• 9.378.371 stemmen

Geregisseerd door: Nora Fingscheidt

Met onder meer: Sandra Bullock, Jon Bernthal en Vincent D'Onofrio

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Unforgivable

"No one walks free of their past"

Ruth Slater wordt vrijgelaten uit de gevangenis na het uitzitten van haar straf voor een gewelddadig misdrijf. De samenleving beschouwt haar verleden als onvergeeflijk. Ze gaat op zoek naar de zus die ze achterliet.

Liz Ingram

Michael Malcolm

Rachel Malcolm

Katherine Malcolm

Emily Malcolm

Steve Whelan

Keith Whelan

Goede rol van Bullock, maar haar personage had wat interessanter kunnen zijn als ze hier en daar wat minder voorspelbaar had gereageerd op alle tegenwerking.
Die oud bajesklant laat haar vallen en wordt tot overmaat van ramp ook nog losloppig; dit is dan weer zo'n film waarin alles moet tegenzitten. Het was denk ik interessanter geweest als hij haar wel was blijven steunen.
Grote verrassing is dat het meisje de dader blijkt. Maakt het de zaak heel anders? Bullock blijft natuurlijk verantwoordelijk.
Grootste manco is dat een 90s b-film in het verhaal is verweven, dat van de broers met wraakplannen.
Het einde stelt teleur. De 90s b-film finale. En de afloop is ook nog eens doordrenkt van een misselijke Oprah saus.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Prima film echt genoten...4,0

avatar van DragQueen

DragQueen

Een meer dan onderhoudende drama film. Het verhaal steekt erg goed in elkaar en geniet hier een sterke uitvoering. Bovendien ontvouwt het zich allemaal in een aangenaam tempo. Het feit dat er een goed acterende cast aanwezig is, geeft de film ook meerwaarde. Ik vond Sandra Bullock overigens een uitstekende acteerprestatie neerzetten hier in de hoofdrol. 3,5 Ster.

avatar van boemboem27

boemboem27

Erg indrukwekkende film met een goed spelende Sandra Bullock.

Goede opbouw,je komt door de flashbacks er pas achter hie de vork aan de steel zit

Dit maakt het nog eens extra indrukwekkender.

Spannend is eigenlijk niet het juiste woord eigenlijk

Maar boeiend tot de laatste minuut.

Echte aanrader

avatar van Gish

Gish

IJzersterk drama en een schot in de roos voor Netflix dat steeds betere films laat produceren. De loodzware terugkeer in de Amerikaanse maatschappij van ex-veroordeelden is ongekend zwaar en voor Bullock is dat niet anders. Wrange mis-en-scène en een bitter en vooral emotioneel verhaal dat via flashbacks langzaam duidelijk wordt. Op alle niveaus zeer geslaagd en een klassieker in spe. Complimenten voor Sandra Bullock voor haar doorleefde rol. Oscarwaardig.

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Goede drama film. Had het alleen nog beter gevonden als haar zus, haar dochtertje was geweest. Ik denk dat een zussen relatie toch minder dramatisch is als een moeder die haar dochter zoekt.

Jammer overigens dat Sandra Bullock iets aan haar gezicht heeft laten doen, ik was elke scène gefocust op haar gezicht.

avatar van killyou007

killyou007

net gezien en wat een top film . daarom 5 sterren .

avatar van killyou007

killyou007

brabusRUS schreef:

Alleen door jouw eerste zin, wil ik de film al niet meer zien.

goede film hoor

avatar van B.B. Jim

B.B. Jim

MelB schreef:

Even voor de duidelijkheid. Los van plastische chirurgie. Als je twintig jaar lang tussen vier muren in een kleine ruimte hebt vast gezeten kijk je zeker niet vrolijk. Waar gedetineerden weinig of geen vrijheden hebben en de bewaking relatief zwaar is. Na je vrijlating moet je ook nog eens hard knokken om je leven weer op de rails te krijgen en dat heeft ze in uiterlijk/gezichtsuitdrukkingen (emotieloos) goed geacteerd.

Ik begrijp niet zo goed waarom je mij hierop wijst. Wat jij met veel woorden zegt, heb ik toch eigenlijk ook gezegd, in de paar regels na de zinnen die jij uit mijn tekstje haalt

avatar van james_cameron

Sterke remake van de britse miniserie Unforgiven, met Sandra Bullock in een overtuigende en voor haar doen nogal atypische hoofdrol. De plot zit vernuftig maar gelukkig niet al te gekunsteld in elkaar en vrijwel alle personages zijn goed uitgewerkt. De subplot met de twee broers gaat op gegeven moment een beetje de verkeerde kant op, maar goed, tot die tijd is dit een passend rauwe, emotioneel meeslepende film.

avatar van irem1978

irem1978

Goede film!

Geen moment verveelde ik me. Toch mis ik wat diepgang in het verhaal.

Naar mijn idee was het beter geweest als ze hiervan een miniserie hadden gemaakt van 5/6 afleveringen..

Een aanrader is het zeker!

avatar van zjarl

zjarl

Ik werd zeer emotioneel geraakt door de triest, verongelijkte, en voortdurend volgehouden, gelaatsuitdrukking van Sandra Bullock. De best dramatische rol ooit, door haar gespeeld. Een waarachtige prestatie. Wat mij betreft 4 sterren voor deze film.

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

Malibu Stacy schreef:

Zij was door het overlijden van de moeder en vader, zowel moeder als zus. Ik vond het juist mooi om te zien hoe sterk die band daardoor gevormd was.

avatar van Debo

Debo

Echte Amerikaanse film met van die bekende Amerikaanse clichés die over het algemeen niet realistisch zijn en zelfs tenenkrommend.. Bullock acteert goed maar jezus wat heeft dan mens met haar gezicht gedaan?

avatar van shawna

shawna

Aardige film maar niks bijzonders.

avatar van Capablanca

Capablanca

Film viel niet tegen. En Sandra Bullock nu eens als antiheld was ook een aangename verrassing. Ik had alleen het gevoel dat het verhaal met de beide broers compleet overbodig en storend was.

avatar van hank2

hank2

Onderhoudende film, zeker voor Netflix begrippen. Wel een hele berg clichés inclusief een afgezaagd einde. Vond daarnaast de 'onverwachte' plotwending een tegenvaller; uiteraard moet de hoofdpersoon een onschuldige goodgirl zijn. Had vanaf het begin al de vrees dat het deze kant op zou gaan. Had veel intressanter geweest als ze het wél had gedaan.

Maar al met al vermakelijk. Hoe mensen dit als Oscarwaardig zien is me echter wel een raadsel, maar smaken verschillen

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Knappe film met een zeer goede actrice Sandra Bullock. Top film

avatar van Thomas83

Thomas83

Soms is zo'n uiterst simpele en melodramatische film als deze wel fijn. Vond de film wel wat meer deprimerend dan echt noodzakelijk was, bijvoorbeeld met waar Ruth kwam te wonen, en regelmatige flitsen van flashbacks in een film zijn bijna altijd wel vervelend, maar het spel van Bullock (eigenlijk te oud voor de rol) maakt de film uiteindelijk wel de moeite waard. De film laat ook best aardig zien hoe moeilijk het is om het leven weer op te pakken na zolang gevangen te hebben gezeten. Niet zo goed als een serie als Rectify natuurlijk, maar hier moet het allemaal in twee uur tijd worden gedaan.

Het script is overigens wel vaak ronduit onzinnig, vooral wat betreft de twee broers die hun vader willen wreken en de rol van de advocaat. Het einde had ook beter gekund. Flauw dat alle complexiteit uiteindelijk vermeden wordt als blijkt dat de jonge Katie de agent dood heeft geschoten. Alsof Ruth dan ook echt de schuld op zich had moeten nemen. Zelfs in Amerika sturen ze een 5-jarige niet naar de gevangenis hiervoor. Waarschijnlijk had ze ook meer adequate psychologische nazorg gekregen als Ruth gewoon de waarheid had verteld. Een dikke 3.0*.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Het valt me op dat Netflix wel hele veilige keuzes maakt in het gros van de producties die ze op eigen titel uitgeven.

Ook in The Unforgivable wordt een vrij aardig uitgangspunt en een pakkend begin van de film in de uitwerking voor een groot deel om zeep geholpen.

Het tempo van de film is eigenlijk perfect, maar met de hoeveelheid aan zijplots wordt het geheel veel te druk en ongeloofwaardig. Met name het deel van de broers en van de advocaat worden clichematig uitgewerkt. (het vreemdgaan van de broer, precies op het moment dat hij besluit achter Katherine aan te gaan en de rol van de vrouw van de advocaat zijn zelfs ronduit infantiel).

Ondanks de eerder genoemde mislukte plastische verbouwing van Bullock zet ze een vrij sterke rol neer als Ruth Slater. De bijrollen zijn helaas vooral matig.

De uiteindelijke plottwist is volledig voorspelbaar voor de geoefende filmkijker en haalt het laatste sprakje hoop weg op een goeie score. Uiteindelijk blijft er hooguit een prettig kijkbaar tussendoortje over.

krappe ** 1/2

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Waarom nam ze in godsnaam de schuld op zich?? Dat kind kon niet eens vervolgd worden vanwege haar leeftijd. Toch wel een aardige plothole te noemen.

avatar van pasta_bolo

pasta_bolo

rokkenjager schreef:

Niet eens een aardige plothole. Het verpest de hele film. Het is een aardige film, daar niet van, maar er klopt geen reet van.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Als sociologisch drama wel prima (al is Bullock net iets te oud) met vooral veel sfeervolle plaatjes en locaties, prima gspeeld en met een zekere warmte. Maar het thriller-element vond ik dan weer minder geslaagd, net als wat meer zijpaadjes of die twist. Niettemin heb ik gewoon fijn een film gekeken die zichzelf helaas in de voet schiet. Toch zeker wel een goede voldoende. 3,5*.

avatar van devidia

devidia

Het was van begin af aan redelijk duidelijk waar het verhaal naartoe wou gaan. Het verhaal was vermoedelijk zo rechtlijnig dat er een paar bizarre en onnodige zijweggetjes werden genomen die niks bijdragen aan het verhaal. De enorme change of heart bvb van de zoon van de sheriff die na een ontmoeting met Ruth plots totaal van gedacht veranderd omdat ze de zin (hou u vast) "life goes on" uitspreekt. Nota bene dezelfde wijsheid waarmee hij zijn wraakzuchtige broer op andere gedachten probeert te brengen. Als dat nog niet bruusk genoeg was, wordt er plots overspel in het verhaal gesmeten. Wat de scriptschrijvers op dat moment dachten, het is me een raadsel.

Zo zijn er nog heel wat momentjes die op zich weinig bijdragen, zoals de kinderschoentjes in de muur, de plotse sneer dat ons allemaal bewust moeten maken van wat een racisten wij allemaal toch zijn, de poging tot relatie met de collega, de vreemde bijdrage van de advocaat in het verhaal die niet verklaart welke rechten Ruth werden ontkent, of wat nu het nut was van het gesprek met de adoptieouders (en dat terwijl hij zei dat hij haar niet ging vertegenwoordigen, heb ik het deel gemist waarin hij zei dat hij het wel ging doen?).

Maar goed, alles opsommen dat niet echt klopt is natuurlijk geen recensie.

Kort maar krachtig: Kon veel beter, maar was uiteindelijk sterk genoeg om op het einde wat emotie teweeg te brengen.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijk sterk drama. Het verhaal is aardig maar heeft een overbodig zijpaadje wat een zogenaamd thriller element moet toevoegen. Helaas geeft dat wat afbreuk aan de film. Buiten dat is het een mooi drama. De film blijft boeien tot het eind en als kijker leef je mee met alle strubbelingen waar Bullock tegenaan loopt. De twist is helaas simpel en zie je van verre al aankomen. Verder zet Bullock een sterke rol neer en toont daarmee aan een veelzijdige actrice te zijn. Prima film met wat minpunten. 3.5/4.0

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

De gehele film geboeid zitten kijken. Alhoewel hier en daar ietwat ongeloofwaardig is alles van hoog niveau. Je voelde erg mee met de hoofdpersonen.

Zeer de moeite waard!

avatar van Brandt

Brandt

The Unforgivable vertelt een interessant verhaal dat is gegoten in een degelijke film. Sandra Bullock speelt op ingehouden wijze een gedetineerde die, eenmaal op vrije voeten, moeite heeft haar leven weer op te pakken. Wederom een goede Netflix-productie.

avatar van Epitaph

Epitaph

Aardige film maar ook niet meer dan dat.Toch vreemd dat Ruth is veroordeeld, want volgens mij hadden ze geen bewijs kunnen hebben dat ze daadwerkelijk geschoten heeft. Ze kan geen kruitsporen op haar handen hebben gehad

avatar van macrobody

macrobody

Epitaph schreef:

Ze is veroordeeld omdat ze zelf aangaf dat ze het gedaan had om haar zusje te beschermen. Nou vraag ik me wel af wat er gebeurd zou zijn als de waarheid gelijk bekend zou zijn geweest. Ik denk dat het dan zou zijn afgedaan met een ongelukkig incident.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Een film die ik misschien beter had willen vinden, maar die gevoelsmatig toch niet helemaal boven de middelmaat uitstijgt. Daarvoor vond ik het allemaal net ietsje te gekunsteld met alle personages en wat zich allemaal afspeelt tussen hen. Tijdens het kijken dacht ik er niet zo bij na, maar nu ik her en der wat reviews lees zou het ook door de leeftijd en casting van Sandra Bullock kunnen komen dat je het allemaal niet zo ‘gelooft’. Niet dat ze slecht acteert, maar ik had deze film weleens willen zien met een jongere, onbekendere actrice in haar rol.

Ook over de twist heb ik wat gemengde gevoelens. Het zorgt uiteindelijk voor een wat interessantere dynamiek allemaal, Ruth is niet de moordenares maar heeft zich juist opgeofferd maar tegelijkertijd vond ik het allemaal ook wat gezocht en een beetje veel aanvoelen als ‘twist om de twist’. Hij komt ook wat laat in de film, waardoor je plotseling heel je gevoel over haar personage om moet gooien, dat werkt op een of andere manier niet zo.

Neemt verder niet weg dat de film heel de speelduur lang wel goed te kijken is en daardoor wel een prima voldoende verdient.