• 9.394.338 stemmen

Oorsprong: Taiwan

Geregisseerd door: Giddens Ko

Met onder meer: Kai Ko, Vivian Sung en Gingle Wang

Plot Yue Lao

Nadat hij door de bliksem getroffen werd, haalt de overleden Xiao-lun verloren herinneringen op aan zijn leven. Met zijn collega Pinky brengt hij geliefden samen wanneer hij Xiaomi tegenkomt, zijn vroegere liefde. Voor Xiaomi is hij onzichtbaar, maar hij houdt een oogje in het zeil en poogt ondertussen een nieuwe liefde voor haar te vinden.

Alan (Shi Xiao-Lun)

Mi (Hung Jin-Chin)

Pinky Huang

Horse Face

Gods of Love leader

Gods of Love leader

Giddens Ko maakt het eindelijk waar.

Ik volg de man al een tijdje, het is duidelijk dat hij talent heeft, maar de films waren niet altijd volledig mijn ding. Mon Mon Mon Monsters was de eerste keer dat z'n regietalent écht tot uiting kwam, hier gaat hij nog enkele stapjes verder. Vraag is alleen of de film ooit Taiwan uit geraakt, het is namelijk geen klassieke New Wave film.

Wat het wel is, is een hedendaagse fantasy met een stevige scheut romantiek, verder aangevuld met wat horror, comedy en drama elementen. Een frisse mix die, ondanks dat het verhaaltje zich braaf aan enkele clichés houdt, toch erg verrassend aanvoelt.

Visueel erg mooi, de soundtrack is eigen genoeg, acteerwerk ook meer dan voldoende. Maar het is toch vooral Giddens Ko als regisseur die de grootste pluim verdient. Altijd leuk om een filmpje te zien dat niet aanvoelt als iets (of een mix van zaken) dat je al 100 keer eerder gezien hebt.

4.5* en een uitgebreide review

avatar van mezzanine

mezzanine

Heerlijke genremix, iets dat ik meer associeer met zuid-korea en Japan. In de kern een romantische komedie, maar de film springt van de hak op tak langs fantasy, sci-fi, horror, k-pop, young adult. Hierdoor af en toe een rommeltje, ik was het af en toe in ieder geval kwijt, vooral het horror subplot komt niet zo uit de verf, maar toch boeit dat amper, het wordt ruimschoots gecompenseerd door creativiteit, originaliteit en plezier. Prachtig geschoten, ook cgi en worldbuilding ziet er prima uit. Einde is over de top sentimenteel, maar ach, dat kon er bij deze film ook nog wel bij. Geen seconde verveeld