• 9.373.561 stemmen

Running with the Devil: The Wild World of John McAfee (2022)

Documentaire / Misdaad | 105 minuten

Genre: Documentaire / Misdaad

Geregisseerd door: Charlie Russell

Met onder meer: en John McAfee

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Running with the Devil: The Wild World of John McAfee

John McAfee is de uitvinder van één van de meest succesvolle (én meest gehate) softwareprogramma's aller tijden: McAfee Anti-Virus. De oorspronkelijke schurkachtige computergenie was op zijn hoogtepunt 100 miljoen dollar waard. Maar toen zijn buurman werd vermoord, sloeg McAfee op de vlucht en nodige een filmploeg uit om met hem mee te gaan. Deze documentaire onthult nooit eerder uitgezonden beelden van McAfee, een man die zich kandidaat stelde voor het presidentschap en beweerde de wereld te hebben gehackt, terwijl hij wordt achtervolgd door autoriteiten.

Zichzelf (archiefmateriaal)

avatar van Kondoro

Kondoro

Lijkt me best interessant. Vorig jaar heeft de beste man helaas zelfmoord gepleegd, hij is 75 jaar geworden.

Ik vraag me af wat dit nog moet toevoegen aan de documentaire uit 2016.

Beetje sensatie van Netflix om hier nog weer een documentaire aan te wijden.

Ik hoef niets meer over deze idioot te zien.

avatar van Van Bommel

Van Bommel

Ik had wel eens gehoord van zijn bedrijf. Maar wat een gek is die man. Maar vond 1 van de manier wel een hele aparte documentaire die ik toch wel geweldig vond.

avatar van charmie

charmie

Een rommelige documentaire waarnaar het niet prettig kijken was.
Het meeste beeldmateriaal was onrustig en chaotisch; bovendien had die kerel z`n kop ook niet mee. Wel aardig om de boot die gebruikt werd in 'The Wolf of Wallstreet' weer even terug te zien. Het gezelschap hier had net zo goed deel uit kunnen maken van die film: een stelletje volledig doorgedraaide idioten. Ik weet trouwens niet of het voorgaande wel echt als spoiler door moet gaan. Ik vind dat bij documentaires sowieso altijd erg moeilijk in te schatten, maar om een terechtwijzing te vermijden....

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Vrij matig.

Waar komt bij veel documentaire-makers toch die drang vandaan om continu zelf de hoofdrol te willen spelen?

Om de haverklap ging het weer over die interviewer en de cameraman.

“Het verhaal van een cameraman en een interviewer die toevallig een beroemde totale koekwaus tegenkomen tijdens hun moment of fame”