• 9.374.183 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Emily Bennett en Justin Brooks

Met onder meer: Emily Bennett, Emma Myles en Dora Madison

Plot Alone with You

"Tonight may last forever."

Charlie bereidt in haar flat de romantische thuiskomst voor van haar vriendin Simone. In het kader van werk is deze een tijdje weggeweest en ook heeft het stel al strubbelingen doorgemaakt. Maar thuis vinden enkele vreemde gebeurtenissen plaats. Charlie blijkt een stem te horen, ziet schaduwen verschijnen en heeft problemen met het internet.

avatar van Shadowed

Shadowed

Flauw.

Bennett en Brooks hebben zich vast afgevraagd hoe ze het best kunnen beginnen met weinig geld. Alone with You is namelijk een erg kleine film die maar moeilijk kan verhullen dat het gewoon budgettaire beperkingen had in plaats van dat het de indruk wekt dat de omgeving bewust gekozen is.

Het acteerwerk is bijvoorbeeld al niet te overtuigend, en wat is die Crampton eigenlijk afgezakt als je haar hier in deze cameo ziet. Vroeger had ze een aardige flow te pakken en soms zitten er nog wel rollen tussen die werken, maar dit soort rollen zijn vooral afdankertjes die haar steeds in een vervelende hoek plaatsen. Alone with You is daar niet veel anders in, maar als troost spelen de overige acteurs ook niet best.

Soms probeert de film stijlvol uit te halen, maar de waarheid is dat vrijwel alle regiepunten tekort schieten. De camera slaagt er niet in om het verhaal naar behoren in beeld te krijgen. Geen enkel leuk standpunt te bekennen hier, maar ook de horrorscenes worden ronduit braaf in beeld gebracht. Verder maakt de locatie ook weinig indruk en kan het regieduo weinig aanvangen met het concept buiten een aardige finale.

Meer hoef ik er niet over kwijt. Voor een film die erg graag op wat stijloefeningen wilde spelen gecombineerd met (intentioneel) verwarrende sequenties vond ik het maar saai. Het is vooral dat de finale nog wat uit weet te halen, anders was het cijfer nog laag geweest. In de verte zit er nog potentie in, maar dan mogen ze echt wel wat meer de tijd nemen om alles wat beter in beeld te krijgen.

avatar van joolstein

joolstein

De filmindustrie had het uiteraard ook zwaar tijdens de Covid-pandemie. Lockdowns en sociale afstand waren niet echt bevorderlijk! Tja zodoende deed Emily Bennett vermoedelijk bijna alles zelf! (met het vermoeden dat Justin Brooks, haar vriend/man is) Ze is te zien als actrice, scheef het script en was eveneens de regisseur. Een beperkt script dat wel, het handelt over een vrouw die in hun appartement in Brooklyn, reikhalzend uitkijkt naar de komst van haar partner. Hoe langer ze wacht, hoe meer ze gevangen zit in een helse koortsdroom De film speelt zich dus bijna volledig af in het appartement, met af en toe een flashback naar een verlaten strand. Veel van de horror berust op suggestie en sfeer, hoewel er een kleine uitbarsting aan het einde is. Bennett speelt niet slecht voor iemand die in elke scène van de film aanwezig was Alleen beste vriendin Thea (Dora Madison , Bliss, VFW, Lapsis) en haar moeder (Barbara Crampton, heeft geen introductie nodig denk ik?) verschijnen soms in de film via een telefoon of computerscherm om met de hoofdpersoon te praten. Ja, er werd sociale afstand bewaard! Heel slecht was nu ook weer niet, echter ontbreekt het de film aan echt verrassende momenten!