• 9.374.652 stemmen

Geregisseerd door: Martin Owen

Met onder meer: Scott Adkins, Tommy Flanagan en John Hannah

• meJane Bekijk via meJane

Plot Max Cloud

Sarah is een fervente videogame-liefhebber. Wanneer ze wordt getransporteerd naar haar favoriete spel, belandt ze in een intergalactische gevangenis, de thuisbasis van de meest gevaarlijke schurken in de melkweg. De enige manier om te ontsnappen aan het spel is om het te voltooien. Samen met ruimteheld Max Cloud vecht Sarah tegen de angstaanjagende planeet, terwijl haar beste vriendin het spel bestuurt vanuit haar slaapkamer in Brooklyn.

avatar van schumacher

schumacher

Scott Adkins,wat doe je nu man?

Hoe kan je nu mee doen in zo'n flutfilm.

Er zullen mensen dit wel leuk vinden, het is echt gemaakt voor een bepaalde doelgroep.

Ook sommige scenes zijn volldig mislukt: je ziet Scott een kick doen en het is er nog 30cm van lol en die kerel vliegt op de grond.

Nee, dit was echt niet mijn ding.

Onnozele film.

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet best.

Max Cloud lijkt een beetje de film te zijn die je krijgt als je een regisseur aan het roer zet die ooit nog zijn kinderachtige herinneringen uit wilde werken. Het is dan ook niet de meest volwassen film, ondanks dat Adkins een acteur is die ik niet snel in kinderfilms op zie draven. Ach, iedereen mag weleens wat nieuws uitproberen.

Voor Adkins is het echter niet perse een hele andere rol, want hij doet hier gewoon wat hij normaal ook doet, en dat is vechten. Regisseur Owen lijkt alleen niet zo goed te weten wat hij met Adkins aan moet vangen, want het mag overduidelijk zijn dat trappen en slagen werkelijk meters van het doelwit verwijderd zijn, en toch gaat de tegenstander neer.

Ik kon de look van de film nog best waarderen, en het voelt soms ook echt aan als een oud videospelletje. Toen het duidelijk werd dat ze in een game trokken kon mijn geluk ook niet meer op. Het levert wat lekker speelse en boeiende achtergronden op met genoeg kleur en flair. Vermakelijk is deze film dan ook zeker, en stopt ook genoeg humor in zijn geheel.

Het jammere blijft echter wel dat de ideeën uiteindelijk op raken en de actiescenes totaal niet weten te overtuigen. Daarnaast is het acteerwerk buiten Adkins om ook serieus slecht, en kunnen veel rollen er niet in slagen om de komische dialogen goed af te leveren. Max Cloud voelt daarom ook aan als afgeraffelde film die niet kan doen wat het moet doen.

Vermakelijk, kort en kleurrijk met soms leuke scenes tussendoor, maar ook een film die te lang doorgaat en zijn actie totaal niet onder de controle heeft. Er zit niet echt flow in, waardoor er nooit een kick in de film trekt. Misschien dat je er snel doorheen komt als je van gamefilms houdt, maar er zijn duidelijk betere films in deze soort gemaakt dan Max Cloud.