• 9.374.935 stemmen

Geregisseerd door: Stephanie Allynne en Tig Notaro

Met onder meer: Dakota Johnson, Sonoya Mizuno en Jermaine Fowler

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Am I OK?

Lucy en Jane zijn vriendinnen voor het leven en denken alles over elkaar te weten. Op een dag geeft Jane te kennen dat ze in verband met werk Los Angeles voor Londen verruilt. Hierop onthult Lucy een lang bewaard geheim. Hun band wordt behoorlijk op de proef gesteld.

avatar van John Milton

John Milton

Nu te zien op HBO Max!

Jup, zomaar opeens. Kreeg al mail van Letterboxd. IH88 ook meegekregen?

avatar van IH88

IH88

Nu te zien op HBO Max!

Ja, ik had het al meegekregen. Of iets eerlijker, was hem op een pindakaassite tegengekomen .

Ik houd enorm van slice-of-life films.

Leuke rol van Dakota Johnson . De film heeft een aangename sfeer en het is een originele film over coming out op 30+ leeftijd.

Het gaat tevens over de bijna symbiotische vriendschap die Lucy heeft met Jane. Ze zijn zo close dat ze bijna een stel lijken, maar wel strikt platonisch. Het vertrek van Jane naar Londen zet hun vriendschap op de proef.

Het is een heel gemoedelijke film, misschien iets te gemoedelijk. Ik miste toch iets in deze film. Het is net een langgerekte Instagram story. Had iets meer pit mogen hebben.

avatar van IH88

IH88

Innemende film die vooral door het acteerwerk van Johnson en Mizuno, en de realistische dialogen en herkenbare situaties, zeer genietbaar blijft. Lucy (Johnson) is in het eerste gedeelte wel iets te veel een 'muurbloempje', en ik begrijp wel waarom Jane (Mizuno) op een gegeven moment geïrriteerd raakt door het bijna apathische gedrag van haar vriendin. Gelukkig zorgt Mizuno nog voor wat vuurwerk, samen met Gordon in een kleine rol. Johnson weet naar het einde toe wel wat meer indruk te maken, maar dat komt ook omdat Lucy eindelijk zichzelf een schop onder haar kont geeft.

Het einde is zeer 'charming'.

avatar van scorsese

Goeie film over twee goeie vriendinnen waarvan de ene vanwege werk gaat verhuizen naar het buitenland. Alhoewel het hoofdpersonage op het begin wat zeurderig overkomt, komt deze wel goed uit de verf. Allemaal wel goeie scenes, een aangenaam tempo en ook zeker een fijne, sympathieke cast.

mikey

sorry hoor, maar vanwege de verschrikkelijke poster kan ik deze film nooit opzetten! never judge a ...

mikey schreef:

Bang dat je ook moet janken?

kappeuter schreef:

Bang dat je ook moet janken?

waarom?

waarom?

Just kidding. Ga 'm nou maar gewoon zien.

kappeuter schreef:

Just kidding. Ga 'm nou maar gewoon zien.

brrr no way.

never judge a ...

Deze bewuste scène is maar een korte scène in de film. Het is een vrij luchtige film.

Maar goed, als je niet tegen huilende vrouwen kunt, dan moet je 'm vooral niet gaan kijken.

avatar van mrklm

mrklm

Twee hartsvriendinnen staan op een kruispunt in hun leven. Lucy [Dakota Johnson] ontdekt op haar 32e dat ze lesbisch is en Jane [Sonoya Mizuno] keert samen met haar vriend Danny [Jermaine Fowler] terug naar haar geboorteplaats Londen om te beginnen aan haar droombaan. Jane wil Lucy helpen om haar seksuele identiteit een plaats te geven, maar komt zelf ook voor dilemma’s te staan. Een warm, eerlijk portret van vriendschap met een ontwapenende Johnson. Kiersey Clemons is zeer aanlokkelijk als de vrouw voor wie Lucy gevoelens koestert. De titel verwijst naar het gemak waarmee Lucy en Jane elkaar zeggen dat het OK gaat, terwijl ze weten dat het niet zo is.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

De eerste film die ik bekeek op hbo max. Mooie film. Toch had ik een ander geheim verwacht.

avatar van Collins

Collins

In het middelpunt staan Jane (Sonoya Mizuno) en Lucy (Dakota Johnson) die al jarenlang de beste vriendinnen zijn en in al die jaren lief en leed met elkaar hebben gedeeld. De film zoomt in op de vriendschap op het moment dat er wat veranderingen spelen. Jane kondigt aan haar carrière in Londen voort te zetten. Lucy ontdekt dat ze gevoelens heeft waarvan ze zich niet eerder bewust was. Twee concrete oorzaken die hun hechte vriendschap ietwat doet wankelen.
Het plot lijkt misschien aanleiding voor een heftig coming-out drama, waarbij vooral in het geval van Lucy grote hindernissen overwonnen moeten worden. Een heftig coming-out drama is Am I Ok? echter niet. Grote hindernissen hoeven niet te worden genomen. Daarvoor zijn de protagonisten die een leeftijd van begin 30 hebben ook al te oud. Bovendien reageert iedereen in hun omgeving erg begripvol. Het zijn vooral Jane en Lucy zelf die het moeilijk hebben en die nog wat issues hebben die ze moeten uitzoeken. Bij het uitzoeken daarvan hanteert de film geen sombere of erg serieuze toon. ’t Is meer luchtige feelgood dan intense tragedie.
Lucy en Jane worden niet neergezet als de uitzonderingen. In de film blijken andere volwassen personages hun leven ook niet helemaal in balans te hebben. Zoals dat in het echte leven buiten de film ook het geval is. Het is heel herkenbaar. Bij geen personage verloopt alles soepel. Aan het eind is er voor Lucy en Jane een wat krampachtig happy end dat niet een definitief happy end is maar een prettig tussenstop op de weg in hun verdere leven. Am I Ok? is een positief ingestelde tragikomedie. Leuk.

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

Best goede film. Alleen dat zure negatieve zelfbeeld van Lucy zou mij in het echt vreselijk tegenstaan.

Dat vond ik in de film ook slecht te pruimen. Verder een luchtige film en de opbouwende seksuele spanning tussen 2 vrouwen werd mooi neergezet.