• 8.904.727 stemmen

Geregisseerd door: Benjamin Millepied

Met onder meer: Melissa Barrera, Paul Mescal en Elsa Pataky

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Carmen

De zigeuner Carmen ontvlucht het Mexicaanse kartel, maar onttrekt zich hierdoor ook van haar familie en gemeenschap. Ze trekt naar de Verenigde Staten, maar wordt door de grenspolitie tegengehouden. Ze wordt gewelddadig aangepakt tot de agent Aidan voor haar in de bres springt. Hij is geïntrigeerd door Carmen en geeft haar een ritje naar Los Angeles.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

John Milton

Paul Mescal is na Aftersun en Normal People een instant watch voor me. Trailer ziet er ook goed uit. Millepied kennen we als filmliefhebber van de choreografie van Black Swan, en als Mr. Portman. Benieuwd of hij naast dans(gezelschappen) ook talent heeft voor het regisseren van film!

avatar van wwelover

wwelover

Lage rating op IMDB wel. Slip Away klinkt in ieder geval prachtig.

John Milton

Carmen valt niet zo gemakkelijk te classificeren, qua genre. Drama en muziek zou je zeker kunnen zeggen, maar het plot van Prosper Mérimée boek is zo teruggebracht tot zijn essentie (en vrij gewijzigd), dat ik niet goed weet voor wie Carmen is.

Voor mensen die staan te trappelen bij het idee dat een danser/choreograaf als Benjamin Millepied (Black Swan) een film maakt met muziek van Nicholas Britell, uiteraard. Voor mensen die blij worden dat een top DoP als Jörg Widmer (A Hidden Life) dit gefilmd heeft. En uiteraard voor mensen die na Normal People en Aftersun terecht besloten hebben Paul Mescal op de voet te volgen. Voor mensen wiens hart wat sneller gaat kloppen wanneer de mooie Melissa Barrera (In the Heights, Scream)) in beeld komt. Niet vaak dat je iemand ziet die zo kan dansen, zingen, acteren en er ook nog eens zo uitziet. En ten slotte voor mensen die wel warm lopen voor een langzamere, minder mainstream film. Herken je in geen van bovenstaande, dan gaat Carmen wellicht weinig voor je doen.

Ik moet eerlijk toegeven dat het plot van Carmen me niet vreselijk in de film zoog, maar de combi van beeld en geluid, met de performances van Mescal en Barrera lieten me niet lang in twijfel of ik naar boven af zou ronden.

Voorproefje Barrera, en check vooral de trailer voor je hem blind aanzwengelt.

avatar van IH88

IH88

John Milton schreef:

Voorproefje Barrera, en check vooral de trailer voor je hem blind aanzwengelt.

Hele fijne film inderdaad. Wel een film waar je totaal geen afleiding bij moet hebben. Want Carmen moet het echt van de sfeer en het acteerwerk hebben. Ik snap daarom wel dat deze film zeer uiteenlopende reacties oproept. Maar Barrera, Mescal, heerlijke muziek, en dan zelf nog een rood wijntje erbij kan nooit een slechte avond opleveren .

John Milton

Gaat dit ondanks het aanwezige talent nou zo'n film worden die geen hond ziet, zelfs niet de paar mensen die hem wèl zouden weten te waarderen?