• 9.373.068 stemmen

Geregisseerd door: Carlo Vogele

Met onder meer: Camille Cottin, Niels Schneider en Féodor Atkine

Gesproken taal: Frans

Plot Icare

"The boy who flew too close to the sun"

Icarus is de jonge leerling van zijn vader, de beroemde uitvinder Daedalus, in diens beeldhouwwerkplaats in Knossos. Zijn leven wordt op zijn kop gezet door de ontdekking van een mysterieuze jongen met een stierenkop die verborgen leeft in het koninklijk paleis. Een geheime vriendschap verbindt de twee tieners tot koning Minos het "monster" opsluit in het labyrint, dat door Daedalus is gebouwd. Tegelijkertijd verliest Icarus zijn enige vriend en het vertrouwen dat hij in zijn vader had. Wanneer prins Theseus op Kreta aankomt om de Minotaurus te doden, is Icarus bereid alles te doen om zijn jeugdvriend te redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

John Milton

Bedankt voor de vlotte toevoeging, Mac Hammer Fan. Zeer attent.

Hoop dat deze de verwachtingen waarmaakt, de stijl spreekt me zeker aan!

avatar van Fisico

Fisico

Een film uit Luxemburg zowaar. Toch wel een zeldzaamheid, maar niet alleen daarom aan te bevelen. De animatiefilm is best tof en vertelt het beroemde mythische Griekse verhaal van de Minotaurus, Koning Minos en de uiteindelijk hoogmoedige Icarus.

Het komt in de film niet echt aan bod, maar Icarus, de zoon van de beroemde architect Daedalus, noemt de Minotaurus Asterion. Die laatste zou volgens de legende de zoon van Koning Minos zijn geweest. Het verhaal vertelt ook de moeilijke relatie tussen vader Daedalus en diens zoon Icarus. Uiteraard ook het verhaal van de vete tussen Kreta en Athene, enz.

De Minotaurus zag er niet bepaald schrikwekkend uit, maar al bij al is de animatiefilm visueel meer dan degelijk. Niet de absolute budget van topanimaties als Pixar, maar vrij eenvoudig, maar toch erg mooi en kleurrijk. Zeker wel een aanrader, in het bijzonder wie van de Griekse mythologie houdt. Ik moet hem maar eens aan mijn zoon laten zien nu hij Grieks-Latijn studeert.

avatar van Fisico

Fisico

John Milton schreef:

Bedankt voor de vlotte toevoeging, Mac Hammer Fan. Zeer attent.

Hoop dat deze de verwachtingen waarmaakt, de stijl spreekt me zeker aan!

Net als zovele ligt deze ergens op jouw stapel zeker?

Fisico schreef:

Net als zovele ligt deze ergens op jouw stapel zeker?

Niet eens, ik was hem vergeten weer! Maar dankzij je reminder ligt hij nu wèl op de stapel!

John Milton

Ook van mij een zeven, een ruime zelfs. Ik vond de art style erg tof en mooie spin op de Icarus en Minotaurus mythe. Fijne score ook met Vivaldi en muziek van ene André Dziezuk. Kan de score helaas niet vinden…

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Helaas een flinke tegenvaller. Ondanks de korte speelduur voelt het als een lange zit. Personages zonder diepgang en er gebeurt weinig. De soundtrack is bij vlagen erg mooi, maar met dit bronmateriaal is het eindresultaat een gemiste kans.