• 9.374.720 stemmen

Met onder meer: Jang Hyuk en Joe Taslim

Gesproken taal: Koreaans

Plot Geom-gaek

"Real Chase Action."

Drie verschillende zwaardvechters ontmoeten elkaar om hun eigen redenen. Tae Yul, een zwaardvechter van in de dertig gaat op zoek naar zijn enige dochter nadat hij een van zijn ogen heeft verloren. Min Seung Ho, de beste zwaardvechter van de Joseon-dynastie kiest voor een gewoon eenvoudig leven na het waarnemen van de vergankelijkheid van de macht. Gurutai, de beste zwaardvechter in de Qing-dynastie wil zelfs de beste worden in de Joseon-dynastie.

avatar van wilofski

wilofski

Bizar lage score hier.

Geen topfilm op welke manier ook, maar je zou toch verwachten dat iemand die bij deze film terecht komt een goeie zwaardvecht film wilt zien, en dat is deze de volle 100%.

Wat zeg ik, 200%!

Vermoedelijk ligt het aan het plot, dat soms een beetje vreemd loopt en een beetje warrig over komt. Dat ze rondstrooien met namen van koninkrijkjes en vazalsteten die de gemiddelde Europeaan niets zeggen maakt het er ook niet eenvoudiger op.

Persoonlijk had ik daar niet veel last van en vond de opbouw van de film zelfs best ok, met in het begin van de film ruimte om wat verhaal te vertellen en naar het einde toe steeds straffere zwaardgevechten.

Best wel brutale film: het bloed klotst tegen te plinten bij wijlen en de doden vallen bij bosjes. Maar als dat niet je ding is snap ik in de eerste plek niet dat je bij deze film uitkomt.

avatar van Clarencoo

Clarencoo

Best een goede film, leuk verhaal, goede choreografie.

Beetje over de top extra, maar dat komt het verhaal ten goede in dit geval, onze held brengt het er goed vanaf.