• 9.373.864 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Craig Singer

Met onder meer: Michael Reed, Augie Duke en Armen Garo

Plot 6:45

"A dream vacation with some time to kill."

Bobby doet een laatste romantische poging om de wankelende relatie met zijn vriendin Jules te redden tijdens een weekendje weg. Ze arriveren op het rustige eilandje Bog Grove, dat tot hun verbijstering vreemd genoeg verlaten lijkt. Bobby en Jules leren al snel over de dodelijke geschiedenis van het eilandje en komen vast te zitten in een tijdslus van terreur. Wat ze ook doen om het te vermijden, het stel wordt elke ochtend wakker om 6:45 door dezelfde nachtmerrieachtige reeks gebeurtenissen die ertoe leiden dat ze op wrede wijze worden vermoord. Een manier om te ontsnappen lijkt er niet te zijn...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van schumacher

schumacher

Ik heb al meerdere andere films gezien in dit genre en die waren nog best te pruimen maar bij deze film vond ik van niet.

avatar van André Borgeld

André Borgeld

Ik vond het zelf een hele leuke, spannende film, alleen het einde was verwarrend. Blijkbaar speelde de film af in zijn hoofd.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

De hele film was traag en saai. Het is duidelijk te zien dat de film met een beperkt budget werd gemaakt. Het verhaal slaat in principe nergens op, en is ontzettend slecht uitgewerkt. Er zijn meerdere films gemaakt met een dergelijk uitgangspunt. Alleen vele malen beter dan dit amateuristisch werk.

1,0 *

avatar van Shadowed

Shadowed

Verrassend.

Ik zeg dat echter alleen maar omdat het eindresultaat toch beter uitpakte dan ik had verwacht. Ik pakte de film vooral mee omdat het langskwam op een filmkanaal en ik had toch niets anders te kijken, dus dan is de keuze redelijk snel gemaakt. Achteraf bleek het ook allemaal nog best mee te vallen.

6:45 rust op een concept waarbij we ons in een soort timeloop bevinden. Een concept dat best origineel is omdat je deze in allerlei richtingen kan sturen en er alles aan kan plakken. Je hebt al een fantasierijk concept, dus dan gooi je de pogingen om nog geloofwaardig te zijn allang overboord. Daar kan deze film van profiteren, en Singer gebruikt dat ook om de film richting de finale een andere kant op te sturen.

Het acteerwerk is zwakjes en de personages zijn wat te eentonig en charismaloos om de film voortdurend op de schouders te nemen. Ook de uitwerking is net wat te kaal met een omgeving die vooral kleur mist. Het is pas richting de tweede helft dat de film langzaam begint te kantelen. Tegen die tijd zitten we ook middenin het verhaal en kunnen we eindelijk wat rustiger genieten omdat het toch een redelijke flow bereikt.

Toch blijft het voortdurend door een compleet gebrek aan visuele prikkeling evenals inhoudelijke meerwaarde op matig niveau zitten. Het is pas wanneer de uitkomst aanbreekt dat ik echt waardering voor de film op kon brengen omdat ik het slot goed kon begrijpen. Erg goed uitgedacht is het uiteraard niet, maar net wat onvoorspelbaarder en creatiever zonder compleet uit de bocht te vliegen. Dat mag ik graag zien. Matige film met enkele sterke hoogtepuntjes dus.

avatar van The Oceanic Six

Shadowed schreef:

Verrassend.

Jammer dat je je review niet een uur en 3 minuten later had geplaatst

avatar van Phantasm

Phantasm

Je moet het leuk vinden en het einde vond ik nogal verwarrend. Gauw vergeten.