• 9.373.998 stemmen

We Need to Do Something (2021)

Horror | 97 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Sean King O'Grady

Met onder meer: Sierra McCormick, Vinessa Shaw en Pat Healy

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot We Need to Do Something

"It’s not just a storm. It’s something far more sinister."

Te midden van een storm zoekt Melissa met haar gezinsleden beschutting. Eenmaal ze een plek hebben gevonden, geraken ze daar niet meer weg. Hulp hoeft het gezin in de komende dagen niet te verwachten. Melissa komt tot het besef dat zij met haar vriendin Amy een aandeel hebben in de verschrikkingen die zowel haar familie als de hele wereld teisteren.

avatar van joolstein

joolstein

Als je als filmmaker minder geld tot je beschikking heb is één van de uitkomsten om je film te laten afspelen in een kleine ruimte met niet veel acteurs en een dreiging van buitenaf. Het is dan ook de reden dat veel horrorfilms zich afspelen in een hutje in de het bos. Ook deze film neemt dit uitgangspunt als een disfunctionele gezin van vier samen opgesloten raakt in hun eigen badkamer nadat door een razende storm een boom de deur blokkeert. Nog zorgwekkender is dat er iets buiten de muren op de loer lijkt te liggen, en spelletjes met hen speelt. Het resultaat is een onvoorspelbare, spannende kleine film doordrenkt met de kracht van suggestie. Zoals de plotselinge de stem van Ozzy Osbourne die het beste schrikmoment in de film veroorzaakt! Ja gebeurtenissen buiten de badkamer worden overgelaten aan de verbeeldingskracht van het publiek. Sommigen zullen dit ongetwijfeld frustrerend vinden! Maar ik ben van mening dat sommige van de effectiefste angsten, degene zijn die je niet kan zien! Hierdoor slaagt de film er ook in om grotendeels zijn sfeer en mysterie over te brengen. Beide zijn essentieel voor het creëren van de aanwezige spanning. Maar wanneer de angst niet van buiten komt zijn er ook weldegelijk binnen paar aardig maar kleine gruwelen te zien! Daarnaast zijn er met tussenpozen flashbacks van Melissa en haar vriendin Amy en die onthult de informatie om het verhaal tot een bevredigend open einde te helpen. Waarschijnlijk zou de film ook niet werken, of in ieder geval niet zo goed werken, zonder de prima cast! De film durft een paar risico's nemen waardoor het een fijn opwindend onvoorspelbaar speelfilmdebuut werd van regisseur Sean King O'Grady!

avatar van jstinissen

jstinissen

Het scenario van de film wordt aangekondigd als een horrorfilm. Ik dacht dat het meer een mislukte poging tot zwarte komedie was. Slecht einde en goedkope effecten. Het acteerwerk van de vader is verschrikkelijk zeer overdreven. Al snel is de film niets meer dan vervelend.

Toen kwamen we erachter dat het niet zomaar een tornado was. Er is iets sinisters aan de hand. Maar tegen die tijd maakt het je niet meer uit. Bovendien is het allemaal niet zo interessant.
Het is niet nodig om naar deze onzin te kijken. Het is erg slecht.