• 9.402.859 stemmen

Geregisseerd door: Brett Donowho

Met onder meer: Nicolas Cage, Ryan Kiera Armstrong en Noah Le Gros

Releasedatum: 2 maart 2023

Plot The Old Way

"You can outnumber him. But you can't outfight him."

De voormalige revolverheld Colton Briggs is tegenwoordig eigenaar van een winkel en leidt een rustig bestaan met zijn gezin. Wanneer een groep bandieten zijn vrouw in koelen bloede vermoord, wordt hij gedwongen de wapens weer op te nemen. Met zijn twaalfjarige dochter zweert hij wraak.

avatar van Brix

Brix

• 19701 berichten

Graag sluit ik mij aan bij de MM gebruikers die deze western positief beoordeelden.

Ik heb ook nooit begrepen waarom sommigen bepaalde veel genoemde westerns als ijkpunt gebruiken ter vergelijking met producties als deze.

Het gaat hier om een kleine western, met slechts een enkele acteur van naam, Nicolas Cage.

Kleine westerns (noem het B-producties zo u wil) werden er vroeger aan de lopende band gemaakt, en het gros daarvan was zeer genietbaar voor de liefhebbers van het genre.

In een genre dat zovele films voortbracht is met m.i. onzinnig om telkens iets "nieuws en spectaculairs" te verwachten.

Alles is ooit al eerder vertoond, op het scherm gebracht met klein of groter budget.

De basisingrediënten zijn bekend, de thema's beperkt.

"The Old Way", een verhaal van de geliefde "wraak",soort is m.i. gewoon een onderhoudende film, zonder grote pretenties, met weinig minpunten.

Het enige negatieve dat ik erover kan zeggen is de te zwak bezette rol van bandietenleider McCallister (Noah LeGros)

Cage daarentegen is gewoon goed in zijn rol.

Een fan van de man ben ik niet, maar hier weet hij mij te overtuigen.

Dat geldt ook voor Nick Searcy, als marshal Jarrett, en Kerry Knuppe (Ruth Briggs)

De jonge Ryan Kiera Armstrong, als Brooke Briggs is niet minder dan excellent.

Ik durf zelfs zeggen dat ze de film draagt.

Als ik nog ooit aan een tweede kijkbeurt van de film begin dan zal dat vooral voor haar acteren zijn.

Armstrong was evenwel niet aan haar proefstuk toe, want in "Firestarter" had ze ook al een pittige hoofdrol.

Mooi vind ook de dialogen in de film, die tussen Brooke en haar vader, en die tussen de marshal en Brooke eveneens.

Het prachtige Montana landschap en de muziek kunnen mij ook zeer bekoren.

Regisseur Brett Donowho krijgen we zelf ook nog even in beeld aan het eind van film, in de rol van korporaal Lawrence.

Slotsom, een vermakelijke western, meer hoeft het voor mij niet te zijn.

avatar van nadrin

nadrin

Flauw scenario dat mede door het zwakke acteerwerk als een snelle hap leek

avatar van Shadowed

Shadowed

Weinig opwindende westernfilm waarin Nicolas Cage niet bepaald zijn beste rol in recente jaren mee heeft uitgekozen. Regisseur Brett Donowho probeert niettemin een goed en emotioneel verhaal op te bouwen, maar het onovertuigende acteerwerk en de clichématige achtergronden van de personages maken hem dat vrijwel onmogelijk. Wat rest zijn een aantal aardige actiemomenten, leuk opgebouwde decors en Cage die op vreemde manier wel weet te beklijven. Mogelijk is dat laatste overigens omdat je als kijker een bepaalde verwachting schept dat hij zich op een gegeven moment excentriek en bombastisch gaat gedragen, maar de benadering van Donowho blijft spijtig genoeg altijd volkomen serieus en daarmee niet al te boeiend.

avatar van The Brain

The Brain

Cage is uitgerangeerd hij loopt rond als een zombie met zijn gezicht op één uitdrukking, het meiske steelt absoluut de show.

Het oogt allemaal nogal simpel en knullig met verschrikkelijke nep decors en de beelden zien er veel te scherp en digitaal al. Ondanks de goedkope productie, die het echte westerngevoel de nek omdraait, is het een redelijke film om te kijken. Het verhaal is simpel er zit best vaart in de film en stiekem leef je toch met die oude knorrepot Cage mee.

avatar van mrklm

mrklm

Op weg om een verstopte buit op te halen, neemt een ontsnapte moordenaar [Noah Le Gros] wraak voor de dood van zijn vader. Hij vermoordt de echtgenote [Kerry Knuppe] van Colton Briggs [Nicolas Cage], die zijn brave leventje als winkeleigenaar achter zich laat en terugvalt op zijn oude gewoontes om wraak te nemen. Hij neemt zijn dochter [Ryana Kiera Armstrong] mee. Marshall Jarrett [Nick Searchy] probeert verder bloedvergieten te voorkomen. Oude wijn in nieuwe zakken is niet eens zo onaardig geschreven, maar wordt vooral verpest door de slecht geregisseerde en gemonteerde ontknoping.