• 9.373.117 stemmen

Alternatieve titels: Dissonance / Civil Twilight

Geregisseerd door: Darren R. Mann

Met onder meer: Michael Weaver, Tim Griffin en Justin Huen

Plot Arctic Void

"You are the experiment."

Jeugdvrienden uit Los Angeles, Ray Marsh en Alan Meursault zijn in het hoge noorden om een aflevering te maken van hun bescheiden populaire reis- en natuurshow ‘Vagabond’. Omdat hun vaste cameraman geen visum krijgt, worden ze vergezeld door een lokale expat, Sean Tibbets. Wat begint als een once-in-a-lifetime dagcruise, verandert al snel in waanzin als alle passagiers behalve zij drie van de boot verdwijnen.

avatar van joolstein

joolstein

Binnen luttele minuten zit je in de film al op het kleine Noorse toeristenschip en maak je kennis met de opvarenden. Niet lang nadat ze de haven hebben verlaten, merken ze dat er iets vreemds aan de hand is met de plaatselijke fauna. De film is duidelijk met een minuscule budget gemaakt! Afgezien van een paar CGI-dieren zijn er geen effecten of actiescènes. In plaats daarvan vertrouwt men meer op dialoog om enkele hints over de situatie te geven. Door deze benadering en een perfecte setting creëert men een soort Twilight Zone-gevoel. Ja het paranoia-gevoel van Pyramiden, (een kolenmijnwerkersgemeenschap gebouwd door de Zweden en in 1927 verkocht aan de Russen en dat sinds 1998 is gesloten), waar dit werd opgenomen, is zeer goed! Met zo weinig om mee te werken, creëert regisseur Darren Mann toch een paar aardige spannende momenten. Helaas is het einde een beetje een teleurstelling. Boom. Gedaan. Klaar. En een belangrijk plotpunt blijft onopgelost. De oorzaak van de problemen was nog goed maar in plaats van te eindigen met een stomp in je maag, dobbert het gewoon naar een zwak non-end. Desalniettemin kijkt het prima weg en is het een goed uitziende low-budget film.

avatar van macrobody

macrobody

Alleraardigst filmpje met niet al te groot budget denk ik zo. Toch is het acteerwerk dik in orde, is het verhaal ok en de omgevingsbeelden pakkend. Geslaagd project zeg ik.

Ik vond het eind wel passend en precies zoals het zou moeten. Dit soort experimenten moet geheim blijven dus iedereen die meer weet dan dat ie zou moeten weten gaat eraan.

avatar van blurp194

blurp194

In 16 dagen opgenomen op Svalbard, grotendeels in Pyramiden en de verlaten gebouwen daar. En dat is ook alles wat de film te bieden heeft, al gaat het beeld van het bord voor het hoofdgebouw wel een beetje vervelen als dat voor de dertigste keer langskomt. Waarom de makers niet wat meer afstand genomen hebben van de gebouwen of wat andere locaties hebben gezocht is een raadsel, maar wel ook een vrij ernstige fout.

Net als het verhaal, want dat trekt helemaal op niets. En de acteurs zijn ook al niet al te best - als ze die titel al mogen dragen dan, want het geheel komt eigenlijk meer op me over als een vriendenclubje wat graag naar Svalbard wou en daar maar het smoesje bij bedacht heeft om daar dan een film te gaan maken. Niet echt goed gelukt, al is het idee natuurlijk wel vrij slim - al hadden ze volgens mij een hoop meer lol kunnen hebben van het idee als ze wat verder gekeken hadden dan hun neus lang was.

avatar van flurk

flurk

geen commentaar

avatar van AC1

AC1

Onwaarschijnlijk slecht script. Jammer, want ik hou wel van deze afgelegen, desolate omgevingen.