• 9.373.926 stemmen

Geregisseerd door: Chris Johnston en Andy Malchiodi

Met onder meer: Kayla Adams, Matthew Holcomb en Bryan David Roberts

Plot Hex

"Jump. Pull. Pray. Die."

Nieuwkomer Sarah gaat met vijf anderen parachutespringen. Hun doel is het in de lucht uitvoeren van een moeilijke taboe-formatie waarbij mensen in het verleden zijn doodgegaan. Tijdens de vrije val gebeurt er iets onverklaarbaars: leider Payson verdwijnt plotseling in het niets. Na het mysterieuze voorval ervaren de andere skydivers paranormale gebeurtenissen en lijken ze achtervolgd te worden door een onzichtbare, geheimzinnige kracht. Op zoek naar antwoorden ontdekken Sarah en de anderen dat de dingen niet zijn zoals ze lijken.

avatar van Tartarus

Tartarus

Simpele film die veel geleend heeft van andere horror films en daardoor vrij rommelig overkomt. Het moet spannend en mysterieus overkomen, maar helaas bereikt het dat niet. Toch zijn er genoeg positieve opmerkingen te maken, bv het acteerwerk is prima in orde en het verhaal rondom parachute springen is leuk bedacht. Echt bloederig of eng wordt het nooit, daar is de film te braaf voor.

Vermakelijk genoeg om zo even tussendoor te kijken als er niks beters is, zo erg als de andere stemmers vond ik het zeker niet

avatar van Shadowed

Shadowed

Middelmatige horrorthriller met een interessante opzet via een concept dat draait rondom freediven. Het noodzaakt regisseursduo Chris Johnston en Andy Malchiodi om het stuntwerk actief op te zoeken en dat levert een aantal imposante beelden op. De manier waarop de sprongen zelf in beeld worden gebracht zijn tamelijk spectaculair en best fijn, helaas beschikken de makers niet over de beste cast of de geschikte financiële middelen. Wanneer het namelijk op de horrorkant van het verhaal aankomt heerst er weinig sfeer en/of spanning en zijn de moorden geregeld niet opvallend genoeg. Hex blijft daardoor, buiten een aantal originele insteken, vooral tegen de middelmaat aanzitten.

avatar van bjerik76

bjerik76

Een Final Destination vond ik iets origineler verzonnen dan dit.

Een leuke film voor de parachute springers die wat sprongen , woorden en handelingen zullen herkennen.

Maar deze film " jump" mysterie met een constant dreigend rockmuziekje , flitsende camerabeelden werkt toch niet voor iedereen.