• 9.372.602 stemmen

Sammy and Rosie Get Laid (1987)

Komedie / Drama | 101 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Stephen Frears

Met onder meer: Shashi Kapoor, Frances Barber en Claire Bloom

Releasedatum: 4 februari 1988

Plot Sammy and Rosie Get Laid

"While London burns..."

De Pakistaanse Sammy en Rosie zijn een getrouwd middle-class stel met een zeer liberale seksuele moraal: ze duiken met iedereen het bed in behalve met elkaar. Terwijl Londen geteisterd wordt door apocalyptische rellen, bewegen zij zich schijnbaar onaangedaan door de stad en ontmoeten een zeer diverse groep vrienden. Dan komt Sammy's vader Rafi, die ooit Engeland verliet en in zijn thuisland een prominent politicus in een repressief regime was, zijn zoon opzoeken. Hij botst onmiddellijk met de uitgesproken linkse Rosie. Rafi's geweten begint op te spelen en net als de profeetachtige spookverschijning die hem lijkt te achtervolgen en de agressie en chaos overal om hem heen, dringt het schuldgevoel zich steeds nadrukkelijker aan hem op.

avatar van Freud

Freud

Een waanzinnige film, echt hilarisch (zelden zo gelachen bij een betoging die door de politie wordt uiteengeslagen ) De point van de film is me niet helemaal duidelijk, maar ik vond hem eigenlijk echt wel goed. Nogal karikaturale personages waar je moeilijk mee kunt meeleven omdat ze zo extravagant zijn, maar als schets van het Londense nachtleven kan het wel tellen, en hoewel de film bij mij eerder als komedie overkwam, stemt hij toch tot nadenken. Ik had de indruk dat men een aantal onrechtvaardigheden aan de kaak wou stellen, maar die verdronken zo temidden van de chaos die deze film overheerst dat dat toch niet echt is gelukt. Maar 3.5 sterren krijgt hij in elk geval.