Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Maria Gabriela Cardenas
Met onder meer: Oscar Cardenas, Kenzie Dalton en Bill Bellamy
Plot A Dark Foe
"Some memories not only haunt us... They find us."
Een schuldbewuste FBI-agent is gestrand in de pijnlijke herinnering aan de ontvoering van zijn zus. Hij lijdt aan een zeldzame aandoening die bekend staat als nyctofobie, een irrationele angst voor het donker. Hij zal het moeten opnemen tegen de sluwe seriemoordenaar die haar heeft ontvoerd.
Tony Cruz
Vincent
Onacona
schumacher
7.3 op imdb??
Mja, ik deel die score niet.
Van in het begin al vond ik er niks aan.
Moeilijk uit te leggen.
Voelde b-achtig aan, de overgangen vond ik rampzalig en een rommeltje.
De acteurs vond ik ook maar zozo.
Het sleepte me niet mee , na 30 min begon het me al flink tegen te steken, alsof het nooit wil vooruit gaan, het niet netjes in elkaar steekt enz...
Zo'n film moet je meeslepen toch of ergens toch wat raken? Maar mij deed het werkelijk nikske.
Saai boeltje die geen 1u50 aanvoelde maar 4 uren aanvoelde. Duurde echt veel te lang deze film, max 75min maarja, zelfs na minder dan 30min was ik het al moe.
Mss anderen dit wel nog goed vinden maar wrm, geen idee, just my opinion. Benieuwd.
Bammetje
7.3 op imdb??
Mja, ik deel die score niet.
...
Voelde b-achtig aan, de overgangen vond ik rampzalig en een rommeltje.
tja, die score van 7.3 op IMDB is de film in mijn mening ook niet waard. De film heeft, terecht opgemerkt door schumacher, een b-achtige start die simpelweg niet meer kan worden goedgemaakt. 2 Sterren van mij.
lang pee
Wat een ellendige film, die score op imbd, daar heb ik zo mijn bedenkingen bij. Wat een afschuwelijk slechte acteur is die Cardenas, en de rest was al niet veel beter. Dit zou ik zelf geen b film noemen, daarvoor was hij echt te slecht. Ik heb het 25 minuten volgehouden.
Left4Dead
Tja dit is echt wel slecht uitgewerkt, geacteerd en op plaat gezet.
Meer woorden zijn er niet bij nodig, 1,5**.
filmrecensievooraltijd
Het was soms best eng, maar ik heb er erg van genoten! Veel mensen zullen deze epische film verkeerd begrijpen. Het doet me denken aan een Hitchcock-film. Goed gedaan!!
devliegendenederlander
Alles wat ik te zeggen heb is WOW. Deze film is iets anders. Graham Greene is ongelooflijk als de Cradle. Oscar Cardenas is geweldig als Tony Cruz. Over het algemeen, cool verhaal + coole personages = geweldige tijd. Had niet verwacht dat er zoveel plotwendingen in de film zaten! Laatste paar scènes hielden me op het puntje van mijn stoel. Aanrader.
dankbaar voor films
A Dark Foe is een groot filmisch meesterwerk. Ik zie dat sommige mensen de film geweldig vinden en anderen haten de film. Ik zal de film beschrijven als een donkere rit in Disneyland. Je wordt uitgenodigd om in een voertuig te stappen, je gordel om te doen, achterover te leunen en te genieten van wat er om je heen gebeurt. De gestage progressie in de duisternis gaat vrij snel door de ene openbaring na de andere, en de rit zelf is genoeg om deze horror-thriller 5 sterren te geven.
Thijsvoor
De film is een gruwelijk horrorverhaal met een zweem van spiritualisme, maar niet voor de zwakkeren van hart. Oscar Cardenas als de FBI-agent en Graham Greene als de gek zijn gewoonweg geweldig. Beoordeling: goed.
De Vries 1990
Deze film is fris en anders. Het is gek en de moeite waard om zelf te ontdekken. Het einde is onvoorspelbaar. De hoofdschurk, gespeeld door de voor een academieprijs genomineerde Graham Greene, en enkele middenschurken zijn behoorlijk duister en krankzinnig. Beste film die ik dit jaar gezien heb.
Pazmaster
Oei, dit is echt niet best hoor. Wat al gelijk opvalt is het slechte acteerwerk, het lijkt wel of de plaatselijke toneelvereniging is uitgerukt. Het verhaal weet niet te boeien en het script is allerbelabberdst. Ik heb eigenlijk weinig goeds te melden over deze prent, behalve misschien wat vrouwelijk schoon hier en daar. Dit misbaksel is het aangluren niet waard.
De hoge scores van mijn voorganger(s) lijken me dan ook niet objectief, waarschijnlijk is dit een en dezelfde persoon die probeert de score te beïnvloeden. De accounts zijn allemaal ook rond dezelfde tijd aangemaakt om de score voor deze film kunstmatig omhoog te krikken. Hetzelfde zal ook op imdb zijn gebeurd want ik kan me niet voorstellen dat mensen dit echt een geweldige film vinden.
3316mixer
Wat een vreselijke film was dit zeg. De hoofdrolspeler leek op Mel Gibson uit de lethal weapon films, en had blijkbaar leren acteren via een YouTube kanaal. Dan praat ik nog niet eens over de rest van de cast, blijkbaar was het verplicht om een autist te zijn een voorwaarde. Na een 20 minuten afgezet, en nog eens 20 minuten goed nagedacht waarom deze film een score krijgt van 7,3 op imbd
. Kwam d'r niet uit
Moviestar1979
Gelukkig is de rating van 7.3 op IMDB inmiddels bijgesteld. Geruchten doen de ronde dat er speciaal voor deze film diverse accounts werden aangemaakt. Dat zou een verklaring moeten zijn voor de destijds hoge rating. Ook op deze site lijkt zich een dergelijke situatie te hebben voorgedaan. Vier positieve recensies onder vier verschillende accounts. Opvallend genoeg zijn deze vier accounts inmiddels voorzien van een ban.
Niet zo slim als je vervolgens onder deze accounts ook nog eens je eigen reacties gaat liken.
Ik heb me bijna twee uur lang afgevraagd wat ik eigenlijk wel leuk vond aan de film. Slecht verhaal, slecht acteerwerk, matige actie en weinig tot geen spanning. Ik heb daarnaast oprecht geprobeerd om te begrijpen wat liefhebbers positief vinden aan deze film. Helaas ontbreekt het me aan een goede reden.
1,0 *

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij