• 9.373.864 stemmen

The Blackout Experiment (2021)

Drama / Horror | 81 minuten

Genre: Drama / Horror

Oorsprong: Verenigde Staten / Indonesië

Geregisseerd door: John David Moffat IV

Met onder meer: Troy Jones, Cheverly Amalia en Dominic Cole

Plot The Blackout Experiment

"THE ONLY WAY OUT IS TO FOLLOW HER RULES"

Zes vreemden worden wakker in een donkere, meedogenloze kamer met wapens. Het ware karakter van elke persoon komt aan het licht wanneer ze voor de ultieme beslissing staan: doden, gedood worden of een geliefde laten sterven. Achter hun gevangenschap zit de koude en emotieloze sociale wetenschapster dr. Kasuma. Slechts één persoon zal de test overleven.

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet best.

The Blackout Experiment zal waarschijnlijk nooit de bekendheid krijgen die het dan ook niet verdiend. Ik kwam de film tegen toen ik over de horrorsectie zat te browsen van een filmsite. Die site geeft vooral goedkope films weer die snel vergeten zullen worden, en dat zegt genoeg over deze film en wat je ervan kan verwachten.

Deze film speelt in op het concept waarbij mensen wakker worden op een vreemde locatie dat een groot spel blijkt te zijn. Het jammere is dat je in deze film weinig spel zal gaan zien. Door middel van wat opdrachten die de slachtoffers krijgen, die eigenlijk de standaarddingetjes zijn zoals "schiet je vriend dood", zien we steeds meer acteurs het toneel verlaten. Niet heel origineel meer, maar niettemin erg intrigerend.

Wat de film vooral als meerwaarde kent is dat het goed acteerwerk heeft, en over acteurs beschikt die er duidelijk zin in hebben. Ondanks dat de dialogen wat achterblijven dat de nodige moeilijkheden voor de cast oplevert, wordt er duidelijk geacteerd en worden dialogen overtuigend uitgesproken. Er wordt met het hart gespeeld, en met emotie. Hierdoor heb je al snel wat voordeel.

Verder probeert de film ook nog weleens indruk te maken op het visuele vlak. Er wordt wat gespeeld met het licht en effecten, maar helaas werkt het beperkte budget tegen. Vooral de decoraties missen, maar ook een mooi filtertje. Een sfeer breekt zelden door, en de kamer ziet er niet uit als een kamer die zoveel mensen opgesloten kan houden. Het grootste minpunt is dat het de grafische horror nogal opzichtig ontwijkt door letterlijk naar een zwart beeldscherm te springen als er een personage af wordt gemaakt.

Deze film was een kans om iets unieks neer te zetten en heeft ook wel de potentie, alleen ontbreekt het talent naar mijn mening. Regisseur Moffat IV kan nog wel ergens komen, mits hij wat centjes toegeschoven krijgt en nog steeds gevoel heeft om goed te casten. Tevens ben ik van mening dat horror nooit zo opzichtig ontweken mag worden, want die momenten bieden juist de mogelijkheid tot kansen. Een gemist resultaat, die helaas weinig bereikt, maar wel alvast een podium heeft.