• 9.376.921 stemmen

Onyx the Fortuitous and the Talisman of Souls (2023)

Komedie | 108 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Andrew Bowser

Met onder meer: Andrew Bowser, Olivia Taylor Dudley en Rivkah Reyes

Plot Onyx the Fortuitous and the Talisman of Souls

"Demons. Ghouls. Tiny wines. Onyx is in for one hell of a weekend."

De amateur occultist Marcus, beter bekend als Onyx the Fortuitous, wordt zowel thuis als op het werk verkeerd begrepen. Hij kan zijn geluk niet op wanneer hij een begeerde uitnodiging krijgt van zijn idool Bartok the Great. Samen zullen ze een oude demon oproepen. In aanloop naar de ceremonie wordt duidelijk dat Marcus en de andere genodigden moeten vechten voor hun leven.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van joolstein

joolstein

" I dunno "

Voordat ik deze film zag, had ik nog nooit gehoord van Andrew Bowser maar hij maakt al verschillende jaren komische korte films op zijn YouTube-kanaal Bowser Vids en er zijn zelfs een paar speelfilms. Een van die fictieve personages is “Weird Satanist Guy” aka Onyx the Fortuitous aka Marcus J. Trillbury die een soort van virale hit werd. Nu kreeg dat personage Onyx via Kickstarter (een budget van $610.467) de kans om in een lange speelfilm zijn eigen Scooby-Doo-achtige avontuur te beleven. Deze film is over het algemeen een echt nerdy- horror-fan ding!

Oké die buitenstaander Marcus; (hij wil dat mensen hem noemen bij zijn veel coolere naam Onyx) woont in de kelder van zijn moeder Nancy (Barbara Crampton) en is een ongelukkig “patty flipper” bij Marty's Meat Hut. Hij bidt tot God, of Satan, of wie er ook maar luistert, om hem te selecteren voor een uitnodiging bij een satanisch ritueel van occultist Bartok de Grote (Aleister Crowley-type gespeeld door Jeffrey Combs) Wie er ook luisterde, zijn gebed werd verhoort en samen met vier andere deelnemers mag hij helpen bij het opwekken van de aartsdemon Abaddon.

Hoe goed je de film vindt, hangt ten eerste af van hoe goed je het personage Onyx kan hebben. Deze heeft namelijk een zeer snel uitgesproken afwijkende spraakpatroon. Ikzelf vond dit regelmatig behoorlijk grappig en inventief, maar ik kan me ook voorstellen dat sommige dit irritant kunnen vinden! Voor een beetje meer sympathie krijgt hij met een kleine flashback waarin is te zien waar Onyx's' dwangmatige 'ik weet het niet' vandaan komt.

Wat de film nog leuker maakt, zijn de praktische monsterontwerpen. De effecten zijn namelijk verrassend goed! En zowaar zijn het praktische effecten in plaats van CGI. De griezelpoppen van de verschillende demonen en ondoden zien eruit alsof ze door de Jim Henson Company zijn gemaakt. Echter komen ze van wezen-ontwerper Adam Dougherty (niet genoemd maar de Annabelle- films, The Predator (2018) en worden gespeeld door Poppenspeler Ryan Wilkes (won in 2016 ook de Jim Henson's Dark Crystal fan film competitie met The Promise)

Het verhaal kent verder weinig verrassingen, echter is het de reis die de film zo leuk maakt. Met veel referenties variërend van horrorfilms naar Willie Wonka en de Chocolate Factory nar Beetlejuice, of Scooby Doo en zelfs speelgoed en tekenfilms en kindertelevisieprogramma’s. Er is zelfs een parodie op Meatlove's "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That.") Niet dat het voor mij zo nodig had gehoeven maar het was wel leuk!

Helaas delen Barbara Crampton en Jeffrey Combs geen scène maar verder is de hele cast een genot om naar te kijken. De setting van het grote landhuis is goed gekozen en ook al is dit duidelijk geen film met een groot budget, ziet het er nergens low-budget uit! Andrew Bowser schreef het, regisseerde het en is de hoofdpersonage voor een flink deel daarvan was om geld te besparen maar je kunt ook zijn liefde en passie door het scherm voelen. Sommige mensen zullen zich niet kunnen vinden in deze stijl van humor. Vreemd genoeg was ik op een campy-manier erdoor gecharmeerd. En had hier dus een ​​onvergetelijke leuke gekke tijd mee!

avatar van shugenja

shugenja

Het is leuk om Jeffrey Combs (de horror legende van oa reanimator) te zien in een rolletje als de slechterik. Maar daar houdt de lol verder wel op bij deze prul. Ik heb begrepen dat het een kickstarter project is om een youtube sterretje naar het grote doek te brengen. Het is natuurlijk knap met een mini budgetjes van 600k zon film te maken. Want ook al is het op 1 locatie het ziet er best goed uit. Maar het acteerwerk vooral van de hoofdpersoon vind ik heel irritant. Ik lees ook vaker je haat het of niet dit typetje. Ik vind een satanist nerd die fan van de duivel is al in de basis niet echt grappig. Dus vandaar dat de rest van deze film ook niet echt kan bekoren. Ik heb geen nieuwe ideeën gezien het is gewoon onderbroekenlol en cliches. Precies wat de fans verlangen waarschijnlijk maar ik vind het als geheel nogal lauw en onspirerend.