• 9.372.316 stemmen

Geregisseerd door: Joseph Barbera en William Hanna

Met onder meer: William Hanna, Jack Sabel en Georgia Stark

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Kitty Foiled

Tom jaagt zoals gewoonlijk achter Jerry aan. De kanarie in het huis blijkt een nieuwe tegenstander voor Tom te zijn, maar een nieuwe vriend voor Jerry.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

De eerste Tom & Jerry waarvan ik zeker weet dat ik hem heb gezien. Beetje lastig na te gaan welke ik allemaal heb gezien, maar deze herken ik zeker.

avatar van Film Pegasus

Ben geen fan van teveel randfiguren bij Tom & Jerry, tenzij ze ondersteuning bieden zoals Tom's geliefde Toodles, de hond Spike of babymuis Nibbles. De kanarie hier is minder interessant. Standaard humor, zeker niet de beste uit de reeks.

avatar van Dk2008

Dk2008

Deze staat op de dvd de Tom en Jerry collectie deel 3.

Leuk (maar als beoordeling minder dan vorige keer/dan wel misschien op hetzelfde niveau gebleven) maar wordt later wel minder/standaard al weet de film nog erg grappig af te sluiten. Als Jerry achterna wordt gezeten door Tom wordt hij gewaarschuwd door de kanarie. Maar als die wordt gegrepen door Tom redt Jerry hem en zo blijft het een tijdje doorgaan waardoor de film toch wat minder wordt dan hij begint. Als aan het einde Tom, Jerry heeft vastgebonden op de treinbaan en hem vervolgens wil overrijden gooit de kanarie een bowlingbal voor Tom, die daarop in het gat van de vloer verdwijnt. 4.0/3.0