• 9.374.502 stemmen

Secrets of the Saqqara Tomb (2020)

Documentaire | 114 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Verenigde Staten / Egypte

Geregisseerd door: James Tovell

Met onder meer: en Salima Ikram

Gesproken taal: Engels en Arabisch

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Secrets of the Saqqara Tomb

Deze documentaire volgt een team van lokale archeologen die nooit eerder geziene gangen, schachten en graven opgraven. Naast fascinerende oudheden biedt de documentaire een uitgebreide en unieke kijk op het leven van een priester uit het oude koninkrijk Wahtye. Het graf van deze priester werd in 2018 ontdekt in de necropolis van Saqqara en bleef 4500 jaar ongeopend.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

painful to see such amateurs at work , they disturb evrything they touch x-ray without protection no scanning of the area no gloves or clean environments please send some professional help...

and is it me or it almost seems fake......

avatar van james_cameron

Boeiende documentaire over de ontdekking in Egypte in 2018 van het graf van een tot dan toe onbekende priester, Wahtye. De graftombe verkeerde in zeldzaam goede conditie en leverde een ongekende schat aan voorwerpen en informatie op. De aanpak van de documentaire is niet overal even succesvol, met een aantal momenten die in ieder geval aanvoelen alsof ze in scene gezet zijn, maar het onderwerp is zo interessant en de tombe zo fantastisch mooi dat ik overwegend ademloos zat te kijken.

avatar van kleez

kleez

Tja, ik ben het helaas wel met teddybear eens. Dat is waar ik echt hoofdschuddend aan zat te ergeren. Op National Geographic ook, die serie over de piramides. Dat ze met een krik een mega tombe willen optillen en bijna alles fout gaat door die amateuristische Egyptenaren.

Ik snap het ook wel hoor, als je land overspoelt word door buitenlandse onderzoekers, dat je zegt: wij willen er bij betrokken zijn. Maar wist je dat het werk dus echt door Egyptenaren uitgevoerd moet worden?

Owja, en dan die scène bij het openen, nouja openen, van het eerste graf. Met een spade erin prikken en er breekt een half stuk af om vervolgens lekker impulsief met je handen alles maar eruit te pakken. Jongens jongens jongens, m’n mond viel open van verbazing.

En als je ze dan te werk ziet ... Zo impulsief, wát een amateurs. Dit zal voor elke amateur archeoloog pijn aan z’n ogen doen.