• 9.377.372 stemmen

Met onder meer: Peri Baumeister, Carl Anton Koch en Kais Setti

Gesproken taal: Engels, Duits en Arabisch

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Blood Red Sky

Een groep terroristen kaapt een transatlantische vlucht waarop een moeder met haar zoontje aanwezig zijn. Het blijkt echter dat deze moeder een mysterieuze ziekte met zich mee draagt. Ze is niet bang om haar razernij hiermee vrij te laten om haar zoontje in veiligheid te brengen.

avatar van bjerik76

bjerik76

spannende trailer ! staat geen leeftijdskeuring ( nog) bij maar neem aan 16jr

avatar van bjerik76

bjerik76

film begon wel goed, tot net over de helft.
De film duurt te lang voor dit kat en muis spel, en t leek wel of er tegenstrijdigheden ontstonden van wat eerder beweerd werd in het script.
mama vampier blijft helder en goed in haar hoofd en blijft de slechteriken bestrijden., terwijl de eerst gedode kaper die vamp werd ook zijn eigen vrienden aanviel en het niet uit maakte wie hij dode...., het hele gebeuren dat die steward/kaper besloot ook maar even vamp te worden dmv dat spuitje bloed vond ik erg ver gezocht. grime was goed, zag er goed uit, maar de kinderen konden bij hun huil scenes dan ook wel een druppel water als traan gebruiken, hun huilbuitjes kwamen erg nep over.

raar dat niemand opmerkte dat mama vamp wel goed was na al na een van haar eerste acties.

aangenaam, maar iets te lang waardoor er ook steeds meer ongeloofwaardige ( als je het zo kan noemen) scenes in voor kwamen.?

En wat was er overigens met het open geschoten raam gebeurt ?? was dat ineens afgeplakt ofzo ?

avatar van pvl63

pvl63

Vreemde film, veel chaos, veel geschreeuw, weinig verhaal. Ik sluit me aan bij bjerik, er zitten veel fouten in de film. Het hele idee is aardig maar af en toe slecht en ondoordacht uitgewerkt.

avatar van AniSter

AniSter

Dit vond ik heel wat beter dan de tegenwoordige pubervampierenfilms. Qua grimage deed me deze film erg denken aan Nosferatu: Phantom der Nacht (1979); ook deze 'Blutroter Himmel' heeft een Duitse oorsprong. Zelfs de lijfspreuk van Frau Merkel kwam voorbij toen Elias tegen zijn moeder zei: "Wir schaffen das!". Qua horror en actie vond ik het helemaal in orde. De flashbacks vond ik op een gegeven moment storend. In veel van mijn meningen haal ik regelmatig de ongeloofwaardige scenes aan, maar bij deze film heeft dat weinig zin aangezien die van begin tot einde ongeloofwaardig is. Ondanks dat en ondanks de lengte heb ik me prima geamuseerd met deze film. Nadja zag er af en toe best goed uit.....

avatar van mikey

mikey

soort van passenger 57 meets nosferatu en geloof me: hier zit je niet op te wachten. Overbodige drama's tussen een zoontje en zijn moeder plus haar interne conflicten. suffe bangmakerij zoals grommen naar je volgende slachtoffer. crappy lichaamstaal van de monsters. ken je die clip van michael jackson thriller? die zombiedans? Die lichaamstaal dus! Over de monsters gesproken, is dit een zombie of een vampier.. op een gegeven moment koos ik maar voor vampier, maar niet zonder slag of stoot. Hoe werkt pressure drop ook al weer? En dan de lengte: dit mag in 70 minuten!

Beslist overslaan. verschrikkelijk. pijnlijk, storend.

avatar van schumacher

schumacher

Vampieren films vindk meestal maar niks, deze was toch wel een beetje beter dan vele vorige die ik heb gezien.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik heb me er toch beter bij vermaakt dan ik gedacht had. Ik bedoel ik heb genoeg slechtere vampierenfilms gezien. Op de een of andere manier vond ik het toch goed te doen.

avatar van Hejira

Hejira

Zo ongeloofwaardig dat het niet om aan te zien was. Snel weer vergeten.

avatar van Lana*

Lana*

bjerik76 schreef:
film begon wel goed, tot net over de helft.

Dat vond ik niet raar hoor. zij gebruikte medicatie (injecties) om helder te blijven. zij had langer ervaring hiermee en was altijd al bezig om
het onder controle te krijgen. En dat die engerd vrijwillig zichzelf besmette is ook niet raar. Het was van begin duidelijk dat hij niet spoorde en kickte op moord en gore. Ze noemde hem niet voor niks allemaal psycho.

wat die kindacteurs betreft heb je gelijk en ik vond de film verder ook matig.
Ben echt gek op zombie en vampier films / series maar dit ging er bij mij ook niet helemaal lekker in. Vooral erg chaotisch.
De aangename verrassing Dominic Purcell was ook zo over dus dat was ook op z'n zachtst gezegd teleurstellend

ongeloofwaardigheid kijk ik niet naar, dat zijn veel films zeker in dit genre kun je dat verwachten. wil je geloofwaardigheid moet je lekker docu's gaan kijken.

kortom leuk concept, minder leuk uitgewerkt en door de complete chaos en zwakke cast net geen voldoende.

avatar van SaintNick

SaintNick

Jammer. Een vampierenfilm. Dat sla ik dus over. Jammer.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Vampierenfilms, vaker niet mijn horror, dan wel, zo ook deze. Ach, Netflix en films, zeker horror, blijft een zwak punt, op 50 films 1 goeie fzo.

avatar van Doom4

Doom4

ik zie overal vampierenfilm staan..... geen spoiler????

Ik ben het eigenlijk helemaal eens met bjerik76 alleen krijgt de film van mij wel een voldoende.

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Typisch zo'n achterlijke netflix film.

avatar van Artep

Artep

Reacties vallen mij tegen, misschien moeten jullie hem nog een keer kijken. Eindelijk weer eens een film die het concept vampiers van uit een originele hoek bekijkt. Akkoord, sommige scenes hadden iets korter gemogen, flashbacks waren ook iets lang maar wel functioneel. Ongeloofwaardig zie ik ook een paar keer in de reacties maar wat wil je nou? Het is een vampier film, natuurlijk is het ongeloofwaardig.

Ik vond de interactie tussen moeder en kind geweldig, verder goed geacteerd en special effects en gore ook super.
Wel jammer dat Dominic Purcell er zo snel uit was, had hem liever als de psychopaat gezien.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Voor een Duitse film zeker niet slecht.film is een mengelmoesje van titels als Underworld meets Salems lot.Nadja ziet er nl. Als vampier net zo uit als het personage uit Salems lot (1979).De film was wel wat aan de lange kant,90 min. had volstaan. 3.5 stars.

Corcicus

In deze film hebben rechtse, kapitalistische terroristen een vliegtuig gekaapt waarbij ze als dolle honden tekeergaan. De (hoogopgeleide) moslims aan boord proberen om de boel te redden, maar maken tussendoor toch nog tijd om de blanke passagiers op hun privileges te wijzen. Helaas bereikte de BLM-speech van Farid de luchthavenpolitie niet, want die opende het vuur op Farid. Zo verblind door islamofobie en structureel racisme dat ze de cabine vol bloeddorstige vampiers niet opmerkten en enkel oog hadden voor de Arabier aan boord.

Of hoe de vampier aan boord nog het meest geloofwaardige was aan dit verhaal.

Los van de prekerige boodschap waar je in 2021 blijkbaar niet langer omheen kan, was dit een tamelijk degelijke horrorfilm. Geen hoogvlieger (pun intended), maar wel voldoende vermakelijk.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Doom4 schreef:
ik zie overal vampierenfilm staan..... geen spoiler????

Hoezo spoilers??? Als je de trailer gezien hebt moet je wel echt heel simpel zijn om niet door te hebben dat het hier om een vampierenfilm gaat. Of ze moeten de trailer ook weghalen, anders hebben spoilers geen enkele zin.

avatar van Doom4

Doom4

mcdaktari schreef:

ooohhh.... dat wist ik niet. Heb de trailer niet gezien

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Ik heb me wel vermaakt. Voornamelijk het eerste uur, daarna werd het minder

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Zeer matige film, zeer slap verhaal en zwaar ondermaatse acteerprestaties.

macrobody

Overtuigende acteerprestaties van de hoofdrolspeelster. Ik had ook verder niet gekeken naar de synopsis of de poster dus ik was verrast toen ik er eenmaal achter kwam welke ziekte ze had en welke kant de film op zou gaan. Het werd in ieder geval een aardige 'shit show'. Als je geen zuurpruim of azijnpisser bent voor wat betreft realisme dan is dit pure entertainment.

Corcicus schreef:

Nou ben ik niet de laatste die zal klagen over politieke correctheid in films maar ik vond het toch wel meevallen. De kapers willen geld zoals wel vaker het geval is. Dit heeft helemaal niets met kapitalisme te maken. Ik denk dat je de definitie nog maar eens moet opzoeken. Dolle honden, viel ook wel mee, er zat een psychopaat tussen, de rest wilde het rustig houden. De personen die waren opgezet om in het vliegtuig te zitten waren uitgekozen specifiek om de reden waarvoor ze nodig waren. BLM speech? Een 'ISIS' speech dan. En die vooroordelen van de luchthavenpolitie zijn ook niet uit de lucht gegrepen. Mensen worden nou eenmaal geprogrammeerd door TV en media om zo te denken. Wat had je dan liever gezien?
Links extremistische Anti-fa die vliegtuigen kaapt omdat ze bezeten zijn van klimaatverandering en met alle passagiers kumbaya gaan zingen? Laagopgeleide christenen die de boel proberen te redden maar ondertussen donkere passagiers wijzen op hun slaven verleden? Krijg je toch een hele andere film ineens.

Corcicus

Ik denk dat jij de film nog eens moet zien. De speech ging wel degelijk over privileges, de kapers gingen wel degelijk als dolle honden tekeer (of is het gebruikelijk dat gijzelaars met vijftig messteken om het leven komen?) en de kapers gaven als motief dat ze de beurzen wilden laten crashen en short gaan, een behoorlijk kapitalistisch motief dus. Misschien eens de beursterminologie opzoeken macrobody en ook wat spoiler tags zijn. Geen idee wie je hier verder quote.

avatar van Hejira

Hejira

Artep schreef:

ik vond de film ongeloofwaardig qua dialoog en pacing, niet het plot perse. Het is gewoon idioot en lomp geëxecuteerd.

avatar van vinejo

vinejo

Vond het ergens wel spannend eigenlijk, maar wel erg wreedaardig allemaal. En een paar belachelijke plotwendingen moet je erbij nemen, over sommige dingen werd precies niet genoeg nagedacht. 2.75

avatar van B.B. Jim

B.B. Jim

Ik vind dit type 'horror' eigenlijk nooit wat.

Maar.. Hoe de moeder en zoon een oplossing proberen te vinden en vanuit het perspectief dat de film verteld werd wilde ik hem toch zien.

Vind dat op zich wel origineel.

Tot wanneer alles 'los' gaat was de film volgens mijn verwachtingen goed.

Het soms middelmatige acteren nam ik voor lief.

Het was uiteindelijk te veel. Less is more.

Toch een 3,5 voor het proberen en ik heb me er toch prima mee vermaakt.

Hier had zeker veel meer ingezeten.

Corcicus schreef:

Okay, gelijk op de teentjes getrapt zie ik en eindigen met een niet inhoudelijke aanval op een persoonlijke vergissing, dat wordt leuk. Kapitalisme is een economisch model waarbij beide partijen beter worden van een transactie. Als ik denk dat mensen het fijn vinden om op schoenen te lopen dan investeer ik in een schoenenfabriek. Ik blij, de koper van schoenen blij. Dat is kapitalisme. Handelen op de beurs is speculeren. En zoals ik al zei, er was 1 psychopaat dus 1 dolle hond. En je moet echt even aangeven over welke speech je het hebt want ik heb de hele tekst nog eens nagekeken maar privileges en black lives matter speeches kan ik niet ontdekken. En als ik dan mis zit dan durf ik dat gewoon toe te geven, dit in tegenstelling tot sommige mensen die gelijk in de verdediging schieten.

Corcicus

Dus je zegt eerst dat ik moet opzoeken wat kapitalisme betekent en als ik jou hetzelfde vraag over de beurs, ben ik op mijn tenen getrapt en val ik je persoonlijk aan? Ik twijfel er toch aan dat je met dat gebrek aan consequentie in staat bent fouten toe te geven, macrobody. Ik wil je gerust in PM bijles geven, maar dit forum is daar niet de plaats voor.

avatar van scorsese

Matige film over een moeder en haar zoontje die een vliegreis maken en waarbij het vliegtuig gekaapt wordt. Een prima plot-twist die hier een gijzelingsfilm en een vampierenfilm op een leuke manier weet te mixen. Echter is dat meteen ook het grootste pluspunt van de film. Zo had het tempo echt wel een stuk hoger gemogen, want het wordt al vrij snel langdradig. Net geen 3.0 sterren.

avatar van Fisico

Fisico

Zoals hier al eerder vermeld een mix tussen Snipes’ Passenger 57 en een horde vampieren in een vliegtuig. film die vooral het eerste uur vrij behoorlijk was. Daarna sloeg de slinger wat door. Het duurde ook net iets te lang voor dit genre.

Een psycho moet er altijd wel zijn, maar hier kwam hij toch niet zo goed tot zijn recht. En de egoïstische zak mocht ook niet ontbreken natuurlijk. Het plot overtuigde niet echt en hoe het ontspoorde verliep toch maar mank. Sfeer en spanning vond ik bijvoorbeeld het eerste uur nog behoorlijk.

Al bij al bijzonder plot, maar te weinig beklijvend en te clichématig om hem boven het gemiddelde te trekken.