Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Anastasios Soulis, Nanna Blondell en Johannes Bah Kuhnke
Gesproken taal: Zweeds en Engels
Bekijk via Netflix
Plot Red Dot
David en Nadja zijn een stel waarvan de relatie niet zo lekker meer loopt. Wanneer Nadja zwanger wordt, besluiten ze het toch nog een keer te proberen. Ze gaan op skitrektocht in de Zweedse wildernis. Als ze 's nachts in hun tent liggen, verschijnt er ineens een rode stip die hen doet geloven dat er een onbekende schutter op ze richt. Plots moeten ze vluchten voor hun leven want op de meedogenloze sneeuwvlaktes zijn de twee niet veilig.
Einar
Police Officer
Radio stemrol
Mountain rescue central stemrol
mcdaktari
Deze ga ik morgen kijken. Want wat ik er zo van gezien heb lijkt het mij een aardige film. Ook wel een leuk bedacht onderwerp, een laser stip in de wildernis die je onder schot houd
Ik heb er in ieder geval wel zin in.
mcdaktari
Beetje Blair Witch achtig, maar dan totaal anders.
precies hetzelfde alleen 100% anders hahaha
2dehans
Tergend langzaam begin en als mijn vakantie met dergelijke issues zou beginnen zou ik lekker weer naar huis zijn gegaan.
Wat ik ze had kunnen aanraden is aan een overlevingskans programma op discovery mee te doen. Als je het als een stel no-no’s, onderkoeld, door het ijs zakkend bij min -20 nog weet te overleven ben je een held wat mij betreft. Daar kan menig professional iets van leren
Mss was het een en geweldig eind.... dat heb ik niet mee gekregen ...
Aardige film over een koppel met huwelijksproblemen die op trektocht gaan door de bergen. Wat clichématig allemaal, maar de wending in het verhaal is prima. Soms spannend, maar echt dreigend wordt het niet. De film duurt zeker niet te lang en de prachtige locatie (de ijskoude wildernis in Zweden) levert een paar mooie beelden op.
bjerik76
toch wel spannende film naarmate hij vordert, maar werd het toch geen " Eden Lake" achtige film met teveel gore erin.
In het begin leek het allemaal wat simpel en voorspelbaar, ook viel het mij op dat er vooral bij de nachtscones geen ademdamp uit de mond kwam, terwijl het toch flink koud moest zijn/ voorstellen.
Bij andere scenes kreeg je het toch zelf ook wel koud.
De twist ( eigenlijk zelfs 2 ) zag ik niet aankomen. het verhaal / plot was wel weer origineel en onverwacht , wat zorgde voor een extra verhaal lijn / inzicht.
Op het eind, bij de aftiteling was ik toch wel even stil.
Capablanca
Zeker onderhoudend, maar een tikje onwaarschijnlijk was het allemaal wel. lekker kamperen nadat je een kind doodgereden hebt. Daar was het geen stel voor.
Fisico
Op zich geen foute film, maar in de eerste plaats ook weinig vernieuwend dit kat-en-muisspel in de wildernis. Los hiervan redelijk onderhoudend al berust de film op tal van toevalligheden en onwaarschijnlijkheden. Dé plottwist was dan wel verrassend, zag ik niet aankomen.
De flashback naar wat er vooraf gebeurde was wel OK, maar er zaten ook andere nietszeggende flashbacks in. Het doden van de hond begreep ik ook niet zo goed. Was dit echt nodig? Zo gaat het de hele film door: standaarddingen die afgewisseld worden met vervelende dingen. Vermakelijk is het zeker wel en de tijdsduur valt ook best mee. Bij momenten ook vreemd dat de gejaagden wat rare keuzes maken. Kan best te maken hebben met wat paniek, maar het pakt niet.
Pollypeachum1
Best aardig, maar te veel onlogische stukken. Waarom bijvoorbeeld weer verder door de sneeuw lopen, terwijl er een wapen en een sneeuwscooter binnen handbereik zijn.
DrJ
Op zich redelijke wegkijkfilm. Jammer weer van het clichematige "Ik hou de man onder schot,maar ik schiet niet".
UmbraVitae
Nogal braaf 'wraakfilmpje', te weinig spanning, net kijkbaar vr 1 keer.
huiguh
Het eind was wel goed, maar de weg daarnaartoe was wel erg ongeloofwaardig.
lang pee
Absoluut niet de beste wraakfilm, heb er mij mee geamuseerd, maar heb toch dikwijls mij ook ernstig in opgewonden. Vluchten weg, laten gewoon een geweer liggen, en de sneeuwscooter laten ze ook gewoon staan. Op het einde van de film konden ze binnen nog een geweer nemen, nee gaan we niet doen, het moet spannend blijven he. De vrouw had gewoon achter de deur kunnen gaan staan en hem met iets op zijn kop slagen, nee we blijven gewoon buiten zitten, tot het te laat is. Weten dat er twee gekken achter hen zitten, maar laten de wagen gewoon open en bloot langs de weg staan, je kan één keer dom zijn, maar dit was niveau van Midsummer Murders............
kinkymen
Aardige film. Heb wel genoten.
Op het moment dat Nadja een auto bekraste wist je al dat het verkeerd zal gaan aflopen, maar het plot was toch wel onverwachts.
mcdaktari
Het was zeker geen verkeerde film. Heb me er prima bij vermaakt. Je word wel op het verkeerde been gezet, maar dat maakt het alleen maar beter. En kregen we nou een happy end of toch niet? Het is maar net van wie z'n kant je het bekijkt. Ik vond het een meer dan aardige film, maar ik weet niet of het een film is die je vaker kunt kijken. Dat heb ik maar met enkele films, die ik regelmatig kan kijken. Ik denk niet dat Red Dot daar bij hoort, maar zeker leuk om een keer te kijken
AniSter
Dit soort films, met een dertien in en dozijn verhaal, beginnen me een beetje te vervelen. Hoofdzakelijk vanwege de aaneenschakeling van onwaarschijnlijkheden en domme acties. En als zoiets zich zo'n beetje compleet in de vrieskou afspeelt die een normaal mens niet zou overleven, ben ik er al heel snel klaar mee. Nee, dit kon me niet echt boeien, niets vernieuwends. Het duurde gelukkig niet te lang.
Rickyman
Dit is inderdaad niet de meest orginele en realistische film, maar welke film is dat eigenlijk nog wel, toch verraste het einde me nog enigszins.
Geen geweldige film maar ook zeker niet zo slecht, het wist mijn aandacht toch makkelijk vast te houden..
schumacher
Een onrealistische film helaas maar ik heb mijn best gedaan om me daar niet al te veel in te ergeren en dan moet ik wel zeggen dat het nog zo slecht niet was, maar je moet het echt van je kunnen afzetten ivm dat onrealistisch gedoe, ik begrijp de lage scores.
Maar toch was er wel spanning vond ik en ben ik toch blijven kijken en kon het er al bij al nog mee door.
PKlijnstra
Kat en muis spel, maar dan met tergend slecht camera werk. 2*
Red Dot, een nieuwkomer op Netflix in 2021. Ik moet zeggen dat ik meer dan weleens kan genieten van dit genre. Het bevalt me wel. Graag zie ik dan wel iets nieuws, iets verfrissends. Dat doet Red Dot niet.
Het begin is, tergend, langzaam en de opbouw van de personages gaat evenmin soepel. Halverwege merk je op dat het wat vorm krijgt, maar een echte klik hebben deze twee hoofdrolspelers niet naar mijn mening. Het verhaal An sich is nog goed te verteren, het camera werk daarentegen is dramatisch. Enkele shots hadden mooier geschoten kunnen worden in de natuur.
Heb de film uitgekeken, maar ben nergens verrast. 2*
Diederik58
Een thriller met een onverwachte wending.
De film begint met een epiloog . Je denkt vervolgens dat wordt zo'n typische manhunter film. Maar het loopt allemaal anders.
Het is soms wat te toevallig en onwaarschijnlijk allemaal. En het stel is een beetje dom.
Het was letterlijk en figuurlijk een kille bedoeling.
De acteurs deden het prima om nog iets van te maken.
Een film om snel te vergeten.
Grindhouse62
- 2065 berichten
Gewoon een aardig niemendalletje met als thema wraak, die makkelijk weg kijkt. De spanningsboog is gedurende de hele film aanwezig, maar komt niet echt uit de verf en toch blijft het verhaal wel boeien. Dus wel het kijken waard maar geen voldoende.
cor1946
Redelijke film om naar te kijken. Geen hoogvlieger er zijn veel van zulke films met zulke achtervolgingen.
tjitta
Sorry, maar ik had er meer van verwacht. Dikke tegenvaller. Overdreven spel en flinterdun verhaaltje.
Ben beter gewend!
pvl63
Onderhoudende thriller met een twist. Eerlijk gezegd een beetje ver gezocht. Het eerste uur is sterk, daarna zakt de film in.
snarfje5508
Of het allemaal geloofwaardig is moet je je maar niet afvragen. De film is mooi in beeld gebracht en een aantal acteurs doet het best aardig. Je blijft gezien de snelheid van de film geboeid kijken. En wat fijn om na 1,5 uur klaar te zijn. De ideale lengte van een film. Zeker een voldoende.
rondh
Best een ok filmpje. Verhaal is goed genoeg, en omdat de film niet te lang is, lekker weg te kijken. Acteerwerk is goed. En er zit genoeg spanning in. De twist in de film, waar al meer mensen het over hebben, is misschien niet verrassend dat die zou komen. Alleen wist ik niet wat de twist zou zijn.
frans123
13 in dozijn verhaal...Snel door gezapt ....heb er een half uur van gemaakt Begin, dan begrijp je waar het over gaat....middenstuk flink door gezapt...laatste 12 miuten gezien Ik heb het helemaal begrepen en doortrekken deze film. flushhhhhhhhhhhhhhh
Basto
- 11969 berichten
Halverwege dacht ik, ik heb eigenlijk niet zo’n zin in weer een soort nare ‘wrong turn’ man hunt film, maar niet veel later, maakte die toch nog een aardige wending en werd het nog best gek en op een bepaalde nanier ook geestig. Dus binnen z’n soort nog best ok. Al ben ik er toch wel klaar mee.
Ruime 3.
princesspeach
Bloedstollende film , niet echt.
Begin vond ik zwaaaar cliché. Naarmate de film op gang kwam dachf ik, dit wordt wat maar aan het eind werd het weer slecht.

Bloedstollende Zweedse thriller 'Red Dot' vanaf vandaag op Netflix

Deze veelbesproken Original-films verschijnen binnenkort op Netflix