Genre: Thriller / Actie
Met onder meer: Holly Mae Brood, Géza Weisz en Frank Lammers
Gesproken taal: Nederlands, Engels en Portugees
Bekijk via Netflix
Plot The Takeover
Als de ethische hacker Mel Bandison een data breach onschadelijk maakt bij een hightech zelfrijdende bus, legt ze daarmee onbedoeld een internationaal crimineel netwerk plat. Opeens staat Mels leven op z’n kop. Ze wordt achtervolgd door criminelen, maar daarna ook door de politie omdat er een deepfake video opduikt waarop ze een moord pleegt. Mel kan niet meer naar huis en wordt gezocht in een stad waar op elke straathoek een camera hangt.
Mel Bandison
Teamlid
Young Mel
Robin
Bostaf
Ach, Mr. Jumbo doet weer mee. Als het zo moet, dan hoeft het voor mij niet meer.
Macady
Teleurstellend voor een netflix productie. Kijkt lekker weg, maar weet nergens echt te boeien of te pakken.
Fonzo
Valt wel erg tegen, veel te makkelijk allemaal. straal van 30 kilometer, en toch staan ze zo maar op de stoep
mcdaktari
Bagger, 88 minuten complete saaiheid
Ik heb deze nog niet gezien en verwacht er ook niet heel veel van, maar iemand die "Werewolves of the Third Reich" 5 sterren geeft kan ik niet echt serieus nemen. Maar ik verwacht dat je dat ook niet zult begrijpen
Master Blaster
Slecht!
Begin was nog aardig maar zodra ze op de vlucht slaat (vrijwel in het begin) gaat het snel achteruit
Frank Lammers heeft wel een aardig rolletje
Holly Mae Brood is miscast. Denk dat Raven van Dorst beter deze rol op zich had kunnen nemen
Lakte
Netflix geeft soms aardige budgetten uit aan films.
Helaas maken ze van die budgetten bijna alleen maar troep. Dit is er ook weer één van.
Als groot liefhebber van de Nederlandse speelfilm keek ik hier erg naar uit maar kwam bedrogen uit.
DennissDH
Phoe, wat viel me dit toch een beetje tegen zeg. In dit geval is de trailer wederom beter dan het eindproduct. De makers hebben waarschijnlijk teveel gekeken naar Will Smith's Enemy of the State want er zitten duidelijk een hoop gelijkenissen in de beide films, echter in deze Nederlandse productie een stuk minder goed uitgewerkt. Eerlijk is eerlijk, het kijkt niet eens zo slecht weg, het tempo zit er redelijk in maar de film hangt van te veel toevalligheden aan elkaar. Holly Mae Brood doet haar stinkende best, maar kan mijn inziens deze film niet echt dragen. Frank Lammers daarentegen had dit wel gekund, maar zit er dan weer te weinig in als je het mij vraagt.
Wel tof is het dat de film zich afspeelt in Rotterdam met de prachtige skyline op de achtergrond. Echter wel apart dat wanneer Brood's personage Mel op de vlucht is dat er amper iemand op straat loopt in het altijd drukke 010, maar goed het is 1 van de vele dingetjes die gewoon niet kloppen. Het acteerwerk van de overige 'belangrijke' acteurs is overigens ook niet al te sterk. Helaas wederom een gemiste kans van Netflix. Ik had er eerlijk gezegd wat meer van verwacht, maar na anderhalf uur van vooral 'hak op de tak' werk ben ik toch teleurgesteld.
DoctorMovie
Was ook bagger maar dan 5 sterren bagger, maar dat zul je waarschijnlijk niet begrijpen
mcdaktari
"Werewolves of the Third Reich" was inderdaad 5 sterren bagger, dat begrijp ik heel goed ja
Shinobi
Ergens had ik de negatieve berichten wel verwacht, maar ik had het toch leuk gevonden om weer eens een film te zien met Rotterdam als achtergrond. Ik laat deze film dan maar links liggen.
UmbraVitae
Het thema sprak me aan, maar vond het maar vrij pover uitgewerkt. Alles voelde als pure middelmaat aan en weinig tot geen spanning.
robertinho
Ongelooflijk spannende hackscènes, onnavolgbare achtervolgingen door de stad: op de fiets of te voet (Steven Seagal, eat your heart out!). Bloedstollende spanning alom. Geweldig genoten van dit misbaksel van een film.
robertinho
Als je het leuk vindt om in iedere scène de Erasmusbrug op de achtergrond te zien kan ik deze ten zeerste aanraden!
F4F1
Dit verhaal is al 100 keer eerder verteld in andere vormen, maar zelden zo slecht als in deze film. Over 20 jaar is die waarschijnlijk zelfs lachwekkend.
bjerik76
ze blijven idd allemaal rondjes rondom de Erasmusbrug rennen, vliegen, rijden, varen zowel boven als onderlangs.....alsof de hele film zich in een ronde viskom afspeelt.
Rotterdam is veel groter hoor.
Leuke film voor de pc nerds die alle moeilijke woordjes die men hier heeft ingestudeerd begrijpen.
Hoop ( overdreven) spektakel , actie, maar niet echt geloofwaardig (meer)
robertinho
Rotterdam is veel groter hoor.
Hoop ( overdreven) spektakel , actie, maar niet echt geloofwaardig (meer)
Ik denk dat de computerliefhebbers onder ons nog erger schrikken van de hackscènes dan wij. Het was bijna zo spectaculair als de skills van dat meisje uit Jurassic Park.
IH88
Eén van de grootste filmmysteries voor mij is wat mensen toch zien in Frank Lammers. Ik heb The Takeover gisteravond gezien en Lammers zat er voor mijn gevoel juist te veel in (als in, waarom is hij überhaupt gecast?). Soms heb je gewoon van die acteurs waar je je ontzettend aan kan ergeren, en voor mij is Lammers zo iemand.
Filmfan1975
Het geduld opgebracht om deze mix van Enemy of the state die eindigde met Speed af te kijken. FrankFlix in zijn slechtste rol ooit, een hacker die met 2 vingers typt en als hij doodgeschoten wordt door zijn hoofd is volgt er een foto zonder gaatje in zijn hoofd. Vind mijzelf in record tempo oud geworden want enkel de tiktok, snapchat generatie kan deze film geloofwaardig vinden.
Nederland zou er leuker van worden als Frank Lammers eens 10 jaar afwezig blijft. Kan die kop en stem niet meer verdragen.
Chelsea94
Vind dit juist een typische netflix productie, altijd net niet.
Haha love your comment
man!
Waarom verwacht?
En wat boeit een locatie als de rest suckt, kun je toch lekker docu's en reportages over uw geliefde locaties bekijken
UmbraVitae
Haha, mr vr deze film klopt het wel se
Maar indd, als je sommige hun stemgedrag ziet, speciaal account gemaakt voor vollenbak 0.5 en 5en te geven of waar je je indd afvraagt bij personen, die een 5* geven aan pure trash, is het daarboven niet te verschrompeld
UmbraVitae
Indd qua films haalt Netflix bijlange ni het niveau vd series.
Shinobi
Het is een Netflix productie en die zijn op filmgebied negen van de tien keer vrij matig. Vandaar dat ik bij hun films altijd iets terughoudend ben.
UmbraVitae
Weet ik, maar ik vind het leuker om in films terug te zien. De laatste goede film die ik mij kan herinneren met Rotterdam als achtergrond is De Marathon (Film, 2012). [/quote]
Hahaha ik de explosie in Brussel, in 'The Equalizer 2' lol dat uiteindelijk gewoon in Boston was xD
Nee maar snap je wel se, een goeie film, gefilmd in een voor jou gekende omgeving, geeft extra dimensie.
Flitskikker
Ik zet zelden een film uit, maar bij deze kon ik het na een half uur echt niet meer aanzien. Te cringe en te slecht allemaal.
filmkul
Matige thriller van eigen bodem. Het verhaal is van deze tijd maar mist wel de intelligentie waardoor het soms wat kinderachtig aanvoelt. De uitwerking kan er net mee door. Het begin is geen eens zo slecht. Spanning en mysterie worden goed afgewisseld en de chemie tussen de acteurs is verder in orde. Helaas wordt het richting het einde te voorspelbaar en is de bus scene ver over the top, wat niet past bij de rest van de film. Brood toont haar veelzijdigheid en zet een prima rol neer. Lammers speelt op de autopilot. Visueel best geslaagd met prima camerawerk. 3.0
Bxian32
De film opent met Frank Lammers, toen ben ik gestopt met kijken. Dus kan ook geen punten geven

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Im Westen Nichts Neues