• 9.373.537 stemmen

Geregisseerd door: Erin Lee Carr

Met onder meer: Britney Spears, Erin Lee Carr en Jamie Spears

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Britney vs Spears

"No more secrets. No more silence."

De wereld kent Britney Spears als zangeres en performer, maar de laatste jaren is haar naam publiekelijk gekoppeld aan het controversiële conservatorschap van haar vader James Spears. Journalist Jenny Eliscu en filmmaker Erin Lee Carr vertellen het explosieve verhaal van Britney's leven en haar publieke en private zoektocht naar vrijheid. Door middel van interviews en documenten schetsen ze een portret van het traject van de popster van buurmeisje tot vrouw die gevangen zit in roem, familie en haar eigen juridische status. Britney Spears zelf verleende geen medewerking aan de documentaire.

Zichzelf (archiefmateriaal)

Zichzelf - Britney Spears' Former Assistant

Zichzelf - Filmmaker

Zichzelf - Journalist

Zichzelf - Paparazzo (stemrol) (archiefmateriaal)

Zichzelf - Former Backup Dancer

Zichzelf - Britney's Father (archiefmateriaal)

Zichzelf - 'For the Record' Cinematographer

Zichzelf - Britney's Former Manager

Zichzelf - Britney's Former Husband (archiefmateriaal)

avatar van mrklm

mrklm

Erin Lee Carr is een Britneyfan van het eerste uur en Jenny Eliscu een voormalige journalist voor Rolling Stone die bij haar eerste ontmoeting met Britney Spears ontdekte hoe vriendelijk de superster is. Niet zo gek dat deze vooringenomen documentaire bestaat uit roddels, matig onderbouwde argumentaties op basis van niet nader genoemde bronnen en uit de context gehaalde quotes uit gerechtelijke stukken die bevestigen wat de twee makers willen bevestigen: dat Britney een gevangene is van een een groep voormalige vertrouwelingen dat hun ‘conservatorship’ van Britney heeft gebruikt om miljoenen te verdienen. Er komen wat mensen voorbij die ooit met Britney werkten en uiteraard hun best doen om zelf zo goed mogelijk voor het daglicht te komen. Verder zijn er vooral veel scènes waarin Carr en Culotta simpelweg gerechtelijke stukken voorlezen. De zoveelste documentaire die probeert een slaatje te slaan uit de persoonlijke perikelen rondom de familie Spears. Zie ook Framing Britney Spears.

avatar van The Oceanic Six

Britney is ruim 20 jaar na haar debuut als popzangeres nog steeds een hele populaire en gevolgde artiest, maar iedereen weet wel hoe shit haar privéleven is geweest met depressies, gebrek aan vrijheid, stalkende pers en haar hufterige vader die zwaar van haar geld profiteerde als ongewenste curator. Dit alles kwam al aan bod in de veel betere docu Framing Britney Spears (Film, 2020) - MovieMeter.nl die wat vlotter en boeiender alles vertelde. Deze Britney vs. Spears is dan ook mosterd na de maaltijd en buiten dat gortdroog en heel eenzijdig weergegeven. Overigens heb ik naast medelijden met Britney ook medelijden met haar die hard fans in Amerika. Wat een geflipte debielen zijn dat toch zeg. Goed dat je voor haar op komt, maar dat obsessieve is nogal creapy. Ik ben overigens wel blij dat ze haar leven sinds heel kort nu weer terug heeft, maar dan rest meteen de vraag of ze daar wel echt aan toe is want heel stabiel is ze niet en zal ze wel nooit worden.

avatar van soom

soom

Redelijk droog, veel gepraat want duh het is een documentaire.. Jamie en Lynne, zus(je) Jamie mochten of konden niet voor de camera komen? Dat is het euvel grotendeels met documentaires, men focust op een bepaald deel van iets en wijdt daar dan het grootste deel van het materiaal aan. Om maar te zorgen dat de kijker het ook zo ziet / zal gaan zien. Ook de reden dat ik niet zo graag dit soort ''document'' bekijk, vanwege de eenzijdigheid..

Nou, goed. Brit is niet de beste zangeres, actrice en of danseres, maar voor mij blijft ze eeuwig verbonden met een rood pakje, twee vlechten en Madonna..

avatar van james_cameron

Best interessant, dit portret van een popster die gevangen zit in roem, familie en haar eigen juridische status, maar de uitwerking laat te wensen over. Journaliste Jenny Eliscu en filmmaker Erin Lee Carr vinden zichzelf net iets te geweldig en de geïnterviewde betrokkenen spreken nou niet bepaald tot de verbeelding. Het ontbreken van de medewerking van Britney Spears zelf wordt aanvankelijk redelijk goed ondervangen door een objectieve aanpak, maar uiteindelijk heeft de documentaire niet heel veel boeiende zaken te melden en zeurt de boel maar een beetje door.