• 9.372.934 stemmen

Night of the Animated Dead (2021)

Animatie / Horror | 71 minuten

Genre: Animatie / Horror

Geregisseerd door: Jason Axinn

Met onder meer: Katharine Isabelle, Dulé Hill en Josh Duhamel

Plot Night of the Animated Dead

"The fear, the terror, the panic will eat you alive."

Barbara en Johnny gaan naar een afgelegen kerkhof in Pennsylvania om het graf van hun overleden vader te bezoeken. Onverwachts krijgen ze echter te maken met zombies. Barbara slaat op de vlucht en verstopt zich in de kelder van een boerderij. Daar ontmoet ze Ben en vier andere mensen. Samen moeten ze het opnemen tegen een groep hongerige zombies.

Harry Cooper (stemrol)

Sheriff McClelland (stemrol)

Johnny (stemrol)

Helen Cooper (stemrol)

Vince (stemrol)

TV Commentator / Reporter #2 (stemrol)

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Films als deze laten me eigenlijk het woord "Waarom?" hardop uitroepen. Want, waarom? Waarom moeten films als deze eigenlijk gemaakt worden? Het voegt werkelijk niets toe aan zowel animatiefilms als horrorfilms en voelt daarnaast ook gewoon ongeïnspireerd aan. Een soort geanimeerde samenvatting van de klassieker uit 1968, waar de titel ook een verwijzing naar is.

Verrassend bekende cast die hier de poppetjes inspreekt. Verrassend omdat de regisseur nog niet veel heeft gemaakt en ook omdat dit nogal een non-project is. Eigenlijk gewoon een geanimeerde herhaling van een bekende klassieker met meer bloed en minder verhaal. Ze hebben best wel wat verwijderd, of dat lijkt zo. Film voelt in ieder geval ongelooflijk rommelig aan door het gebrek aan rust en focus. Ze hadden er zelf geloof ik niet zo'n zin in.

Qua animatie lijkt het op een gemiddelde Scooby Doo-aflevering met meer guts & gore, want het is best grafisch voor een film die erg lijkt op een kinderserieaflevering. Ook aardig ingesproken en het duurt lekker kort. Dat zijn de voornaamste complimenten die ik heb, want door deze film heb je nagenoeg zo heen. Het is alleen zo dat het helemaal niets toevoegt want de animatie ziet er niet echt sterk uit. Echt slecht is het ook niet, maar het ontbreekt volledig aan focus waardoor regisseur Axinn weinig tot geen beelden kan presenteren die indruk maken op visueel vlak.

Niet best dit, eigenlijk volkomen nutteloos. Moet de eerste geanimeerde horrorfilm van Axinn nog zien en dat lijkt gelukkig wel een film te zijn die op zichzelf staat. Hopelijk doet Axinn de volgende keer iets dat niet een letterlijke herhaling is want de soms grafische animatie vermaakt best. Voor nu een vermakelijke, korte maar sfeerloze film die ik waarschijnlijk snel weer vergeten ben. Zelfs voor de fans niet echt een geschikt eerbetoon.

avatar van rickromero

rickromero

Toen de trailer een tijd geleden voorbij kwam, schrok ik! Wat zag het er slecht uit!

Mijn verwachtingen lager zoveel hoger voor een animatie film gemaakt in 2021!

Nu stond hij op hbo Max en dacht ik “laat me kijken of het echt zo erg is”.. nee dus! Het was een zeer vermakelijke animatie film en naar mijn mening helemaal niet slecht gemaakt! De stijl past wel bij het verhaal en Tijdens het kijken heb ik mij geen seconde geïrriteerd aan de tekenstijl!

avatar van Q Jones

Q Jones

Leuk uitgewerkt, spannend, goede animatie met humor. De stemcast vond ik leuk. Prima vermaak gewoon. Het einde had ik niet zien aankomen