• 9.374.485 stemmen

All the Old Knives (2022)

Thriller | 101 minuten

Gesproken taal: Engels, Duits, Perzisch en Russisch

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot All the Old Knives

"Secrets kill."

In Carmel-by-the-Sea ontmoeten de vroegere geliefden Henry en Celia elkaar weer. De een is werkzaam voor de CIA, de ander is een voormalig spion. De twee halen herinneringen op aan hun tijd samen in Wenen en bespreken de vliegtuigkaping van jaren geleden waarbij alle inzittenden kwamen te overlijden. Het is een zwart hoofdstuk dat tot op de dag van vandaag aan de CIA vreet en dat Henry maar graag wil afsluiten. Tijdens het etentje wordt duidelijk dat een van hen de dag niet zal overleven.

Henry Pelham

Mohammed Dudayev

Ilyas Shishani

avatar van schumacher

schumacher

Mja, ik had er toch meer van verwacht, is me te saai en langdradig, ééntonig.

Die poster sprak me aan , ik dacht van dit gaat echt top worden maar helaas, allemaal maar zus en zo.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Eerder teleurstellende thriller, had er gewoon meer van verwacht.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een zouteloze thriller. Weinig spectaculair en op momenten zelfs saai te noemen. Aan de cast is op zich niets op te merken, al weten ze de film nergens boven het gemiddelde te laten uitsteken. Daarvoor is de algehele uitvoering te zwak. 2 Sterren.

avatar van ValAktaion

ValAktaion

Cerebrale thriller die door de vertelstructuur spanning mist. Niettemin de moeite waard want: prachtige ocean views rond Carmel by the Sea, sunset-belichting in de wine bar (overigens een set met LED-verlichting) en Fishburne en een overall prima cast. Waardering tussen 3* en 3,5*.

avatar van macrobody

macrobody

Het verhaal was goed, het werd alleen heel saai gebracht zonder al te veel spanning en dat was jammer. Had wel wat meer ingezeten.

Het is overigens wel weer hetzelfde riedeltje waarbij de Amerikanen de oorzaak zijn van de situatie door overal vijanden te creëren en vervolgens geen verantwoordelijkheid nemen voor de schade die ze aanrichten.

avatar van mrklm

mrklm

In 2012 kaapte een terreurgroep onder leiding van Sulieman Abdulwahed [Abdul Alshareef] een vliegtuig van Turkish Airlines. Een groep CIA-agenten wist destijds niet te voorkomen dat alle gegijzelden om het leven kwamen en is elkaar uit het oog verloren, ook al omdat de daders spoorloos wisten te verdwijnen. Tien jaar later ontvangt CIA-baas Vick Wallinger [Laurence Fishburne] informatie die suggereert dat een mol binnen de CIA destijds medeverantwoordelijk was voor de rampzalige afloop. Henry Pelham [Chris Pine] krijgt de opdracht zijn voormalige teamleden te onderzoek en te ondervragen om de identiteit van de mol te achterhalen. In feite een whodunit waarin de gebeurtenissen rondom de kaping vanuit verschillende perspectieven voorbij zien komen terwijl oude gevoelens van liefde en wrok een sleutelrol spelen. Prima geacteerd maar het is een hoop gepraat en te weinig actie.

avatar van james_cameron

Sterke thriller annex tragisch liefdesverhaal, met degelijk spel van Chris Pine en Thandiwe Newton. Het tempo ligt vrij laag en er is totaal geen sprake van aktie en/ of spektakel, maar de plot steekt intrigerend en vernuftig in elkaar en de personages worden interessant uitgewerkt. Gaandeweg wordt de film ook steeds spannender.

avatar van AniSter

AniSter

Weinig thriller en ontzettend saai gebracht, inclusief de behoorlijk eentonige en al heel snel storende achtergrondmuziek. Nou ja, muziek...

avatar van RoFFeL

RoFFeL

macrobody schreef:

Maar is dat dan niet wat ze doen? Goed dat dit eindelijk duidelijker wordt voor velen. Er zijn veel te veel machtige landen en agencies die oorlogen starten. En waarvoor.. nog meer macht?

En de film? Ja ik vond hem goed. Heerlijk voor doordeweeks. Niet veel actie, maar gewoon een goed verhaal.

avatar van macrobody

macrobody

RoFFeL schreef:

Zeker goed dat het weer eens wordt getoond. Jammer dat de meeste mensen een van de volgende reden heeft om het maar weer te negeren: 1) het is maar een film 2) we hebben het hier nog zo goed 3) liever de Amerikanen dan de Russen of 4) je bent een wappie

avatar van The Brain

The Brain

Een thriller met een enigszins verrassende ontknoping, helaas is die mij grotendeels ontgaan want ik was al half in slaap gevallen. Erg jammer dat de film zo ontzettend saai is, hier had meer ingezeten. Mooie mensen, mooie locaties blijkt niet voldoende om een film anderhalf uur boeiend te houden.