• 9.375.650 stemmen

Met onder meer: Marcello Mastroianni, Ken Marshall en Alexandra King

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 11 maart 1982

Plot La Pelle

"The skin moves the world!"

Einde Tweede Wereldoorlog. De geallieerden trekken Italië binnen. La Pelle is de verfilming van de memoires van Curzio Malaparte, die de opmars van de geallieerden vanuit zijn villa op de kliffen van Capri heeft gadegeslagen. De bevrijding van Napels door de geallieerden (Amerikanen) en het brute geweld waarmee dat gepaard ging heeft bittere herinneringen achtergelaten.

Curzio Malaparte

Principessa a Capri

Maria Concetta

avatar van Willem2012

Willem2012

Een enorme tegenvaller.Na 30 minuten ben ik afgehaakt.Totaal niet boeiend .

avatar van Fisico

Fisico

Een vrij eigenaardige weergave van de bevrijding van de Amerikaanse van Duits gespuis in Napels. Dat de problemen alles behalve van de baan zijn nadat de regio is bevrijd is wel duidelijk. Alleen is het des te opmerkelijk welke visie of insteek Cavani er tracht in te steken.

Het lijkt me eerder een soort van satirische weergave te zijn van een aantal zware thema's. De bevolking tracht te overleven via prostitutie en (illegale) handel. De luchtigheid en gruwel die Cavani tracht te mixen is bijzonder, maar niet altijd even geslaagd.

Die slotscène met die tank bijvoorbeeld. Ik zie niet in wat daar de bedoeling van was.