Genre: Komedie / Horror
Met onder meer: Nicolas Cage, Nicholas Hoult en Awkwafina
Releasedatum: 25 mei 2023
Plot Renfield
"Sucks to be him."
R.M. Renfield is sinds eeuwen de handlanger van graaf Dracula. Tot hij besluit om in het hedendaagse New Orleans een nieuw leven te beginnen. Hij wordt verliefd op de vurige agente Rebecca Quincy.
Renfield
Kate Quincy
Caitlyn
Carol
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 6 april 2023 in de bioscoop (Universal Pictures International Netherlands)
Kondoro
Nicolas Cage als 'Dracula' was net het gene wat ik nodig had dit jaar, ik kijk er naar uit.
Roger Thornhill
Ja, als ik zo die trailer zie is denk ik dat "Nicolas Cage was born to play this part", met als motto more is more. Wie goed bloedt, goed ontmoet!
moviemike
Zeer genietbare trailer.
Nicolas Cage is stilaan helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest
Jotil (crew bioscoopreleases)
EDIT: vanaf 25 mei 2023 in de bioscoop.
mcdaktari
Ik denk dat het genre Komedie hier ook wel op z'n plaats is. En wat een perfecte rol voor Nicolas Cage. Hij is de juiste persoon voor die rol.
shugenja
Dit belooft weer wat. Die Cage is sinds Mandy in 2018 echt een goed pad ingeslagen. Weg van die gare actiefilms die geen zoden aan de dijk zetten (drive angry enzo) en richting de horror en bizarre shit. Pig en Willy's wonderland waren al geniaal vorig jaar.en nu gaat hij Dracula doen. Kan alleen maar goed gaan. Hij geeft geen fuck en dat had hij eerder moeten doen haha. Mooi zon acteur die eindelijk eens gaat doen wat hij leuk vindt. Ben benieuwd wat het met deze film gaat worden.
jacobine_rodijk
Hij geeft geen fuck en dat had hij eerder moeten doen haha.
Het is een studiofilm met een behoorlijk budget en Cage speelt een karakter dat al 100 jaar in circulatie is. Ik zie niet echt hoe dat enigszins “geen fuck geven” is.
shugenja
Moet je maar eens zien hoe cage een iconisch figuur door de cage mangel gaat halen en zich weinig zal aantrekken van hoe andere acteurs Dracula hebben geportretteerd en op zijn eigen wijze dit gaat doen met humor en een flink pak over acteren.
jacobine_rodijk
Zonder twijfel, maar is dat niet de verwachting als je Cage huurt anno 2023? Waarom zou je een genuanceerde Cage als Dracula willen voor een horror-komedie? Lijkt me gewoon gepland/ingestudeerd door alle betrokkenen met de film, Cage die zijn ding doet.
HypaHypa
Leuk filmpje, maar niet meer dan dat.
Leuke film, zaten wel goede momenten in.
Maar niet zo speciaal, ofwel had ik hier gewoon teveel van verwacht
Nicolas Cage als Dracula. Zalige acteur dat wel
Toch ne mooie 3/5.
(trouwens te zien online op Flixtor in HD)
Hollywood007
Ik begon deze met angst in mijn hart. Hopend op het beste, voorbereid op het ergste. Maar mijn god wat heb ik plezier gehad. Nic is geweldig als Dracula. jammer van de Cgi, anders was dit gewoon fantastisch geweest. Puur spetterplezier.
Is 4* te hoog voor deze film. Als je de film zelf bekijkt, misschien. Maar als je kijkt naar entertainmentwaarde, zeker niet.
Erwin (Google Holland )
Deze film kijkt lekker weg . Het is een goede film. Tijd geleden dat er weer iets nieuws kwan ,wand de laatste tijd is er veel bagger gemaakt .
teigertje
- 2079 stemmen
Een echte domper deze film.
Waar je toch, wel meer van verwacht.
Het bekende verhaal van Dracula en Renfield in een ander jasje.
Nicolas Cage is niet echt geweldig als Dracula.
Bijna een mis casting voor deze rol.
Nicholas Hoult speelt als Renfield wel goed.
Maar niet zijn beste rol.
Er zit weinig sfeer,in deze film.
En overbodig bloederig en ook de film muziek slaat volledig de plank mis.
Een redelijke film maar weinig bijzonder helaas.
Jynxter
Een chaotisch rommeltje waar zeker van alles op aan te merken valt. Want Renfield ontstijgt op veel vlakken het niveau van een B film niet.
Maar vermakelijk is het wel. Cage kan zich lekker uitleven als Dracula en Hoult doet het prima als het titelpersonage. Deze gore-komedie stuitert alle kanten op en is voorbij voor je er erg in hebt.
Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Dit is duidelijk een Action/Comedy met Horrorelementen. Alle karakters zijn dan ook uitvergroot. De humor is erg sterk vooral als het om Vampier feiten gaat. Nicolas Cage als Count Dracula is fantastisch, de man gaat constant over de top. Wat past in dit verhaal. Nicholas Hoult als de wat sullige R.M. Renfield komt ook erg sterk uit de verf. En als het wel bekende puntje op de i is Awkwafina als Rebecca Quincy een sterke toevoeging. Het verhaal is vrij simpel maar door de manier van vertellen op geen enkel moment saai. De moorden die erin voorkomen worden erg leuk in beeld gebracht tot aan het bizarre aan toe. Aanrader? Absoluut! Mij bijzonder goed vermaakt met deze film, en regelmatig moeten lachen en soms met verbijstering gekeken naar Nicolas Cage die alles uit de kast (kist) haalt.
Rommeltje met Nicolas Cage op dreef in een grappige bijrol als graaf Dracula. Helaas draait de film niet om hem maar om Renfield (Nicholas Hoult), zijn handlanger. De komische en vooral bloederige perikelen zijn aan de flauwe kant en niet bijster sterk in beeld gebracht. Met name de voortdurende neon-belichting van alles is erg lelijk. Hier en daar verwordt de film tot een ultragewelddadig aktiewerkje, maar ook op dat gebied weet Renfield zich niet te onderscheiden.
Alathir
Hier had ik echt veel meer van verwacht. Cage is stilaan terug van weggeweest uit de B-films en ook Nicholas Hoult is toch eerder A-list acteur, maar toch voelde het aan als een B-film. Cage acteert op zich wel goed, maar wordt allemaal wat over the top gebracht. Soms is het even grappig maar meer dan een glimlach hoef je ook niet te verwachten. De special effects zijn ook compleet overdone met al dat bloed. Ik vond het ook niet echt zo'n geschikte rol voor Hoult.
Corcicus
Erg leuke horrorkomedie waar de acteurs duidelijk plezier beleven en de effecten kunnen wedijveren met die van blockbusters. Het is geleden van Kick-Ass (2010) dat ik Cage nog zo heb weten schitteren op het scherm. Het tempo ligt hoog, er is veel gore en de humor is oprecht geslaagd. 7.5/10
ibendb
Interessant concept maar er wordt niet genoeg uitgehaald om de volle 90 minuten interessant te blijven. De Hoult en Cage zijn wel op dreef en brengen veel van de humor teweeg. Awkwafina ben ik nog steeds niet honderd procent van overtuigd.
De tweede helft is basically een misdaadfilm over een misdaadfamilie die misdaaddingen doet. Erg by the numbers en banaal. Gelukkig is de gore goed maar dat CGI bloed doet me dan weer niks.
UmbraVitae
Haha beter dan verwacht en me hier nog goed mee vermaakt, gewoon een goeie comedy-horror, geslaagd in hun opzet, perfecte good-feel movie
. Nicolas Cage was nice als Dracula en die andere Nicholas (met een 'h') als Renfield viel ook goed mee.
Waku
In het begin zag ik het allemaal nog wel zitten.
Cage lijkt goed op dreef te zijn als graaf Dracula.
Maar de humor ging snel vervelen, net als de rest van de horror komedie.
Misschien had men beter een serieuze ondertoon kunnen kiezen voor de film.
Nu werd het melig. Zeker met de duffe rol van de vrouwelijke politie agente.
Best leuke gore. maar dat kan deze "Renfield" niet redden helaas.
Master Blaster
YES!
Voor mij is dit eindelijk de comeback van Nicolas Cage.
De rol van dracula is echt iets voor cage. Nicholas Hoult speelt ook goed.
Film is echt entertainment en geen diepgaand verhaal ofzo
90 minuten is dan ook meer dan genoeg
MosquitoSmasher
Het was de sneak preview voor vanavond. Het is bij Pathé qua dat voor mij echt hit or miss, en dan toch wel vaker miss. Soms een verassing, maar toch vaak films waarvan je achteraf denkt.....mwah. Was dit het?
Niet dat ik wil zeggen dat Renfield super is, maar wel gewoon fun, en dat is genoeg. Heb me vermaakt.
Collins
Aardige film hoor, maar doodzonde dat een onbenullig maffia-subplotje de ruimte inneemt die ik graag veel meer gevuld had zien worden door aandacht voor de toxische relatie tussen Renfield en zijn meester. De manier waarop Nicolas Cage de vampier Dracula speelt, is heerlijk over de top. De manier waarop Nicholas Hoult het personage Renfield vorm geeft is dat ook. De scènes waarin zowel Renfield als de graaf figureren zijn de hoogtepunten uit de film. Helaas zijn de momenten dat de graaf opduikt niet zo bijster veel.
Renfield is overigens een aangename hoofdfiguur, die dus vooral veel interactie heeft met andere personages dan de graaf. Personages, die op zich vermakelijk zijn, maar die de absolute grandeur van de bloeddorstige aristocraat Nicolas Cage missen. In de film komt een terugblik voor die de eerste kennismaking tussen Renfield en Dracula laat zien. Regisseur Chris McKay refereert in die terugblik aan Dracula (1931) van Tod Browning. Deze bijzonder mooie sequentie is geheel in de stijl van die klassieker geschoten. Een indrukwekkend kolfje naar de hand van Cage die voor de film The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) in een zwart-wit hommage aan Das Cabinet des Dr. Caligari (1920) eenzelfde kunstje liet zien.
Daar weet ik niets van, zal de oplettende lezer nu misschien uitroepen. Dat is goed voorstelbaar want de bewuste hommage is niet in die film terecht gekomen. Ik noem dit feitje alleen even om aan te geven dat Cage geen onbeschreven blad is als het om filmgeschiedenis en inspiratiebronnen gaat. Zijn Dracula is een indrukwekkende en aangenaam klassieke Dracula maar dan met een onvermijdelijke Cage-touch. Hij is sinister, verheven en grimmig komisch.
In de film Renfield valt verhoudingsgewijs veel maffia te zien en veel Awkwafina die een oprechte politieagente speelt en samen met Renfield tegen de maffia optreedt. Hoult en Awkwafina vormen een prima duo en hebben samen enkele leuke actiescènes vol bloed en gore. Maar toch. Hoe leuk al die scènes ook zijn...als in de film eveneens een fantastische Nicolas Cage als Dracula verstopt zit, dan blijft vooral de teleurstelling hangen dat hij in veel van de scènes niet meedoet.
mrklm
Op papier ziet het er veelbelovend uit: een parodie op Bram Stoker’s Dracula dat het verhaal vertelt in een moderne setting vanuit het perspectief van diens handlanger, de insectenslurpende Renfield. Met Nicholas Hoult in de titelrol, Nicolas Cage als Dracula en Awkwafina als de ‘normale’ hoofdpersoon zit het met de cast ook wel snor. Maar Cage is een acteur bij wie je de teugels stevig vast moet houden en McKay blijkt dat niet te kunnen of daar geen interesse in te hebben. Cage is zelfs voor zijn doen uitermate over the top en eerder bizar dan intrigerend of eng. Het scenario loopt bovendien over van clichés, waaronder een praatgroep waarin Renfield over zijn verslaving moet spreken en een proloog die eindigt met de woorden (ik parafraseer): “Maar ik ga te snel, laten we even terug gaan naar het begin”. Awkwafina’s komische timing zorgt voor de spaarzame momenten waarop je kunt lachen. McKay probeert de gebreken van het scenario te compenseren met stripachtig bloedvergieten en rondvliegende ledematen. Gezien het talent voor de camera had dit een veel betere film moeten zijn.
Brendanh29
Renfield
Bijzondere film, dat ze het gekoppeld hebben met een begin van dracula uit de jaren 30 van de vorige eeuw is leuk gedaan (ook blij die film recent nog heb gezien). En dan allerlei lore en mythe erin gestopt is over dracula miste dat nogal van een boel recentere films. Maar het is allemaal nogal rommelig gedaan met allerlei vraag tekens, want waarom nu terwijl je al zolang leeft, en een gek die weer normaal is geworden en niet oud wordt? Het is ook teveel gericht op maffia invalhoek wat ten koste gaat aan het vampier verhaal, maar desondanks dat cool gebruik van gemaakt, want het is maffia meets dracula meets mortal kombat ivm bloed en geweld.
Wat dus al gauw raar is want zo iemand zou al gauw ontdekt zijn, gevangen of gedood en is niet hoe dracula opereert. Afijn het is toch een heerlijke film met een prima cast.

'Renfield' met Nicolas Cage als Dracula verdwijnt binnenkort van Netflix

Nicolas Cage onthult zijn eigen vijf favoriete films waar hij in gespeeld heeft

Makers van ‘Scream’ werken met Universal aan een nieuwe monsterfilm

Guardians of the Galaxy Vol. 3
Actie / Avontuur, 2023

Air
Drama / Sport, 2023

Are You There God? It's Me, Margaret.
Komedie / Drama, 2023

Lover Come Back
Komedie / Romantiek, 1961
vampierpolitiebloedvergietenbugsmob familycrooked cops horror comedyimmortaldraculaabusive relationshipbloody deathviolence