror en een herhaling van zetten in de zoveelste spookhuis- of slasherfilm ben ik niet vies van. Maar om dit misbaksel dan groots aan te kondigen en Stephen King zijn naam te noemen (wat vaak niet eens garantie voor een goed verhaal is…) voor dit uitgekauwde filmpje is mij een raadsel. Ik heb wellicht al te veel films gezien, maar dit is letterlijk al 100x gedaan, in 2005 zelfs door een exacte kopie van deze film die nota bene ook “Boogeyman” heette. Later ook nog eens Bye Bye Man. Nogmaals, als je er plezier aan beleeft, good for you. Maar dit hebben we allemaal al eens gezien. Het weerhoud mij er nu inmiddels wel ervan om horror in de bios te gaan kijken, want het is het niet meer waard. Ik wacht wel op de streaming. 1 ster voor het prima acteerwerk van de zusjes. Die blonde muts had op z’n minst eraan moeten gaan, als pesterige vriendin

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Zouteloze sfeerloze formulematige bagger. Zelfs de jumpscares zijn van bedroevend niveau. Ver links laten liggen.

avatar van 84TZ

84TZ

Vicksel82 schreef:

Kijk tegenwoordig liever gewoon thuis, lekker rustig

Helemaal mee eens! Ontzettend irritant!! Jammer dat het zo moet....

avatar van Mr. Rock

Mr. Rock

Weinig enthousiasme hier over deze film zo te zien, maar ik vond het eerlijk gezegd een prima film binnen dit genre. Wint niet de originaliteitsprijs maar zat qua sfeer een opbouw zeker goed en had een paar écht goede scares. Scènes zoals het meisje met haar lichtbol onder het bed en de knipperlichtsessie bij de spooky psycholoog waren heel leuk gedaan. Geen overdreven toevoegingen van achtergrondverhaal en verklaringen. 'Uitleg' is w.m.b. het laatste waar je op zit te wachten bij een film als deze en slaat nooit ergens op. Gewoon lekker creepy en duistere horror.

Tweede deel was wel iets minder dan het eerste deel. De aard van het monster had van mij geheimzinniger mogen blijven. De suggestie werkt voor mij beter dan expliciet in beeld brengen. Of je moet iets visueel indrukwekkends hebben maar dat was hier niet het geval. En naarmate het einde nadert is het altijd weer afwachten in hoeverre zo'n film dan toch vervalt in een eindgevecht/vuur/lawaai/gedoe. En ja, dat gebeurde, maar niet onnodig uitgerekt dus uiteindelijk ook niet erg storend.

De verhaallijn over de overleden moeder en alles wat daaruit voortvloeit (meidengroepje/ruzies etc.) voegde niet zoveel toe en had achterwege mogen blijven. Maar verder heb ik me het grootste deel prima vermaakt.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeer matige film in het spooky genre, amper tot geen spanning, weinig zeggende karakters, allemaal nogal zoutloos. En ben nochtans fan vh genre, maar dit was het gewoon niet.

avatar van lang pee

lang pee

Doe hier geen moeite voor, ga gewoon eens lekker op restaurant, zal spannender zijn dat dit B-filmpje, natuurlijk nog maar eens naar een verhaal Stephen King. Hij was bang van licht, zoals iemand zei, gewoon schijnen met de zaklamp op de smartphone....

avatar van schumacher

schumacher

Niet mijn ding en heb ik al zo vaak gezien ook.

avatar van mrkos

mrkos

The Boogeyman

Vrij doorsnee horrorfilm.

Horrorfilms als deze zijn er al veel meer van gemaakt. Sommige goed, sommige slecht, deze zit er tussenin. De jongste dochter ziet een eng monster in haar kamer, maar niemand gelooft haar. Aan de andere kant komt zo ook niet echt overtuigend over. Bijvoorbeeld nadat haar kastdeur openvloog en het monster onder haar bed zat, paar seconde later stond ze rustig in de kamer van haar zus te vertellen dat er een monster in haar kamer zat. En hoezo zit ze alleen in het donker te gamen terwijl ze bang is in het donker? Sowieso vond ik het jongste meisje het minste acteren.

Sadie daarentegen vond ik wel goed acteren. Ik had het wel met haar te doen. Ben je net je moeder verloren, kom je na een maand weer op school en dan heb je zulke onsympathieke vriendinnen. Vooral die blonde kwam echt als een bitch over. Maar moeilijk te geloven dat er echt zulke mensen rond lopen, maar ze zullen er vast zijn. Maar goed, dat is meer de dramakant van de film.

Verder moet de film het vooral hebben van de sfeer. Het monster vond ik er aardig creepy uitzien en 1 jumpscare had me wel te pakken. Toen Sadie thuis kwam en naar haar kamer ging, haar kleine zusje Sawyer vragend achter haar aan liep en net wanneer ze haar slaapkamerdeur weer open wilde doen om Sawyer te confronteren sprong dat monster door de deur op haar.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar meer ook niet. 3 sterren.

avatar van JollyMira

JollyMira

Goede spannende film.Sadie en Sawyer speelde het goed en de Boogeyman was mooi om te zien.Genoten

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Helemaal zo slecht nog niet hoor. De cast speelt in ieder geval wel aardig, en dat is voor heel veel horrorfilms niet te zeggen, dus dat is al een pluspuntje. Het verhaal is niet al te origineel, een beetje standaard, maar ik vond het sfeertje wel oké. De spanning is voelbaar en het ziet er allemaal wel redelijk uit, alhoewel het wel makkelijk is om gebruik te maken van het donker. Maar goed, dat hoort een beetje bij de Boogeyman zullen we maar zeggen. Al met al een redelijk simpel, maar toch vermakelijk filmpje. Een kleine voldoende.

avatar van james_cameron

Gebaseerd op een heel kort verhaal van Stephen King is het niet vreemd dat de plot van The Boogeyman aan de karige kant is. Regisseur Rob Savage weet dit probleem grotendeels te omzeilen door een strak tempo aan te houden, met veel enge momenten. Vooral de montage van de film is sterk, maar ook camerawerk en special effects zijn dik in orde. Zoals vaker bij dergelijke films is de finale niet bepaald het beste deel, maar Savage weet de boel redelijk op de rails te houden, geholpen door een degelijke cast.

avatar van mrklm

mrklm

Sadie Harper [Sophie Thatcher] bezoekt sinds de dood van haar moeder regelmatig een psycholoog [LisaGay Hamilton]. Haar vader [Chris Messina], zelf een psycholoog, krijgt te maken met een onverwacht bezoek van Lester Billings [David Dastmalchian] dat tragisch afloopt. Lester was in de ban van ‘The Boogeyman’, dus het is een kwestie van tijd voor de familie Harper hierdoor wordt geterroriseerd. Zou je denken … en hopen. Helaas gebeurt er lange tijd vrijwel niets interessants, en de spannend bedoelde momenten zijn zo slecht belicht dat je amper iets van ziet. Geen slowburner, maar een no-burner dus.

avatar van filmkul

filmkul

Matige horrorfilm. Het verhaal is verre van origineel en de film kent ook vele voorgangers. De uitwerking volgt ook de bekende paden maar op zich doet Savage het niet slecht. De film kent een lekker tempo en bevat een aantal spannende momenten. Daarnaast is het allemaal erg voorspelbaar en niet altijd even logisch. Het einde gaat wat over the top en valt tegen. Het acteerwerk kan er verder mee door. Visueel goed te doen. 2.5/3.0

avatar van joolstein

joolstein

De basis voor het plot was een kort verhaal van Stephen King dat stamt uit 1973. Waarbij een man bij een psychiater komt om te praten over de "moorden" op zijn drie jonge kinderen. Dit zit in de film maar het plot richt zich hier meer op het gezin van die psychiater Harper. De "Boeman" begint uiteraard algauw de familie te teisteren, maar waarom het nou per se deze familie moet hebben ? Verhaaltechnisch kwam dat niet lekker uit de verf. Enfin de film begint lekker rustig met af en toe een donkere ontmoeting met de "Boeman" De makers doen verder niets nieuws, het is tig keer in andere titels gezien. Toch was dit net iets beter dan sommige van die andere! Dat komt doordat men in plaats van een compleet verlichte set, gebruik maak van elk mogelijke ‘natuurlijke’ licht. Van een bolvormige nachtlamp die over de vloer rolt, via waxinelichtjes en een reflectie in een oplichtende wasmachinedeur tot koelkastlicht, naar een lcd-scherm of kerstverlichting. Het eindresultaat is dan ook een alleraardigste spannende film!

avatar van Actarus

Actarus

Behoorlijk van genoten!

Veel cliché ja, maar camerawerk maakt veel goed...zitten zo'n fijne opbouw-scenes in, waar je eventjes stopt met chips eten ...Deze griezel moet je in een volledig donkere kamer zien, om optimaal te kunnen genieten van het licht-duister spelletje dat is voorgeschoteld.... Eén van de betere onder het genre 3,5*

avatar van Doom4

Doom4

Ik vond het toch ook eigenlijk wel een prima film. Lekker thuis op de bank gekeken met veel wind op de achtergrond.

Best spannend de hele tijd en ook wel creepy met vlagen.

avatar van Collins

Collins

De opbouw van het verhaal is sterk. Kleine onheilspellende gebeurtenissen zorgen voor een goede beklemmende sfeer. In de eerste helft van de film worden we deelgenoot van de trauma’s en angsten van de personages. Uiteraard is dan geloofwaardigheid belangrijk. En dat gebeurt met goed acteerwerk. Alleen met goed acteerwerk redt je het natuurlijk niet. Een intrigerende karakterinvulling van de personages is minstens zo belangrijk. En die is er gelukkig. Zo legt de film een mooie onheilspellende basis voor de meer expliciete horror die nog zal volgen.

In de vorige films van Rob Savage vielen de ongewone cameraperspectieven op die hij gebruikte om spanning te genereren. Die perspectieven zie je sporadisch ook in The Boogeyman, maar in het algemeen beperkt de camera zich tot conventioneel spel met licht en donker. Niet heel spectaculair, maar zeker effectief genoeg werkend om spanning op te wekken.

De tweede helft van de film wordt benut om de dreiging vorm te geven en te visualiseren. Bij die procesgang volgt de film weinig opvallende paden. De subtiliteit verdwijnt ten koste van jumpscares en speciale effecten. Nog steeds vermakelijk, maar zonder veel verrassing loopt de film op die manier naar zijn einde. The Boogeyman volgt daarmee het bekende stramien van zovele andere horrorfilms en eindigt als een formulewerkje. De beklemmende sfeer weet de film gelukkig tot het einde toe vast te houden.

The Boogeyman is overigens de verfilming van een verhaal van Stephen King. Die verfilmingen zijn niet allemaal even geslaagd, wat mij betreft. Deze film zou ik als geslaagd willen betitelen.