• 9.371.528 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: John Smith

Met onder meer: John Smith en Anna Hatt

Plot The Black Tower

Een man wordt opgejaagd door een mysterieuze zwarte toren. Overal in Londen waar hij heen gaat, wordt hij achtervolgd door de toren, verschijnend boven rijtjeshuizen en tussen flatgebouwen.

(stemrol)

(stemrol)

avatar van Fisico

Fisico

@ John Milton

Jij bent ook niet vies van wat mysterieus geëxperimenteer, zag je deze al?

https://www.youtube.com/watch?v=k8soxZozE6A , ook te zien op Mubi overigens.

avatar van Fisico

Fisico

Een bijzondere short van John Smith gaande over een man die opeens een zwarte toren lijkt te zien in het straatbeeld. Alsof het nooit anders is geweest, maar hij het nu pas opmerkt. De film is in zijn geheel verteld met een voice-over. Een man die observeert en zijn gedachten de vrije loop laat. Het blijkt ook dat hij de enige is die de toren ziet. Een toren die soms ook verdwijnt en elders opduikt.

Het einde verklaart naar mijn gevoel wel iets, maar mogelijks zijn er andere theorieën. De man zou lijden aan hallucinaties, maar zou - ik wachtte al op het moment - wanneer hij de toren betrad, overlijden. Ik zoek het dan eerder als een soort van metafoor rond zelfdoding.

Ondanks het repetitieve karakter toch meeslepend genoeg door het mysterie. Aangename Britse stem ook die John Smith.

avatar van John Milton

John Milton

Fisico schreef:

@ John Milton

Jij bent ook niet vies van wat mysterieus geëxperimenteer, zag je deze al?

https://www.youtube.com/watch?v=k8soxZozE6A , ook te zien op Mubi overigens.

Ik zag niet! bedankt voor de tip!