Transformers: Rise of the Beasts (2023)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Canada / Verenigd Koninkrijk / Nieuw-Zeeland / Hongarije / Peru / China
Geregisseerd door: Steven Caple Jr.
Met onder meer: Anthony Ramos, Dominique Fishback en Peter Cullen
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 8 juni 2023
Plot Transformers: Rise of the Beasts
"Unite or fall."
In de jaren 90 voegen de Maximals, Predacons en Terrorcons zich in de strijd op aarde tussen de Autobots en de Decepticons. Noah is een doodgewone jongen uit Brooklyn die samen met de ambitieuze researcher Elena bij dit gevecht betrokken raakt. Intussen nemen Optimus Prime en de Autobots het op tegen Scourge, een nieuwe aartsvijand die het op hun ondergang gemunt heeft.
- Teaser (YouTube, ondertiteld)
- Transformers: Rise of the Beasts (MusicMeter)
- Huur op Pathé Thuis vanaf € 3,99
Arcee (stemrol)
Wheeljack (stemrol)
Breanna Diaz
Noodless
Mwah, toch een tegenvallende Transformers die op zich wel voldoende vermaak weet te geven, maar ook met heel wat kritiekpunten te kampen heeft. Zo is het verhaal gewoon flut en de twee menselijke hoofdpersonages maken weinig indruk om de film te dragen. Op zich is dat bij dit soort films nog geen probleem, want je weet wat je kunt verwachten. Maar ook de nieuwe robotten weten ook niet te boeien, alleen de aap en de vogel zijn interessant. Mirage neemt de rol van Bumblebee over, maar dat is toch niet hetzelfde. En de rest lijkt meer op opvulling voor de actiescènes en niet bepaald voor het verhaal of uitwerking van het personage. De actiescènes zijn meestal wel duidelijk, maar qua kwaliteit niet overal oké. Althans dat was het gevoel bij 3D. De muziektoevoegingen tijdens bepaalde actiescènes hadden ze beter weggelaten. 6/10
Thorongil
Samen met de eerste Transformers (2007) de beste in de reeks. Mijn interesse was na deel 3 weg. Age Of Extinction en Last Knight geskipt in de cinema en tot vandaag nog niet gezien. Bumblebee onlangs op netflix gezien, maar de actie was wat schaars. Heb me met Rise of the Beasts goed geamuseerd. Actie is mooi gedaan en overzichtelijk. En op het einde de hint naar GI Joe crossover.
maar ook groter en dan heel specifiek de jaren 90 in New York/Brooklyn met veel East Coast rap op de soundtrack (mensen als kos zullen dat waarderen).
Haha wow.
Phantasm
Beter dan verwacht met veel spektakel, prima mee vermaakt in de bios.
predator
- 1954 stemmen
Heb me zeker vermaakt ook door de jaren negentig sfeer. Vond alleen de menselijke personen erg magertjes, daar had wel een echte chick bij gemogen. En de beesten hadden wel wat meer speeltijd mogen krijgen.
Civillian Supreme
Zojuist gezien. Ik ben nu 43 en als transformersfan sinds mijn 7e jaar kan ik niet anders zeggen dan wederom teleurgesteld te zijn.
Is het nou zo moeilijk een beetje trouw te zijn aan de verhaallijn van G1?!
Michael Bay maakte er al een bende van en liet zien dat hij 0 interesse had in deze franchise. Op een aantal zeer gave actiescenes na, super soundtrack, de stem van Optimus was het èèn puinbak van domme humor, onherkenbare robots, constant geschreeuw, dom verhaal etc.
Deel 1 en deel 3 gingen nog een beetje.
De 1e 5 minuten van Bumblebee brachten een lach op mijn gezicht, zie je het kan dus wel op de goede manier!
De rest van Bumblebee vond ik nog niet erg goed, toch ook weer veel schreeuwende mensen, irritante humor maar met de designs waren ze de juiste kant op geslagen.
Maar na het zien van de nieuwste hebben ze dat dus blijkbaar weer overboord gegooid. Wtf is er met Wheeljack gebeurd?! Arcee, Prime en de Maximals zagen er goed uit maar de rest niet echt. Toch weer veel schroothoopdesigns.
Maar het is ook gewoon van alles door elkaar heen, eerst Bumblebee en nu in 1x een vervolg MET de maximals en Unicron. Wat een bende.
Maximals zijn interessant maar dan wel eerst met 2 eigen films.
Nog steeds zijn de mensen irritant en hebben niks toe te voegen.
Prime: calling all autobots! Ja hoor en wederom komen er 4 opdagen waarvan Wheeljack en dat vliegtuig zo overgestapt zijn uit de Bay films.
Waar is de grote leider die verschillende groepen autobots aanstuurd tegen verschillende herkenbare Decepticons en niet weer een leger nietszeggende besteksetjes.
De muziek was ruk, 3d was ruk, verhaal was ruk, met name die vrouw was ruk.
Enige dat ik wel mooi vond was om eindelijk Unicron te zien, die scenes waren mooi gedaan ook al had hijniet de stem van de iconische Orson Welles. Zou met de hedendaagse techniek prima kunnen.
Mijn zoon vond deze film wel vermakelijk gelukkig dus het zal voornamelijk aan mij liggen.
Vind nog steeds de G1 film de beste.
vincent_b
woeler82
Gisteren gezien in de bioscoop , de film beviel me wel , was toch iets beter als de vorige delen
Ik heb me in ieder geval me goed vermaakt.
Schijnbaar is het einde niet in zicht en er komt een vervolg
Mangamer21
De Transformers series was altijd goed ging ging goed van film naar film maar wat is dit de film klopt gewoon niet met de Transformers reeks met de vorige film Transformers the last knight kreege we een spannende cliffhanger dat de aarde unicron is en in de end credits zijn we dat het een Transformer is en nu zien we unicron als een aparte planeet
Mangamer21
Thiver
...de film klopt gewoon niet met de Transformers reeks met de vorige film Transformers the last knight kreege we een spannende cliffhanger dat de aarde unicron is en in de end credits zijn we dat het een Transformer is en nu zien we unicron als een aparte planeet
Ik geloof dat de reeks met Bumblebee een soort reboot heeft gehad. De Autobots zijn nu al sinds de jaren tachtig op aarde, terwijl ze voorheen pas in 2007 arriveerden. Maar goed, qua toon en uiterlijk is alles nog behoorlijk hetzelfde, dus ik neem het je niet kwalijk dat je dit niet hebt meegekregen.
RikkieD
Ik kan niet zoveel met de Transformers, wellicht dat ik daarom de film wat minder vond.
Verhaal en opbouw was best goed, grafisch en actie ook erg goed. Alleen die dialogen van die Optimus Prime en die “beasts”… echt waar, dat haalt me meteen uit het verhaal. Die “beasts” maken het nog ongeloofwaardiger dan dat het al is.
Desalniettemin, vermakelijk.
teigertje
- 2079 stemmen
Een entertained vervolg van The Transformers films.
Maar wel heeft deze film, enigzins teleurgesteld.
Hij mist de power van de andere films.
En komt niet geheel uit de verf helaas.
Ook de twee hoofdrol spelers, waren wat betreft charisma onder de maat, voor een film als deze.
Wel is de Transformers Gorilla ontzettend leuk en prachtig gemaakt.
Ook de Transformers vogel en luipaard en neushoorn zijn mooi, gemaakt waren een hele leuke toevoeging.
Maar ook deze konden deze film, niet geheel redden.
Ook kwam Optimus Prime en Bumblebee en het team van de Transformers in de andere voorgaande films,beter tot hun recht.
Een prima vervolg, maar wel de zwakste van de Transformers films.
Maar wel weet deze film te vermaken.
mrkos
Transformers: Rise of the Beasts
Wederom een prima Transformers film die voorbij vloog.
Heb mij uitstekend vermaakt. Aardig verhaal waar je lekker snel in komt, omdat de film een prima pace hanteert. Visueel zag het er mooi uit. De gevechten tussen de Autobots en Maximals vs de Terrorcons waren spectaculair en overzichtelijk. De sympathieke hoofdrolspelers deden het ook prima en ze voegden voor mij voldoende toe in de film. Gelukkig heeft de film zijn humor van de voorgaande films niet verloren.
Al met al een mooie 3,5 sterren.
Gerlof78
Wat men hier ook zegt, is deze film beter dan die Michael Bay films en samen met Bumblebee vind ik ze Transformers waardig niks meer niks minder.
Waku
Ik blijf vooral de CGI effecten vermakelijk vinden als er geswitched wordt van auto naar Transformer.
Dat er nu ook een King Kong versie is van de Transformers is leuk bedacht.
Verder krijg je weer veel meer van het zelfde recept te zien en is net als bij "The Fast @ Furious" reeks ook
deze Transformer serie een uitgemolken concept.
Vinco
Je weet van tevoren dat deze franchise tot op het bod wordt uitgemolken wat opzich geen probleem is zolang het maar vermakelijk blijft.
Daar hebben ze naar mij mening met dit deel de plank mis geslagen,de gehele film is een stuk minder indrukwekkend dan de vorige delen.
Hoofdrol spelers vallen tegen,verhaal wel erg dunnetjes.
Het ontbrak mij gewoon aan de indrukwekkende sfeer die ze in eerdere delen wel wisten te creëeren.
horizons
Ze hebben met Bumblebee de serie opnieuw gestart. Dus dit zijn geen vervolgen op the last knight.
horizons
Desalniettemin, vermakelijk.
filmkul
Een stuk beter dan zijn voorgangers, maar geen topper. Het verhaal is lekker simpel en voorspelbaar zonder enige intelligentie. Niet dat je dat verwacht bij een Transformers film, maar dit is wel erg eenvoudig. De uitwerking is vrij doorsnee. De opbouw is goed en de film kijkt lekker weg. De film bevat voldoende actie en spanning. De actiescenes zien er goed uit maar zijn niet memorabel. Het acteerwerk van de vrij onbekende cast is voldoende genoeg. Visueel valt er weinig aan te merken. Alles ziet er verzorgd uit, hoewel sommige beelden wel erg duidelijk uit de computer komen. 3.0
Master Blaster
Viel gelukkig mee en er gebeurd genoeg.
De film had wat korter gemogen en was voor mij met 100 minuten genoeg geweest.
DiskjockeyEast
Verhaal = 5
Originaliteit = 2
Acteren = 5
CGI = 4
Werkelijk niets raakt me aan deze film. Overdreven zoetsappige momentjes van herosism van gewoon een carjacker. Mega domme keuzes en die cringe over dreven helden stem van Prime..
De eerste transformers was gaaf, vernieuwend, bombastisch.. wat een tegenvaller.
rcuppen79
Wanneer je Bumblebee meerekent, is Rise of the Beasts alweer het 7e deel uit de Transformers-reeks. De eerste film uit 2007 vind ik nog altijd één van de betere actiefilms die ik heb gezien, maar de vervolgen zijn van een wisselende kwaliteit. Deel 3 vond ik dan nog het meest geslaagde vervolg. De laatste film The Last Knight, had een belabberd script, maar was op actiegebied nog wel indrukwekkend. Bumblebee heb ik zelfs nog nooit gezien.
Het succes van de reeks was tanende en alhoewel Bumblebee een succes was, werd die film maar voor een fractie van het budget gemaakt en bracht ze aanzienlijk minder in het laatje dan haar voorgangers. Met Rise of the Beasts wordt er weer een torenhoog budget tegenaan gegooid en gezien de teleurstellende opbrengst aan de bioscoopkassa's, lijkt het mij verstandig als de filmproducers eens gaan nadenken of het niet tijd wordt om te stoppen met de reeks. Zeker nu de reeks in China ook niet meer zo'n indrukwekkende cijfers laat zien.
Rise of the Beasts is een vermakelijke Transformer-film, maar verder ook niet veel bijzonders. De film kijkt makkelijk weg en gelukkig hebben ze ook de speelduur ingekort, nadat de delen 2 t/m 5 allemaal 2,5 uur of langer duurden. 2 uur is ruim voldoende voor een film die inhoudelijk niet veel te melden heeft en waarbij de menselijke karakters het overduidelijk afleggen tegen de Transformers.
redfish71
Al een tijdje geleden afgehaakt op de Transformer films. Eigenlijk weinig zin in deze, maar toch nieuwsgierig en het viel minder tegen dan verwacht.
Een simpele, standaard Transformers movie: een paar mensen komen toevallig terecht in een Transformers verhaal. Actie is geloofwaardig en gelukkig niet zo over the top Michael Bay achtig.
Kijkt redelijk lekker weg, er zit maar 1 dood punt in de film halverwege, en het verhaal vloeit redelijk goed in elkaar over.
Optimus prime komt niet echt uit de verf, hij is nukkig en maakt meerdere spontane changes of character door op basis van 1 zinnetje dat gezegd wordt. Ik verwacht meer diepgang van hem. Ook de voice actor leek er weinig zin in te hebben (of was het een AI?).
Nieuw karakter Mirage is op zich vermakelijk, maar zit voor mij soms op het randje van irritant zijn. Misschien voor de huidige AD(H)D jeugd dat dit wel werkt.
Er wordt moeite gedaan om de mensen een backstory te geven, wat redelijk lukt.
De Humor lukt af en toe zowaar.
CGI lijkt af en toe meer op computerspel dan film maar wordt nooit heel slecht.
De nieuwe Maximals komen niet echt uit de verf: Rhino heeft volgens mij 3 regels text en die Cheetah achtige doet verder ook niks zinnigs. De enige met substantie is Optimus Primal, die eerst superieur lijkt aan Optimus Prime kwa kracht, maar later moet de laatste het toch weer doen. De vogel: Airazor (wat een naam) heeft meer diepgang in het verhaal en doet het best aardig.
Verwarrend vond ik het einde. Ik dacht 20 minuten voordat de film af liep al dat het afgelopen was. Er komt nog een soort van korte follow up. Ook zijn er 15 minuten credits!
Je zult alleen (met 1 uitzondering) geen enkele blanke Amerikaanse man vinden in deze film. Ik vraag me af of dat opzettelijk is. Het voelt meer een statement, dan dat het natuurlijk voort komt uit de omstandigheden.
Al met al, aardig vermaak, ga je erin zonder veel verwachtingen dan word je niet teleurgesteld.
mrklm
Deze reboot van de Transformers-franchise is gelukkig wat korter en ontloopt het cliché van de stad die aan puin wordt geslagen, maar het eindresultaat is nog steeds niets om over naar huis te schrijven. De poging tot diversiteit wordt de nek omgedraaid door van hoofdpersoon Noah Diaz [Anthony Ramos] een autodief te maken (al doet hij dat om ‘nobele redenen’) en hoewel de mythologie rondom de Transwarp Key en Unicron [Colman Domingo] een terugkeer betekent naar de kern van de strijd tussen de Autobots en de Decepticons, is het scenario (van 5 schrijvers, nooit een goed teken) rommelig en vraagt Caple Jr. wel erg veel van ons verbeeldingsvermogen. Bijvoorbeeld dat mensen sneller kunnen lopen dan een Transformer. Grote namen als Ron Perlman, Peter Dinklage, Michelle Yeoh. Pete Davidson en MJ Rodriguez verlenen hun stemmen aan de Transformers. In case you cared.
Leander112
Ik zat mij na 15 minuten al helemaal kapot te ergeren aan die schijt rap muziek

Spectaculaire trailer uit voor 'Transformers: Rise of the Beasts' met o.a. Peter Dinklage

Spider-Man: Across the Spider-Verse
Animatie / Actie, 2023