• 9.373.540 stemmen

Geregisseerd door: Stephen Fingleton

Met onder meer: Moe Dunford, Joana Ribeiro en Gerard Jordan

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Nightride

"One deal. One night. One shot."

De drugsdealer Budge poogt in Belfast voor de laatste keer een deal te sluiten. Hiervoor gebruikt hij geleend geld van een gevaarlijke woekeraar. Wanneer de overdracht verkeerd afloopt, moet Budge snellen tegen de klok om zijn product terug te vinden en een potentiële koper te benaderen. Intussen heeft zijn geldschieter de achtervolging ingezet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Erg teleurstellend.

Nightride is nog een film die zich volop richt op het one-take gebeuren. In een enkel shot wordt je het hele verhaal getoond, en dit brengt wat complicaties met zich mee maar staat bijna altijd garant voor sterke stukjes film. Niet in dit geval alleen, dit moet zowat de enige film zijn binnen deze soort die ik zeer zwaar onder de maat vond vallen.

Wat voor mij problematisch is tijdens deze film is dat we eigenlijk weinig verhaal te zien krijgen, letterlijk dan. Er wordt veel verteld en het narratief maakt veel tempo, maar het wordt slechts via een enkel kanaal aan de kijker getoond. Dat kanaal is een man achter het stuur. Hij rijdt door de wijk, belt wat mensen tussendoor, stapt weleens uit voor een sigaret en rijdt dan weer een blokje om.

Voor mensen die zich erg kunnen inleven met de dialogen die Dunford heeft over de telefoon kan deze film zo werken, ik werd alleen dat gepraat achter het stuur snel bui. We zitten dan ook echt meer dan een uur te wachten totdat Budge de auto uitstapt en eens wat gaat doen anders dan bellen. Wel goed geacteerd overigens door Dunford, knappe prestatie waar ik veel van mijn punten dan ook aan geef, verder vond ik het een erg simpel uitgewerkt geheel.

Dit soort films kunnen beter werken als er een stabielere spanningsboog aanwezig is, maar met Nightride is daar geen sprake van. Het is allemaal erg gevoelloos geregisseerd, waarschijnlijk in de hoop dat het gegeven van een enkel shot al interessant genoeg is voor de meeste mensen om een voldoende te geven. Ik vind het leuk bedacht, maar saaier had je het waarschijnlijk niet uit kunnen werken. Erg zonde, erg tegenvallend.