• 9.375.045 stemmen

Geregisseerd door: Sean Penn

Met onder meer: Dylan Penn, Sean Penn en Katheryn Winnick

Releasedatum: 7 oktober 2021

Plot Flag Day

"Loving his daughter was the only honest work he ever did."

John Vogel leidt een dubbelleven als bankovervaller, moordenaar en oplichter. Met het geld dat hij hiermee verdient hoopt hij zijn dochter, de journaliste Jennifer, een beter leven te bieden. Wanneer zij zijn illegale handel te weten komt kan ze dit maar moeilijk verteren. Terwijl zij worstelt met zijn levensstijl heeft ze geen idee wat er van hem geworden is.

John Vogel

Grandma Margaret

City Pages Editor

avatar van schram101

schram101

Soundtrack van Eddie Vedder!! (en Glen Hansard).

avatar van Ik Doe Moeilijk

Ik Doe Moeilijk

LWL's oordeel is niet mals: "blatantly self-indulgent vanity project full of tiring clichés."

Hier te lezen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Deze boekverfilming over een gespannen vader-dochter verhouding is een lovenswaardige poging van Sean Penn om de spotlight te richten op zijn dochter Dylan (uit zijn huwelijk met Robin Wright). Dylan Penn geeft er blijk van niet gespeend te zijn van talent, maar heeft in deze film letterlijk en figuurlijk veel last van de aanwezigheid van haar vader als haar tegenspeler. Zij verdient volgens mij een betere kans.

avatar van mrklm

mrklm

John Vogel [Sean Penn] was een ritselaar die met zijn schimmige praktijken probeerde zijn dochter Jennifer [Dylan Penn] en zoon Nick [Hopper Penn] een beter leven te bieden dan ze hadden bij hun drugsverslaafde moeder [Katheryn Winnick]. Een ijdel familieproject dat ernstig lijdt aan het gebrekkige acteertalent van Dylan en Hopper. Penn grijpt iedere kans aan om met fraaie plaatjes, stemmige muziekjes en veelzeggende bedoelde close-ups de dramatische impact te verhogen, maar het ligt er veel te dik op waardoor het al snel de keel uit begint te hangen. Technisch knap gedaan, maar dit is nauwelijks te pruimen.